Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

studia dzienne a zaoczne

Polecane posty

Gość gość

Za pre tygodni zaczynam studia magisterskie na UW, tyle że w trybie zaocznym, do tej pory studiowałam dziennie na innej uczelni. Czy są tu osoby, które mają za sobą takie porównanie i jaka jest wasza opinia na temat studiowania zaocznego? Trzeba poświęcić dużo więcej czasu na naukę w domu, wykładowcy podchodzą przychylnie do takich studentów? Prosiłabym o wypowiedzi dotyczące uczelni państwowych

Gość gość
Ja mam takie doświadczenia. Na pewno musisz się przyzwyczaić do trybu zaocznego: w zimie jest szybko ciemno, a ty cały weekend siedzisz na uczelni, od rana do nocy - to bardzo męczące. Wprawdzie raz na dwa tygodnie, ale jeśli choćby raz coś tam ci wypadnie to dużo zajęć już straciłaś, musisz uzupełniać. Poza tym przez 2 tygodnie przerwy żyjesz innymi sprawami i zapominasz - musisz mieć dość samodyscypliny, żeby uczyć się na bieżąco. Mimo to uważam, że studia zaoczne mają dużo zalet, pozwalają na kontakt z praktyką, na planowanie pracy własnej.

Gość gość
na dziennych trzeba się troche uczyć a na zaocznych mieć kasę na zachcianki profesora

Gość iwan_bahrianyj
gość 2013-09-15 09:20:35: a gdzie będziesz dokładnie studiować? może na www.cent3.uw.edu.pl ? jeśli tak to poza oczywistościami nie ma tak dużych różnic - tak długo jak zajęcia masz w budynkach cent3 a nie gdzieś indziej. jak gdzie indziej to pewnie będziesz stratny pod kątem jakości badań biologiczno-chemicznych. gość 2013-09-15 09:45:48: przesadzasz z tymi zachciankami. zresztą tak jak pisze autor wątku - na UW czegoś takiego nie powinno być. dobra uczelnia. druga najlepsza w kraju.