Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

grzybica

Polecane posty

Gość gość

czy przy grzybicy pochwy zawsze muszą byc upławy, ja po prostu mam zaczerwienione te miejsca intymne i czasami taki dziwny białawy nalot na nich i to swędzi, dodam, że bardzo dbam o higienę.

hej- objawy grzybicy są przeróżne.. Ja np w ogóle objawów nie miałam, a przy cytologii wyszło, że mam grzybicę... Ile organizmów ludzi tyle objawów- taka moja osobista teoria :) pzdr i nie zwlekaj z wizytą u gina

Gość taktojestto
juleczka85 ma rację - ja na twoim miejscu już teraz umówiłabym się do ginekologa bo z tym nie ma żartów - kup sobie też w aptece tantum rosa do podmywania się, invag na odbudowanie mikroflory w pochwie i clotrimazol do smarowania - koszt niewielki ale pomoże ci to wszystko do czasu wizyty\ bo wiem jak to swędzenie jest okropne.

Gość Ninka900
Tak jak wyżej dziewczyny piszą, każda kobieta jest inna i każda reaguje na zakażenie inaczej, zresztą jest wiele rodzajów grzybów. Podmywaj się tantum rosa i po umyciu smaruj provag żelem, żel złagodzi uczucie swędzenia i dodatkowo wspomoże leczenie, ponieważ zawiera kwas mlekowy. Probiotyk dopochwowy tez nie zaszkodzi. Wybierz się do ginekologa i koniecznie zrób wymaz z pochwy, zawsze to ułatwi dobór odpowiednich leków.

Gość gość
ten białawy nalot to własnie upławy/wydzielina przy grzybicy.Masz ich najwidoczniej niewiele. Zerknij sobie na opis infekcji intymnych /też korzystam jak mam wątpliwości/ http://www.provag.pl/infekcje_pochwy dziewczyn dobrze radzą na pierwszy ratunek pomoże dobry probiotyk dopochwowy/bo działa szybciej/ invag może być.I maść clotrimaozlum do smarowania zew. Probiotyk na noc maść-kilka razy dziennie.

Gość gość
Nadmierna higiena również nie jest wskazana bo wyjaławiamy środowisko pochwy, podobnie ma się sytuacja w przypadku irygacji. Myślę że powinnaś udać się do ginekologa, przepisze ci jakieś globulki lub maść, pamiętaj aby po leczeniu zrobić sobie kurację probiotykiem np. lactovaginal, który wzmocni Twoją mikroflorę dzięki czemu zapobiegniesz nawrotom infekcji.

Gość gosiaaa85
jeśli masz zaczerwienienia to może od jakiś podrażnień czy uczuleń, spróbuj posmarować provag żelem, on ma działanie łagodzące, jeśli to nie pomoże idź do lekarza

Gość gość
na twoim miejscu poszłabym do lekarza. objawy grzybicy są różne. w moim przypadku występowały upławy i upiorne swędzenie. pamiętam, że brałam wtedy trioxal i to przyniosło pozytywne rezultaty. nie ma co odwlekać wizyty u lekarza.

Gość gość
ja miałam takie objawy kiedy dostałam grzybicy. ginekolog przepisała mi tabletki clotrimazolum i w sumie szybko wszystko minęło. potem stosowałam jeszcze lactovaginal żeby wzmocnić florę bakteryjną pochwy.

Gość gość
ja kdługo stosowałaś lactovaginal-jedno opakowanie czy więcej? i zaczęłaś po skończeniu clotrimaozlum czy razem z nim????