Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olgaaaaaaa

Ból pleców na odcinku piersiowym

Polecane posty

Gość Olgaaaaaaa

Witam, Od jakiegoś czasu miewam bóle pleców na odcinku piersiowym. Bóle nie są silne, ale dokuczliwe. Do tego dochodzi promieniowanie na górną część brzucha i jego pobolewanie. Czy ktoś z Was spotkał się z czymś takim? Z góry dziękuję za wszystkie informacje.

Gość gość
Lekarz, do którego już masz umówioną wizytę (prawda?) na pewno się spotkał.

Gość Olgaaaaaaa
Nie jestem jeszcze umówiona na wizytę. Jak na razie byłam tylko na prześwietleniu kręgosłupa i wyszły mi jakieś rotacje itp. Pobolewania te mam już od ok. 2 lat i zdarzają się co ok. pół roku, więc szczerze mówiąc nie zmobilizowało mnie to do wizyty u lekarza rodzinnego. ( wiem, wiem, mój błąd)

Gość gość
rotacje? brzmi groźnie.

Gość gość
codzienne ćwiczenia korekcyjne i ewentualne wykluczenie wrzodów żołądka, bo czasem ból tak dziwnie promieniuje

Gość BIOMEDEX
Szanowni Państwo, coraz więcej osób zmaga się ostrymi bólami ramion, pleców i kręgosłupa. Nieleczone objawy mogą doprowadzić do bardzo poważnych zwyrodnień, dlatego nie wolno ich lekceważyć. Za tego typu problemy zdrowotne odpowiada przede wszystkim siedzący tryb życia, zgarbiona pozycja ciała, brak ruchu, stres, a nawet zbyt miękki materac czy poduszka. Istnieje jednak kilka sprawdzonych sposobów, które pomogą nam zachować zdrowy kręgosłup i zmniejszyć uciążliwy ból. Coraz popularniejszym rozwiązaniem staje się fototerapia, czyli metoda leczenia wykorzystująca promieniowanie podczerwone. Światło o długości fali 720-15000 nm działa rozgrzewająco na tkanki, polepszając przez to ich ukrwienie i zmniejszając napięcia mięśniowe. Podczerwień pobudza i wzmacnia organizm wspierając jego zdolność do regeneracji. Promieniowanie IR pomaga w walce z bólami kręgosłupa, bólami stawów, stanami zapalnymi i zwyrodnieniami. BIO-MEDEX

Gość ulasonka
być może promieniuje ci od kręgosłupa, ja miałem podobny problem od źle dobranego materaca, który zamiast odciążać to powodował bóle. zajrzyj do sklepu http://amadu.com.pl/ mają tam ogromny wybór materacy ortopedycznych, które powinny rozwiązać twój problem, a na pewno da niesamowity komfort snu i odprężenie

Gość gość
zostały ci 3 miesiace zycia