Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beata ze zgorzelca

roczny synek ma katar co radzicie

Polecane posty

Gość beata ze zgorzelca

synek ma katar, leci mu z nosa przeźroczysta wodnista wydzielina, troszkę kicha, ale nic poza tym? Co radzicie? Nie chcę iść do lekarza, żeby zaraz nie przepisał cudów na kiju. Póki co podałam 8 kropli wit C i pół tubki osciloccocinum, pod nos maść majerankowa - tak mi siostra farmaceutka poradziła. No i odciągam tą wydzielinę z noska. Co u Was jeszcze pomaga na katar? jutro synek miał mieć szczepienie, ale nawet nie będę szła, zadzwonię, że chory.

Gość gość
to jak na razie wystarczy. jesli nie przejdzie wtedy do lekarza. ja zawsze sie balam aby nie poslzo dalej.

Gość beata ze zgorzelca
Synek jeszcze nigdy nie chorował, dlatego nawet nie bardzo się orientuję co podawać. to piszesz, że to wystarczy póki co? Zobaczę rano co się będzie działo. Pogoda taka beznadziejna, masakra. Nie dziwię się, że załapał.

Gość gość
Idz na szcepienie, lekarz przed przeciez bada dziecko, katar nie jest przeciwskazaniem. Lekarz go zbada i powie, czy szczepic czy nie.

Gość beata ze zgorzelca
Nie ma mowy, dziecko do szczepienia ma tyć 100% zdrowe. Szczepienie nie zając, tydzień może poczekać.

Gość beata ze zgorzelca
i to jest też zdanie naszej doktor, dlatego nie idę, nie ma sensu, bo wiem, że nie pozwoli zaszczepić.

Gość gość
Mieszkam zagranica i bylam na szczepieniu z dzieckiem, gdy mialo tylko katar. Powiedziano mi, ze katar nie jest przeciwskazaniem. Dziecko zaszczepilam, nic mu sie nie stalo.

Gość beata ze zgorzelca
Ale po co mam ryzykować? Że rano zaszczepię, a po południu katar rozwinie się w coś większego? A dwa, że skoro synek ma katar to nie chcę go jeszcze dodatkowo ciągać po przychodniach.

Gość gość
Przewrazliwione jestescie, ale w sumie Wasze dzieci, /wasza sprawa. Moje dziecko bylo z katarem szczepione i wychodzilismy na dwor-dziecku przynajmniej lepiej sie oddycha na powietrzu.

Gość beata ze zgorzelca
Ale ja też z dzieckiem z katarem na dwór wychodzę. Dziś pół dnia na podwórku przesiedzieliśmy, w lesie na spacerze byliśmy... Nie jestem przewrażliwiona. Ale szczepienie to według mnie niepotrzebne ryzyko, skoro można poczekać. Zresztą, nie o tym był temat, jeśli zauważyłaś.

Gość gość
Mój synek gdy miał ok 3 mce miał katar. Nie było możliwości, aby zakropić nosek solą morską. Zapaliłam domek zapachowy z miętą-mógł oddychać. Oprócz tego pediatra zaleciła: wapno 3x3ml i wit C 2x10 kropli. Teraz jak ktoś z domowników zachoruje to podaje mu; wapno 2x3ml wit C 2x5 kropli-za pierwszym razem podaje 10 kropli. Na razie odpukać od nas się nie zaraził, ale po raz pierwszy ja jestem chora, a on jak na razie zdrowy.

Gość gość
OK. Ja nie jestem fanka ladowania dziecka lekami. Masc majerankowa i wit. C jest ok. Mozesz go tez kapac w troche cieplejszej wodzie-para wodna dobrze dziala.

Gość gość
Z prostych leków faktycznie wapno, witamina C- najlepiej naturalna, maliny, olejki zapachowe- proste metody, do nosa polecam dawać wodę morską przed odciąganiem i nie robić tego za często, po podrażnia to trochę śluzówkę i jest jeszcze gorzej, tylko tyle ile trzeba. Ze spacerami racja, jak nic innego mu nie dolega to nawet należy wietrzyć, ale też bym na szczepienie nie brała, nie wiadomo czy to nie początek powazniejszej infekcji, a nawet przy samym katarze dziecko jest osłabione- a ma być zdrowe do szczepienia.

Gość wifigdańsk
dziecko z katarem nie moze isc na dzieci zdrowe to tak pryz okazji. moja teraz 5msc miala katar,jakos tak tydzien czasu,bylam u lekarza bo z niemowlakami to nei zarty ale nic-dostala krople antyhistaminowe do buzi,wit C do buzi i kropelki na katar do noska takie dla niemowlaka.i przeszło:)acha no i pare nocy miala naprawde zapchany nos az jesc nie mogla ( a je cyca) to filtrowałam jej solą fizjologiczną i gruszka tez szła w ruch.ogromny ryk jest przy tym no ale trudno-nie ma innego sposobu zeby dziecku ulżyć.

Gość gość
wapno w syropie, clemastinum i krople do nosa- u nas skutkuje