Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kulka_27

nieregularny okres a planowana ciąża

Polecane posty

Gość kulka_27

Może ktoś z Was będzie w stanie mi odpowiedzieć - sama nie wiem, czy to jest sprawa, z którą należy się udać do lekarza. Tym bardziej, że trochę czasu mam właściwie tylko w niedzielę, kiedy to żaden lekarz nie przyjmuje. Otóż moje cykle wahają się pomiędzy 30 a 35 dni (np przedostatni trwał 30 dni a ostatni 35 dni). Wydaje mi się, że to jednak dość duży rozrzut. Sama nie wiem, czy zawracać tym głowę mojej lekarce, bo samo w sobie mi to nie przeszkadza... tylko trochę się niepokoję bo podjęliśmy z mężem decyzję że rozpoczynamy starania o dziecko. Czy myślicie że te nieregularne cykle mogą stanowić problem?

Gość gość
To nie są nieregularne cykle. Długość też mieści się w normie. Proponuję zacząć pomiary temperatury i obserwację śluzu, żeby wyznaczyć dni płodne.

Gość kulka_27
Świetnie, dziękuję za odpowiedź:)

Gość gość
mam podobne cykle w ciaze zaszlam bez problemu w drugim cyklu.

jeżeli masz na przemian 30 i 35 dni, to wszystko ok. Raz jeden jajnik dojrzewa, raz drugi.

Gość kulka_27
Właśnie różnie to bywa - ostatnio miałam 35, wcześniej 30 a jeszcze wcześniej 30, 31, 34, 33, 33, 33... Ja cały czas mam nadzieję, że uda mi się w pierwszym cyklu:D Choć zdaję sobie sprawę z tego, jakie są szanse.