Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie wiem czy oddawac dwu i pol latke do zlobka

Polecane posty

Gość gość

Nie wiem co robic mam niedaleko domu nowo otwarty zlobek i jest ostatnie wolne miejsce musze do jutra podjac decyzje. Z jednej strony jestem na tak z drugiej mam wyrzuty sumienia. Mam starsze dziecko w przedszkolu i jak jedziemy go zawiezc to mala nie chce wyjsc z sali ale z 2 strony jak ja zostawilam kiedys na warsztatach dla dzieci to plakala za mama. Jestem w 30 tygodniu ciazy i siedze w domu i dobrze mi z mala grzeczna jest kochana i nie czuje sie sama a jakby byla w zlobku to boje sie ze bedzie chorowac i cierpiec a ja jeszcze cos od niej zlapie i zle sie dla dzieciatka skonczy. No i koszta niby sa niewielkie bo 250 :-) l miesiecznie ale jednak to koszta jakies sa i za te pieniad:-)e mizna by cos kupic czy odlozyc na wakacje. Z drugiej strony mialaby kontakt z dziecmi i moze gy to byla dla niej frajda. Nie wiem co mam robic. Poradzcie prosze.

Gość gość
Moje dziecko poszlo do przedszkola jak mialo 2,9 . Ale tylko na 4 godziny dziennie. Tez bylam w ciazy i lepiej dac dziecko przed urodzeniem dziecka niz potem, bo jak sie maluch urodzi a wtedy zechcesz dac do zlobka to moze to gorzej zniesc i byc zazdrosna. Sprobuj. Jak nie wyjdzie to zabierzesz.

Gość gość
Mój poszedl w tym roku do przedszkola (grupa żłobkowa).Ma troszkę ponad 2,5 roku. Prawie wcale nie płakał a teraz bardzo mu się podoba. Spróbuj - jesli to dla niej za wcześnie to najwyżej ją zabierzesz.Ale daj jej min 2 tygodnie na adaptację.Nie poddawaj się jeśli w pierwszych dniach bedzie popłakiwać.No i nie musi od razu siedzieć 8 godz.

Gość gość
jak masz okazje to moze warto spróbować zawsze tobie bedzie lżej teraz i po porodzie. Fakt jest taki ze moze zacząć chorować, ale zawsze mozesz potem zrezygnowac w razie jakiś przeszkód.

Gość gość
O rany.. jak dziecko siedzi z rodzicem 2,5 roku to w większosći przypadkó będzie płakało, to normalne. Lepiej zapisz dziecko teraz, skoro jesteś w ciąży. Ma te kilka tygodni na oswojenie się, na kontakt z dziećmi. A jak urodzisz, to wiadomo, że dużo czasu noworodkowi poświęcisz. Więc nie wahaj się, zapisz.

Gość gość
Oj to nie regula, moje dzieci zadne nie plakalo w zlobku ani w przedszkolu, a mam ich troje i wszystkie przedszkolne odkad skonczyly 3 latka, jedno od 2,5 Nigdy mi nie plakaly i zawsze sie fajnie adaptowaly w grupie wiec kto wie czy i tu tak nie bedzie :)

Gość gość
Wlasnie to jest tylko do grudnia bo potem bede na macierzynskim i dziecku sie zlobek nie nalezy tzn oni mjakies doplaty maja do konca listopada a potem albo 1300 miesiecznie bym musiala placic albo zrezygniwac. Czeka na miejsce w przedzkolu i dyrektor mowi ze naz 99℅ bedzie w marcu dla niej miejsce al moze byc i ladza dzien i nie wiem czy czekac cierpliwie na to miejsce w przedszkolu do ktorego chodzi jej brat czy posylac ja do tego zlobka. Mz jest na nie aczej bo boi sie ze ona bedz'ie plakac i nie bedzie chodzic a pieniadze strceimy 500 zl wpisowe i 250 zl miesiecznie czesne.

Gość gość
Tym, że będzie płakała się nie przejmuj... jak napisałam, większość dzieci płacze, nie wszystkie wiadomo. ale to trzeba przeczekać i już Nie możesz odpuścić.. zapisz ją do żłobka.. potem pójdzie do przedszkola.. będzie ok. Tylko więcej wiary w to, że będzie dobrze. Jak córka Cię wyczuje, że się martwisz, że tęsknisz itp. to będzie więcej płakała,.

Gość gość
Ja bym poczekała. Tylko chorób nałapieniech korzysta z ostatnich tygodni tylko z mamą.

Gość gość
ja bym ja zostawiła w domu po co ma chorowac, szkoda jej i ciebie

Gość gość
ja też bym poczekała na to przedszkole, myślę że jak urodzi się maluch a ona już będzie ze starszym bratem w przedszkolu to nie powinno być ok. Ja mam córeczkę 2,3 m-ca i jestem w 7 tc też spróbuję moją do przedszkola dać byle przed urodzeniem.

Gość gość
nie zapisałabym małej do żłobka w Twojej sytuacji

Gość gość
to zalezy tylko od Ciebie I z czym sie bedziesz dobrze czuc. moze byc tak ze za kilka miesiecy zmienisz zdanie I wtedy dasz. jak sie fajnie ze soba czujecie to nacieszcie sie tym.