Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamy pracujace czy też tak macie

Polecane posty

Gość gość

, że jak jesteście w domu w dzień wolny (urlop, choroba dziecka itp.) to macie taki dzień rozwalony, że nic nie zrobicie? Ja tak mam właśnie. Jak syn jest chory i zostaję z nim w domu to nic, ale to nic nie jestem w stanie zrobić. I wcale nie chodzi o to, ze dziecko mi czas zajmuje bo marudne czy coś. Nie po prostu nie potrafie się zorganizować mając na zrobienie obiadu np. 5 godzin. Jakoś jak pracuję to wszystko mi szybciej idzie. Wracam po pracy, wstawiam zupę, na którą warzywa obrałam dzień wczesniej, wrzucam mieso do piekarnika i tyle. Wraca mąż, sprzątamy razem itd. Macie tak?

Gość Bochenek Chleba
nie potrafisz pracowac DLA SIEBIE?

Gość gość
A niby dla kogo pracuję?

Gość gość
hej, ja też tak mam, ale wydaje mi się, że to przez to tempo. Jak już znajdziesz chwile wolnego to organizm sie buntuje i chce sobie odebrać tę energię, którą oddał wcześniej.

Gość gość
He, he - a ja myslałam że tylko ja tak mam :)

Gość gość
Nie mam tak, wczoraj mialam wolne, sprzatanie, zakupy, obiad. Bez pospiechu. Potem spacer z dzieckiem, po 19 wyszlysmy jeszcze raz, by po ciemku zobaczyc swiatelka w fontannie miejskiej. wrocilysmy o 20.30, kapanie i spac. Dzis ide do pracy na 14, zupa prawie gotowa, zakupy odpekane, rysuje corce w miedzyczasie obrazki, a ona koloruje. jeszcze trzeba wlosy umyc i delikany makijaz strzelic. Dzis koncze o 21. Uwielbiam 2 zmiany w pracy, wstaje, sniadanko, 2 kawy, jeszcze obiad przed wyjsciem i mam sile, bo ja nocnym markiem jestem, poloze sie najszybciej kolo 23.Nienawidze za t5o rannych zmian, wstaje o 4.30, wciskam w siebie kawe i sniadanie, bo w pracy nie wiadomo, o ktorej bedzie przerwa i czy bedzie :( Koncze o 14, przychodze, jem obiad, ktory maz zrobil i do wieczora zdycham :( By nie zasnac sprzatam, wychodze z domu z dzieckiem i wracam w pore kolacji dopiero, wtedy juz o 21 jestesmy w lozku.

Gość gość
skads to znam, ale po prostu potrzebujesz wtedy odpoczynku, relaksu i stad to zwolnienie tempa :)

Gość gość
a ile ma Twoje dziecko? moja Zosia ma roczek, chodze na popołudnia do pracy, żeby wymieniać sie z mężem opieką i nie ma mnie 10 godzin (8h pracy+2 dojazdy). Oprócz tego zaczęliśmy budowę więc mnóstwo załatwiania, doglądania itp, więc jak mam chwile wolnego (a ostatnimi czasy nawet weekendy mamy pozajmowane) to padam na pysk i nic kompletnie mi się nie chce, zresztą mąż ma dokładnie to samo :)