Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kroplagoryczy

Niekończące się starania o dziecko Wrzesień 2013

Polecane posty

dłanajka witaj! :) Każda moja znajoma która pyta o sprawy ciąży i słyszy ode mnie, że jest ciężko, że człowiek czuje się sfrustrowany, zmęczony, zrezygnowany to się dziwi. Jak to możliwe... Ludzie, którzy się z tym sami nie zmierzyli nigdy tego nie zrozumieją. Nie dziwie Ci się, wydaje się, że w takim przypadku nerwica jest wręcz nieunikniona. Ciężko sobie poradzić z taką sytuacja. U mnie poza podwyższonym testosteronem pozostałe parametry są w normie. Jednak ze względu na nieregularne cykle i zawsze po kilka niewielkich pęcherzyków w jajnikach, lekarze twierdzą, że mam PCOS. Dodatkowo tyłozgięcie macicy mam i ostatnio się poważnie zastanawiam, czy to aby tez nie stanowi w naszym przypadku zbyt dużej przeszkody. Ciesze się, że się odzywacie dziewczyny. Mam nadzieje, że zagościcie tutaj na dłużej. Ciekawa jestem jeszcze czy któraś z Was stosuje mierzenie temperatury i w ten sposób dodatkowo bada swój cykl?

Gość gość
tyłozgięcie nie jest żadną przeszkodą, sama miałam zaszłam w 3cim cyklu

Gość gość
kroplagoryczy a więc jak mieć ciąże bez jajowodów?

Gość gość
Gościu... Czytaj uważniej. Nie napisałam, ze nie mam jajowodów.

Witam Ja pisalam jako gosc na 1 stronie Jutro bedzie moj 9 dc jeszcze sie w tym cyklu nie staralismy ( trzymamy plemniczki aby byly silne) i chce zaczac starania jutro, moje cykle sa 26 dniowe regularne. Nie wiem czy to dobry dzien na wspolzycie, w zeszlym miesiacu mialam owulacje okolo 19 dc, nie wiem moze za krotka byla druga faza Staram sie nie myslec o dzidziusiu zaczelam cwiczyc i pic duzo wody :) cwiczenia totalnie pochlaniaja mi umysl i nie mam czasu myslec o dzidzi, choc mam ogromna nadzieje ze w tym cyklu sie uda tego rowniez wam bardzo zycze :) Nie wiem czy starac sie codziennie? Naoewno temperatura mi pomoze :)

Hey, my z mezem staramy sie juz 4ty rok i nic.. teraz mam skierowanie do szpitala na badania ( nawet juz nie wiem jakie ) co pol roku badam hormony ktore mam w normie, mialam badana tarczyce, usg, monitoring, rozne posiewy, droznosc, moj m 3 razy badal nasienie - nie mamy pojecia co jest nie tak, lekarz tez nie wie, nigdy nie bralam tabletek hormonalnych, cykle mam jak w zegarku, piekna wysoka faze lutealna a dziecka jak nie bylo tak nie ma..

Gość kinga10021987
Hej dziewczyny staram się o 2 dziecko już ponad rok mam za sobą 1 cykl z clo niestety moja Pani gin w 13 dc stwierdziła że pęcherzyk jest za mały 14 mm i ze cykl przepada w czasie @ mam zwiększyć dawkę do 2x1 do tego biorę bromergon ze względu na prolaktynę mój 5 letni syn nie może doczekać się upragnionej siostrzyczki ale niestety ciągle coś stoi na przeszkodzie dodam ze choruję na nadczynność tarczycy i nadciśnienie:(

Gość Tyłozgięcie
Kroplagoryczy, co do tyłozgięcia to różne są opinie lekarzy. Ja też mam tyłozgięcie i mimo że liczne badania wychodziły nam idealnie to w ciążę zaszłam po 4 latach dzięki inseminacji. A wy nie myślicie o inseminacji? BADANIE NASIENIA TO PODSTAWA.

Gość gostka878
gość Witam Bardzo zycze wam upragnionego dzidziusia, ja rowniez myslalam ze juz sie udalo a tu bach znowu okres, no nic kolejny miesiac staran przed nami, wiem ze mam nie myslec o tym ale zostaly jeszcze tylko 4 szanse w tym roku i przerwa, poniewaz moj maz niechce aby dziecko urodzilo sie pod koniec roku, bo uwaza ze te dzieci sa rok do tylu Bardzo bym chciala aby sie udalo, ale wiem, ze Bóg da dzisie w najlepszym momecie usmiech.gif wybacz gosciu ale kompletnie bezsensu podejscie do sprawy .. staramy sie teraz pozniej sie nie staramy a pozniej sie znow staramy ... :-/ to tak jak ktos szukalby pracy teraz szuka pozniej przez 3 miechy nie szuka i kolejne 2 szuka... olewackie podejscie do sprawy raczej nie przyniesie pozadanego efektu znam pare ktora stara sie 5 lat! rozummiesz i nie patrza na pory roku, finanse i inne zmienne wazne zeby miec dziecko. twoje starania to raczej zachcianki w prownaniu z prawdziwymi staraniami

Gość kinga10021987
uważam że nieważne w którym mies dziecko się urodzi tylko żeby było zdrowe to podstawa a braki może nadrobić!!!

Gość gość
dzecko urodzone pod koniec roku nie ma zadnych brakow!!! o czym wy piszecie to tak jakby porownywac zdolnosci, wiedze, samodzielnosc studenta i np dziecka z gimnazjium normalne jest ze dziecko urodzone w styczniu bedzie juz raczkowalo, gaworzylo, siedzialo na jesieni bo bedzie mialo juz 9, 10 miesiecy a dziecko urodzone jesienia np w listopadzie noworodek chyba jasne ze tego umiec nie bedzie ...dzizas te roznice wyrownuja sie ok 3 4 roku zycia

Gość gość
dziewczyny a wy albo wasz partner macie nadwagę albo otyłość? nie piszę złośliwie tylko moja kuzynka miała ten problem, miała dużą nadwagę lekarz jej tłumaczył że najnowsze badania dowodzą związek między nadwagą a niemożnością zajść w ciąże ale dokładnie nie wiedzą jeszcze dlaczego... moja kuzynka jak schudła to potem szybko zaszła ale nie wiadomo czy tylko to miało wpływ, ale warto spróbować, powodzenia

Gość przestraszona nowicjuszka
witam... super temat. ja staram sie od 8 cykli z moim M. i mam nadzieje że tym razem się udało. jutro testuje!!! trzymajcie kciuki!!! dzisiaj powinnam miec miesiączke ale jeszcze jej nie ma i OBY NIE PRZYSZŁA!!!

Przestraszona nowicjuszka bardzo ale to bardzo trzymam kciuki :) oby wredna @ nie nadeszla wcale :)

kroplagoryczy Witam! Zakładam nowy wątek, dla tych które od dłuższego już czasu starają się bezskutecznie o dziecko. My staramy się od stycznia 2012 roku 1.5 roku to sa nieskonczone starania???? Jesli masz ochote dolaczyc to zapraszam...http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5611268&start=1980 ________ Zycze ci bys jak najszybciej zaszla....

Gość gość
ja staram się już od 2 lat:( to prawda, że wina leży po stronie spermy, nawet nie wiecie, jakie to częste! już 8 raz zmieniam partnera:O

hej kochane, jakże mi ciężko, bardzo dobrze Was rozumiem :( tak bardzo marzę o dziecku ehh...nie mam z kim pogadać, moja jedyna przyjaciółka wyjechała do Anglii i co się okazało? zaszła w ciąże i urodziła ślicznego chłopczyka,a ja? Dzisiaj znowu @ przyszła :'(( jak mi źle :( nie pracuje, całymi dniami siedze i czytam różne fora, już październik 2013! wiem,że 6 miesięcy to jeszcze nie tragedia, ale tracę nadzieje:( za miesiąc ide na monitoring :/ cykle mam regularne 29-30dni, owulka jest, testy wychodzą, śluz jest... no i @ co miesiąc też :'(( ratunku...jestem z Rzeszowa,a Wy? może wypad na kawusie :D heh,buziaczki, mam nadzieje,że jeszcze tu zaglądacie