Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy z moja ciążą wszystko jest okey

Polecane posty

Gość gość

Witam dziewczyny bardzo potrzebuje waszej pomocy. 19 maja tego roku poroniłam w 14tyg ciąży nie było wiadomo dlaczego. ok. 2 tyg temu robiłam test wyszly 2 krechy ale jedna bardzo słaba, 9wrzesnia plamiłam brazowym (z krwią) śluzem przez 6 dni nie było tego dużo a miesiączki zawsze mam obfite. po plamieniu znow zrobiłam test i znow były dwie krechy jedna z nich była bardziej widoczna niz poperzednia ale nie byla intensywna. Dziś znów zaczełam plamić ciemnym brazowym śluzem bez krwi. Chce zaznaczyć ze podczas plamien nie boli mnie brzuch. nie bardzo wiem co się dzieje moj ginekolog może przyjąć mnie dopiero za 2 tyg a do innych ginekologów nie chcą mnie zapisąć bo nie ma miejsc, a nie stać mnie by iść prywatnie. Czy to może być coś groźnego?? jestem gdzieś okolo 3 tyg ciązy. czekać 2 tyg ?? czy wziąć d*phaston bo znostał mi z leczenia (bez wiedzy lekarza)???

Gość gość
Powinnas jak najszybciej isc do lekarza!! Owszem nozesz miec plamienia w ciazy to normalne. Skoro masz wizyte za dwa tygodnie to najlepiej wezwac pogotowie. Jak bedziesz plamic zadzwon po nich powiedz ze jestes w ciazy i krwawisz przyjada zawioza Cie dO szpitala i tam lekarz szybko Cie zbada bez czekania dwoch tygodnie. Normalnie to najlepiej byloby isc prywatnie sle skoro nie masz funduszy to jest to najlepszr rozwiazanie

Gość gość
Taaa... na głupie badanie cię nie stać a na dziecko stać? :-)

Gość gość
pogotowie raczej nie przyjedzie ale sama jedz na izbe przyjec, powiedz co i jak, powiedz,ze nie mozesz sie dostac do lekarza

Gość gość
twoje plamienie jest najprawdopodobniej oznaką spadku progesteronu, co prowadzi do poronienia, powinnas zgłosić sie na izbę przyjęc w szpitalu, d*phaston możesz brać 3x1, ale i tak wizyta u lekarza jest koniecznościa jeżeli na ciąży ci zależy

Gość gość
Jak zadzwonisz do przychodni i powiesz, ze jesteś w ciąży to powinni Cię wcześniej przyjąć ale lepiej do szpitala albo na prywatną wizytę.

Gość gość
nie masz kasy a maz/partner na papierosy i piwo ma pewnie codziennie, pozycz od mamy sasiadki kolezanki i juz a moze liczysz po cichu na poronienie, bo ja bym niebo i ziemie poruszyla zeby miec kase na lekarza, i bylabym dawno u niego, zaraz jak bum krople krwii zobaczyla

Gość gość
a poza tym kazdy moze jechac do szpitala, sklamalabys ze spore krwawienie i musza!!!!! cie zbadac, jedziesz wieczorem i juz ale pewnie wymyslisz ze na wsi mieszkasz i na autobus nie masz

Gość gość
no przecież w szpitalu cię zbadają...może to nie być nic poważnego, no ale może też być jak ktoś pisałam spadek progesteronu, a nawet ciąża pozamaciczna.

Gość gość
To być może nic groźnego, weź d*phaston on ci nie zaszkodzi tylko pomoże podtrzymać ciąże.3 razy po 1 tabletce.A swoją drogą jedz na izbę przyjęć wieczorem i powiedz że od ok. godziny plamisz, że w maju poronilas.Muszą cię zbadać.Trzymaj się i napisz co i jak się skończyło.