Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

staranie sie o dziecko

Polecane posty

Gość gość

Witam mam na imie Gosia. Mam pewien problem. Z narzeczonym staramy sie o dziecko od 2lat i nic. Teraz miesiaczka spoznila mi sie 13dni, od rana mialam uplawy o kolorze brazowym (zawsze mam te uplawy po miesiaczce) a okres wczesniej nie dal o sobie znac, godzine temu "polecialo" mi cos w formie miesiaczki, troche jej malo. Jestem zaniepokojona poniewaz nigdy takich sytuacji nie bylo a przez te 13dni zrobilismy sobie zludnych nadziei. Co o tym sadzicie? Pojsc pojde do ginekologa ale na razie od was chcialabym jakichs porad. Z gory dziekuje za pomoc.

Gość gość
a robilas test? jesli nie to zrob teraz i jak wyjdzie pozytywnie to lec do lekarza

Gość gość
jeżeli od 2 lat staracie sie bezskutecznie, to powinnas zrobic na początek badania hormonalne, a partner badanie nasienia

Gość gość
kupilam test ale czy warto go marnowac.. Raczej trzeba bedzie isc na badania..

Gość gość
Ja pierdzielę.. zrób ten test. A następnym razem kup sobie na allegro od razu 10-20 testów.. tam są za 1zł... i jakościowo nie odbiegają od tych "aptekowych".

Gość gość
Nie wiadomo, kiedy dostaniesz się do lekarza, to raz.. a dwa.. pierwsze pytanie lekarza będzie: robiła pani test? Więc maszeruj do wc, zrób test i już.

Gość milla5
My z mężem staraliśmy się jakieś 5-6 lat. Najpierw badania, potem 4 nieudane inseminacje i wyrok: niepłodność. Chodziłam od lekarza do lekarza, czytałam wszystko na o niepłodności. Okazało się, że miałam silną blokadę psychiczną a fizycznie byliśmy zdrowi.Miałam trochę za bardzo wygórowane wymagania ( praca na czas nieokreslony i wlasny kąt) jak na początek:) Oboje z mężem dostaliśmy umowy na stałe i kupiliśmy mieszkanie. Mieszkanie kupiliśmy na początku sierpnia a pod koniec byłam w ciąży. Blokada psychiczna bardzo często dominuje kiedy oboje jesteście zdrowi fizycznie. Mi kazano zastanowić się jakie mam oczekiwania od życia i męża i spuścić z tonu ( jak to powiedział lekarz: olać to:) Życzę powodzenia.

Gość gość
Eh.. raczej dostalam miesiaczki, bo na plamienie to nie wyglada. Mam sporo objawow ciazy od 2 miesiecy ale towarzyszy im okres. Dlatego nie robie sobie nadziei. Moze polecacie jakies suplementy diety dla mnie jak i dla mojego partnera? Moze pomoga..

Gość gość
staraliśmy się bardzo długo o dziecko ( niecałe 4 lata ), w końcu zaszłam w ciąże dzięki inseminacji, lekarze mówili, że tylko tak mogę zajść w ciąże, ale przy następnym dziecku pozostanie już raczej tylko in vitro, kiedy po pół roku od porodu dostałam @ oboje z mężem uznaliśmy że nie będziemy się zabezpieczać bo po co wydawać kasę skoro i tak nie zajdę naturalnie w ciąże. Kiedy synek skończył 7 mc czyli dokładnie miesiąc później, kolejny drugi po porodzie @ spóźniał mi się już ponad tydzień więc zrobiłam test..... pokazały się 2 grube kreski .... :)

Gość gość
już ci napisałam, żebyście zaczęli od badań, a nie ty w suplementy się będziesz bawiła

Gość gość
Soryy, ale jeśli masz opóźńiony okres, jakieś tam plamienia, które okresu niby nie przypominają, a są objawy jakieś tam ciąży, to to może być ciąża pozamaciczna. Ja miałam krwawienie opóźnione o ok 5 dni, dosyć intensywne.. myślałam, że to z powodu lekarstw, które brałam, bo byłam chora. Potem nastąpiło plamienie, bół brzucha.. testy wyszły pozytywne (blade kreski). Lekarze nic nie widzieli, a było ich kilku bo to było między 26 grudnia, a 2 stycznia, więc jeździłam do przychodni, do szpitala. Kilka osób mnie badało, robili usg, jeden lekarz powiedział, że musiałam pronić (skoro było krwawienie itp.). a W końcu w połowie stycznia, gdy zaczęły mnie moooocno boleć piersi i znów poszłam do lekarza, to okazało się, że to ciąża pozamaciczna (9 tydzień).

Gość gość
Lepiej idzdo lekarza, podejmiecie w razie czego jakieś działania, może uda się zajść w upragnioną ciąże...w innym wypadku możesz czekać jeszcze wiele lat i nie doczekać się... nam z synkiem udało się w pierwszym cyklu, teraz staramy sie o drugie i już ponad pół roku nic...

Gość gość
wiesz co, bez sensu masz podejście albo nie chcesz miec jeszcze dziecka

dziwne ze stwierdzilas ze nie chce jeszcze dziecka. Moze i jestem dziwna ale tez nie chce wyroku przez ktory sie zalamie.

Gość gość
no to może coś ci wyjasnie: jak masz niedrożne jajowody, to same się nie udrożnia, jak nie masz owulacji, sama sie nie pojawi, jak masz za niski progesteron, a zajdziesz w ciążę, to dojdzie do poronienia, jak facet ma za słabe nasienie, to też się samo nie wzmocni, co zrobisz, to twoja sprawa, ale po 2 latach juz dawno byłabym u lekarza gdyby mi zależało na zajściu w ciażę i urodzeniu zdrowego dziecka

Gość gość
ja rowniez polecam badania hormonalne i badanie nasienia, to bardzo wazne, piszesz ze nie chcesz sie zalamac w razie "w" ake co mc to sie dola ma, prawda? my staralismy sie 3 lata, po czym udalismy sie do kliniki nieplodnosci i okazalo sie ze maz nie moze miec dzieci, zastanow sie czy warto czekac, o ile wogole chcesz dziecka,

Gość gość
ja uslyszalam wyrok, ze nie ma szans na dziecko i sie nie zalamalam, walcze o swoje szczescie

Gość gość
zawsze trzeba wykorzystac mozliwosci ma maksa, u nas naz nie moze ale synka mamy bo skorzystalismy z n. dawcy, jestesmy szczesliwymi ridzicami

Gość gość
autorko zrob test i bete ktora bedzie miarodajna

Gość gość
do goscia z 19.22 a to ty jako kobieta masz problem? a napiszesz co Ci jest?

Gość gość
Nie odkryję Ameryki, jeśli powiem Ci, żebyś udała się do ginekologa. 2 lata to bardzo długo, powinniście się przebadać. Zacznij też obserwować swój cykl, pomocny powinien się okazać mikroskop owulacyjny. Ja miałam afrodytę i się sprawdziła

Hej Powiedzcie mi czy istnieje prawdopodobieństwo, że zaszłam w ciąże jeśli mój cykl trwa 28 dni a kochałam się z chłopakiem w nocy pomiędzy 12-13 dc. (7.09). Dodam, że od kilku dni czuję się conajmniej dziwnie, mianowicie mam na myśli bóle brzucha i jajników- jeśli chodzi o te drugie to są to pojedyńcze bóle, ale często występujące. Czy może to być moment zagniezdzania się komórki? Wczoraj zakrecilo mi się w głowie i wymiotowalam. Wydaje mi sie ze na takie objawy jest za wczesnie, aczkolwiek w poprzedniej ciazy wystepowaly dość szybko. Niestety jej nie donosiłam. Zrobiłam dziś test i wyszedl negatywny, chce go powtorzyc w dniu oczekiwanej miesiaczki. Ale chciałabym wiedziec co Wy o tym sądzicie?.