Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiazpodlasia wichcia

jak doprać białę ręczniki

Polecane posty

mam strasznie zapuszczone ręczniki ( nieprane kilka miesięscy z powodow osobistych) jak je doprac prac recznie czy mozna w pralce jesli w pralce to jaki program mam takie bawelna biale 90c bawelna kolorwe 75c bawelna kolorowe 60 c bawelna kolorowe 40c kazdego dnia 40 c syntetyczne 40c syntetyczne 30c delikatne 40 c delkikatne 30 c delikatne zimne welna 30 c welna zimne pranie reczne 30 c program szybki 40 c mam dodatkowe opcje pranie wstepne i super plukanie który program wybrac zeby sie dopraly i nie zniszczyly\?? pomocy !!!

Gość gość
moim zdaniem powinnas namoczyc je na noc w acze nastepnego dnia wlozyc do pralki i nastawic na bawelna 90 c uzyc proszku ariel i dodac wanisha powinny sie doprac powodzenia;)

Gość gość
ja ręczniki piorę w 60 st

Gość gość
na początek spróbuj na 60st bawełna kolorowa z wstępnym w proszku do białego. Jeśli masz coś extra na plamy typu Vanish czy Oxy (coś tam - Biedronka) to dodaj do proszku

ony są masakrycznie brudne i smierdzą ;/ ale na metce ejst max temperatura prania 30 c boje sie ze sie zniszcza gdy ustawie na wieksza temperature wogule mam wątpliwosci czy mozna uprać je w pralce ;/

Gość rudy ruchacz rodaków
namocz na noc, a później już tylko program szybki da radę, dodaj dobry proszek do bieli

Gość gość
Albo zaryzykujesz pranie w wyższej temperaturze i może się zniszczą a może wypiorą i będzie git, albo nie ryzykuj tylko je wyrzuć od razu.

Gość gość
a jaki jest skład tych ręczników? Normalne można prać w 60

Gość burdelezeszok
na twoim miejscu sprubowalabym w letniej wodzie recznie sprubować jezeli nie pomoze to wlozylabym do pralki ale na jakis delikatny program pranie reczne lub delikatne zimne ewentualnie 30 c nigdy w zyciu nie dala bym na 90 czy 60 c bo wyjmiesz szmate ja kazdy recznik piore recznie lub na delikatnym programie 30c lub gdy są "mało" brudne to na zimne uzywam dobrego proszku wiec mi sie dopierają

Gość gość
co wy mówicie? ręczniki pierzecie ręcznie? w życiu... i nie wyglądają jak szmata

Gość gość
Zawsze piorę ręczniki w pralce i nastawiam na 60 st, nigdy nic się z nimi nie działo, ale ja raczej kupuję dobre gatunkowo ręczniki ,a nie byle co.

Gość gość
ręczniki w ręku prać? szkoda życia

Gość gość
ja zawsze ręczniki 95 c ze względów higienicznych jak mozna prać recznik w zimnej wodzie fuu ;/ w twoim przypadku zrobilabym tak jak radzi gość nr 1 czyli namocz w acze a puzniej 90 c

kurcze sama nie wiem zimna woda napewno nie pomoze a moge zrobic tak ze 60 c bawelna ariel proszek + wanish+acze do wstepnego na 90 c sie boje ze sie zniszczą ;/

Gość wstaw na
każdego dnia 40 c

Gość gość
A jak się zniszczą to co? przecież teraz też są do wyrzucenia jak nie zaryzykujesz. Może wypierz je w niższej temp ,a jak nie pomoże , to jeszcze raz w wyższej.

Gość gość
ace nie. Spróbuj na początek na 60. Jak się nie dopiorą to napisz znów

dobra sluchajcie co będzie to będzie zobaczymy pralka "mówi" ze cykl będzie trwał 2:45 h jak sie upierze to napisze ustawilam na bawelna biale 90 c do normalnego wsypalam ariel a do wstepnego acze zobaczymy

Gość gość
ja piorę zawsze w 60 stopniach, bo ta temperatura zabija już bakterie. Do prania dodaj sodę oczyszczoną, co je rozjaśni i uczyni bardziej puszyste. Można też dodać do płukania 1/2 szkl białego octu- ręczniki będą bardziej puszyste. Po kilku takich praniach powinny pozbyć się szarości i brzydkiego zapachu. Do prania ręczników nie stosuję płynu do płukania, gdyż powoduje on to, że gorzej chłoną wodę (skleja pętelki tkaniny). Białe tylko z białymi i w proszku do prania rzeczy białych (zawierają optyczne rozjaśniacze w składzie)

Gość gość
Ace bym nie dawała. Wybielacze niszczą włókna tkaniny

Gość pan Hajzer
a w moim proszku to co,nie łaska? czysta biel,nie wierzysz? zadzwoń,przyjedziemy...

Gość gość
zwykłe białe ręczniki /dobrze brudne/ - można tylko gotować 5 godz. i póżniej niech będą te ręczniki w tej wodzie aż do ostygnięcia - woda będzie jak jodyna ale ręczniki czyste - oczywiście jeszcze je przeprać

Gość gość
zwykłe białe ręczniki /dobrze brudne/ - można tylko gotować 5 godz.-nasypać dużo proszku najlepiej -E- i póżniej niech będą te ręczniki w tej wodzie aż do ostygnięcia - woda będzie jak jodyna ale ręczniki czyste - oczywiście jeszcze je przeprać

Gość gość
Do prania dodaj ocet spirytusowy ale wcześniej namocz na 2 noce w proszku