Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

roczna corka nie chce jesc deserkow jogurcikow owocow

Polecane posty

Gość gość

witam! mam problem moja 13 miesieczna coreczka od miesiaca odstwila totalnie ze swoich posilkow jogurciki deserki i wiekszosc owocow budniu tez nie chce,ylko troche banana ewentualnie jablka o reszcie nei mam owy jak tylko poczuje zapach juz krzyczy ze niee probowalam juz wszystkiego jedynie chce jesc mieso:/ jak mam ulozyc jadlospis jakie przekaski skoro nic co jest nawet troche slodkie ona nie wezmie do buzi... blagam pomozcie.

Gość gość
Albo poczekaj tydzień i potem spróbuj, albo w ogóle odpuść i dawaj tylko te jabłka, banana. Jogurtów owocowych w ogóle bym nie dawała, bo to nic nie daje.. bez sensu.. Przecież tam nie ma owoców!!! Sam zwykły jogurt naturalny, albo z dodatkiem banana czy gotowanego jabłka (musu), z truskawkami. Wszyscy by się cieszyli, gdyby ich dzieci nie chciały słodkiego. A winogrona? Maliny?Też nie ruszy? A może marchewka jako przekąska? No nie wiem..

Gość hch
może jej organizm w tej chwili nie potrzebuje takich składników,mojej siostry synek ma 18 m od ponad pół roku nie pije mleka ani żadnych przetworów mlecznych nie je tylko żółty ser, żadnych owoców i warzyw. je mięso, zupki, chleb i kiełbasy każdego kalibru,makarony i kasze nic na to nie może poradzić wszystko popije skokiem albo herbatką. Na smak mleka wszystko mu sie cofa. Odpuść malej niech je to co lubi.

Gość gość
Ja nigdy nie lubil jogurtow i owocow. Nie sluzyly mi. Mama kiedys jak bylam mala kupowala,ja nie jadlam,potem splesniale,przeterminowane wywalala,az odpuscila. Z owocow tez tylko te lagodne tolerowalam. U mnie okazalo sie ze nie toleruje pokarmow z kwasnym odczynem bo mam nadkwasnosc. Uwielbialam za to kasze:gryczana,jaglana,jeczmienna,platki owsiane,mieso,niektore warzywa,np.marchew,cebula,ziemniaki. Nigdy zadnych brakow witaminowych nie mialam ale za to duze zapotrzebowanie na zelazo. Organizm czuje co mu potrzeba i takich pokarmow sie domaga.

Gość exdebill_po_wakacjach
a po co dziecku przekąski? jak mu dobrze rozłożysz i zbilansujesz te 4 posiłki dziennie to nie musi przegryzać; moje też nie tkną budyniu, kisielu, deserów nie daję w ogóle, jogurty jedzą, ale chetniej piją kefir; syn z owocami i odrobiną miodu, córka czysty - może spróbuj, czy to jej nie posmakuje? niech sobie je mięso, próbuj też z warzywami, jajkami, zupami i ciesz się, że dziecko tych sztuczności nie chce:)

Gość do autorkiiiiii
Mój syn ma odwrotnie- nie ruszy mięsa, za to uwielbia jogurciki, serki. Też ma 13 miesięcy

Gość gość
super dzieki uspokilyscie mnie troche sprobuje jogurta naturalnego nie pomyslalam o tym to moje 1 dziecko jetsem mloda mama staramy sie jak mozemy ale wiecie mieszkam za granica wiec nie zawsze moge liczyc na porade doswiadczonej mamy. heh wszystkie dzieci wkolo jedza jogurty itp balam sie ze to niedobrze ale macie racje postarams ie zbilansowac jej posilki w ciagu dnia.

Gość gość
winogrona ,maliny,truskawki nic nie ruszy totalnie . jablka w postaci musu tez nie tylko sama do raczki cwiartke i powoli possie troszke pogryzie i tyle.