Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

owsiki u niemowlęcia

Polecane posty

Gość gość

Proszę powiedzcie czy ktoś miał przypadek owsicy u maleńkiego niemowlęcia???córa ma 3 miesiące zaledwie!!! Mam niestety starszego w przedszkolu i córkę najstarszą w szkole...w domu też jest pies.... Oczywiście jestem na 100% pewna ze to owsik, sama znalazłam przy zmianie pieluszki... Kiedy młodszy miał lekarz kazał podać pyrantelum.Mam go jeszcze....podałam starszemu teraz i córcę tabletkę vermox, sama wzięłam też..ale co z niemowlaczkiem????Do lekarza dopiero pojutrze....ale czy takie maleństwo może być leczone pyrantelum???Wiem że w ulotce nibuy powyżej 2 roku życia ale syn też był leczony znacznie wcześniej...kiedy chodził do żłobka

Gość gość
podejdz do apteki tam ci poradzą

Gość gość
poradzili pediatrę....noi tyle że pyrantelum na rp i od drugiego roku życia...:(

Gość gość
moja była leczona pyrantelum jak miała jakieś 5 miesięcy

Gość gość
To zadzwoń do lekarza, albo idz na IP

Gość gość
dzwoniłam i podać mam pyrantelum....1 ml...kurde nie za dużo dla takiej kruszynki???:( Ja pierdykam jak nie urok to sraczka...skad to cholerstwo się bierze...wydawało mi się że ja mam wyjątkowego hopla na punkcie higieny...ani razu nie zdarzyło mi się któregoś dziecka wieczorem nie wykąpać...nawet niemowlęcia...:(zawsze odpowiednie środki...mycie rączek, ząbków....a tu takie cos:(

Gość gość
nie zabije jej to pyrantelum- lepiej daj jej lekarstwo niż ma z robactwem żyć:O