Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kilka pytan o tabletki

Polecane posty

Gość gość

Cześć dziewczyny. Szukałam na forum, niestety nie znalazłam wystarczających odpowiedzi na moje pytania. Gdyby jednak takowe sie znajdowały na forum, to przepraszam za zaśmiecanie. Mianowicie ginekolog przepisał mi Lesinelle . Pierwszy raz biorę tabsy anty. Mam kilka pytan: 1.Palę papierosy. Czy nikotyna ma jakis wplyw na działanie tabletek? 2. Jesli biorę tabletki regularnie o stałej godzinie jest możliwość że jednak wpadne? 3. 21 tabletek 7 dni przerwy i od nowa tak? ( ze stresu juz nei wiem nawet co mi ginekolog powiedział) 4. Z alkoholem wszystko ok o ile nie zwrócę do 4 h po zazyciu tabletki ? 5. Jak wygląda sytuacja ze skutecznoscią? tzn. co może obniżyc działanie tabletek? kiedy stosowac dodatkową antykoncepcje? 6. gdybym była chora to po odstawieniu lekow dodatkowa antykoncepcja? 7. przy zazywaniu jakichs witamin/ tabletek na katar/ od bólu głowy typu ibuprom nie potrzebuje dodatkowego zabezpieczenia? z góry dziękuję za odpowiedzi. naprawdę wiele to dla mnie znaczy. ; )

Gość gość
Odpowiedzi na wszystkie pytania znajdziesz w ulotce.

Gość gość
Tabletki dla kopciucha,cygarnicy to zabójstwo Nie ma 100% antykoncepcji

Gość gość
tez bym chciala znac odpowiedzi na te pytania bo zaczne brac

Gość gość
własnie nie ma tam konkretnych odpowiedzi. dlatego pytam może ktoś zna praktyczna strone sytuacji

Gość kiarka33
Dużo tych pytań, też kiedyś się nad tym wszystkim zastanawiałam, ponad dwa lata byłam na tabletkach. Dla mnie krążek dopochwowy jest wygodniejszy, nie musisz się przy nim przejmować beginkami czy wymiotami. Skonsultuj się z ginekologiem, na pewno coś Ci doradzi. Jedyny minus przy krążku to, to że czasem występuje swędzenie w pochwie, wtedy go przemywam i smaruje provag żelem, żel chroni przed infekcjami i łagodzi podrażnienia, szybko przynosi ulgą. Powodzenia!

Gość gość
jesli palisz nie powinnas w ogole brac tabletek bo zwieksza sie ryzyko zakrzepu, a zakrzepy zdarzaja sie coraz czesciej i albo umrzesz w minute albo przezyjesz i bedziesz kaleka lub warzywem