Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brajanowa

imie Brajan dla synka

Polecane posty

Gość brajanowa

podoba sie Wam?

Gość gość
jezuuu fuuuuj!! kolezanka dala synkowi na imie... kewin... nastepna porazka

Gość gość
A dlaczego nie polskie? Z reszta.. nie uprzedzam sie do zagranicznych, ale to jest brzydkie i chyba dosc przestarzale

Gość gość
nie lepiej dac jakies normalne? nie wiem Kamil, Tomek, Patryk czy jakies inne? potem sie tylko dzieci smieja z dziecka i dorosli tez

Gość gość
taa szczegolnie przez J ... wiocha jakich malo!

Gość gość
wiesz co dziś jakaś laska pytała się czy podoba nam się imię Wiesław, to ja już Ci szczerze powiem, że wolę Wieśka niż Brajana :(

Gość gość
wybor Brajan czy Wiesiek,to bylaby dla mnie kara :D

Gość gość
mój syn ma kolegę Brajana i mówi na niego Brojan i taki wstrętny brój z niego :)

Gość gość
Moja kumpela ma psa... Brajana super imie dla psa.

Gość gość
Nie ma polskich imion? Po co dziecku krzywdę będziesz robić?

Gość gość
a ja mam synka TYMOTEUSZA. piekne imie swiete i rzadkie

Gość gość
Mam w rodzinie dziecko o tym imieniu- Brajan. Gdy powiedzieli jak daja na imie roześmiałam się gdyż byłam pewna ze to żart, okazało się że nie:D

Gość gość
U nas na osiedlu jest mała Krzysztofa, rodzice bardzo liczyli na chłopca miał być Krzyś dopiero kolejne młodsze dziecko dziewczynka, okazało się że jednak urodzi córke dali jej na imie Krzysia, i wcale nie kryją się z tym opowiadają jako "zabawna" historyjke, no cóz ludzie są różni :)

Gość gość
mam szwagra Bayana...ale to autentyczny amerykanin ,wiec u niego to imie oki kobieto...polskich imion nie znasz?????????

Gość gość
Brian lub Brajan PDF Drukuj Do Rady skierowano list z prośbą o wskazanie właściwej formy imienia: „Z moim narzeczonym chcemy nazwać syna Brian. I mam pytanie, czy to nie sprawi problemu w urzędach. Jak powinno się pisać? Nam się bardziej podoba Brian niż Brajan, ale wiemy, że czyta się Brajan...”. Odpowiedzi udzieliła dr K. Kłosińska: zgodnie z „Zaleceniami dla urzędów stanu cywilnego dotyczących nadawania imion dzieciom osób obywatelstwa polskiego i narodowości polskiej” imię Brian powinno być zapisywane w sposób odpowiadający polskiej wymowie – jako Brajan. Zapis Brian bowiem sugeruje, że po głosce „b” występuje miękkie „ri”. Dodam, że w stosunku do imienia Brian nie powinno się stosować p. II.6. wspomnianych „Zaleceń…”, brzmiącego „Przy nadawaniu nowych imion, na które moda często szybko przemija i które mogą nie wejść do zbioru polskich imion, zaleca się stosowanie obcej oryginalnej pisowni, np. Dustin, Jessica, a nie Dastin, Dżesika”, ponieważ popularność tego imienia w Polsce bardzo rośnie, co daje podstawy do przypuszczeń, że niebawem wejdzie ono do zbioru polskich imion. Tym bardziej należy utrwalać jego spolszczoną formę. 2008 r.

Gość gość
Brajan (Brian?) kojarzy mi się tylko z tym kilkuletnim chłopcem, który uratował rodzinę w pożarze i sam zmarł.

Gość gość
mi się w ogóle nie podoba

Gość gość
Brian tak, Brajan - NIE BO TO WIOCHA!

Gość gość
brajan czy brian jest tak samo zagraniczny jak 90 procent imion ktore w polsce funkcjonuja od lat.za kolejne 20 brian bedzie tak samo "normalnym "imieniem jak daniel czy mikolaj. zamiast wymyslac i krytykowac zastanowcie i sprawdzcie pochodzenie imion ktore proponujecie jako polskie. Wole osobiscie briana od alana.a najbardziej lubie stuarta :)