Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Naziemna telewizja cyfrowa

Polecane posty

Gość gość

Moze mi ktos wyjasni bo ja jestem ciemna w tym temacie....a mianowicie chodzi mi o naziemna telewizje cyfrowa.Mam telewizje kablowa,i znikneło mi kilka programow, wiec poszlam do multimedi (bo kablowke mam od nich)a babka mi tłumaczy ze musze kupic nowy telewizor albo dekoder,(moj akrualny telewizor ma około 8 moze 9 lat) i powiedziala mi ze do lipca przyszlego roku bedzie w kraju juz tylko telewizja cyfrowa i powoli znikna mi wszystkie programy jak nie zmiene telewizora lub nie kupie dekodera. ale dodam ze jakies moze pol roku temu bylam w biurze multimedi i pytalam o to czy ja majac kablowke i nie majac nowego telewizora musze zakupic dekoder i wtedy powiedziano mi ze jak mam kablówke to nie musze nic dokupywac. I teraz juz zgłupiałam, nie wiem co mam robic,mieszkam w wojew. warm.maz.Nie orientuje sie w tym wszystkim,czy ktos z was wie w jakich regionach polski sygnał analogowy jest juz wyłaczony i zastapiony cyfrowym?bo mi sie wydawalo ze to mialo nastapic juz w tym roku a babka w multimedi mi dzis mowila ze do lipca 2014 roku....prosze o odpowiedz jesli ktos sie na tym zna.

Gość prawictwo pospolite125
nie musisz kupywać zadnego dekodera. Na starym telewizorze tez pojdzie . Tylko bedziesz miec troche mniej kanałów

i to co ci ta babka mówiła to są bzdury.

Gość gość
jeszcze dodam jedno: a mianowicie to ze wydawało mi sie ze z te zmiany dotyczyc mialy te osoby ktore korzystaja z anten naziemnych a w przypadku osób, które mają telewizję kablową czy satelitarną, nic się nie zmienia. a teraz okazuje sie ze ja majac kablowke musze dokupic dekoder.....o co chodzi w tym?

Gość gość
ale ona mi powiedziala ze powoli bede miec coraz mniej kanałow

o nic nie chodzi . Juz pisałem wczesniej .

Gość gość
to w takim razie dlaczego niektore kanały straciłam a niektore bede miec?

ale ona mi powiedziala ze powoli bede miec coraz mniej kanałow dobrze ci powiedizała . Tylko powoli znaczy za 5 lat będzie wyraznie mniej kanałów czyli okolo 2018 roku Ten 2014 rok to jej chyba sie cos pomieszało .

Jezeli ci nie przeszkadza to , ze masz na przklad 35 kanałów zamiast 40 to nie musisz kupować dekodera Jesli chcesz miec 40 kanałów to mozesz sie zdecydować nad dekoder .

ale tak jak wczesniej pisałem dekoder nie jest ci potrzebny . A jak będzie ten 2018 rok , to wtedy kupisz sobie nowy telewizor .

Gość gość
tylko wlasnie nie rozumiem dlaczego pewne kanały są nadal a pewne znikaja ,chodzi o to ze niektore kanały moge odbierac a niektore nie? jaki to ma zwiazek?

Gość prawictwo pospolite128
Kup dekoder i nie czytaj tego cwela bo chooya się zna!

te których nie mozesz odbierać wymagają nowego telewizora albo dekodera . Powoli będzie ich coraz wiećej Ale nawet w 2015 roku twój telewizor będzie mógł wyswietlac wiekszosc programów . Chociaz niestety kilku nie odbierzesz

Gość gość
cyt: - Abonenci telewizji kablowych zachowają swoje pakiety programowe na dotychczasowych warunkach i nie zauważą wyłączenia emisji analogowej. Nie będzie potrzebna wymiana telewizora lub instalacja jakichkolwiek dodatkowych urządzeń czy dekoderów. Dotyczy to także abonentów korzystających z pakietów analogowych - zaznacza Krzysztof Stefaniak z Vectry, jednego z dużych operatorów kablowych. Potwierdza to Lidia Stępińska-Ustasiak z UPC Polska: - Cyfryzacja telewizji naziemnej nic nie zmienia w usługach kablowych. Nasi klienci nadal będą mogli korzystać ze swoich pakietów, a co więcej - nie muszą niczego dokupować, aby odbierać telewizję - wyjaśnia. to w koncu trzeba czy nie trzeba wymieniac telewizor lub dokupic dekoder??

Gość gość
to jak to w koncu jest z ta kablówka

Gość WaldekRom
ta telewizja jest dobra pod warunkiem, że masz odpowiedni sprzęt i jest on dobrze ustawiony na sygnał. Jakoś takiej telewizji jest lepsza, ładniejsza,płynniejsza niż analogowej, zresztą odsyłam do tekstu http://centrumpr.pl/artykul/telewizja-cyfrowa,68704.html

Gość ZbyszekGrad
Ja posiadam telewizje NC+, zamówiłem na avans.pl i z tego co pamiętam dostałem cały komplet z dekoderem, instrukcją podłączenia itd. (albo był serwisant) nie pamiętam, w każdym razie to całkiem fajnie śmiga, jestem zadowolony i podoba mi się to rozwiązanie

Gość magdaaa0099
Zdecydowanie naziemna telewizja cyfrowa to teraz super rozwiązanie. Jest tyle kanałów, że nie trzeba nic nowego. A dla osób, które jeszcze się nie zdecydowały jest firma http://profsat.pl/telewizja-naziemna/ która zajmie się montażem potrzebnych anten. Wiem, że ludzie w domach prywatnych chętnie na coś takiego się decydują.