Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marinika buba

są tu wegetarianie

Polecane posty

Gość marinika buba

Przechodzę na wegetarianizm Oczytałam się oczywiście czym zastępować mięso itd ale może ktoś zna jakieś fajne dobre i niekoniecznie drogie i wyszukanie dania wegetariańskie? Od jakiegoś czasu przygotowywałam się do tego kroku, jadłam wyłącznie drób ale teraz juz całkowicie rezygnuje z mięs. Najtrudniej mi pożegnać się z wędlinami i może na to macie jakieś rady? Co kłaśc na kanapki zamiast wędlin?

Gość jestemfacetem25
ja jestem, jem dużo jaj, szczerze nie znam jakiś super potraw ale mięsa nie ruszę

Gość Możesz sobie sama robić
zdrowe pasty np. z grochu, soczewicy, innych warzyw i jesc sery...A dania wege robię takie same jak niewege kiedyś, tylko zamiast mięsa jest różnie... soja, warzywka, a czasem nic nie trzeba

Gość gość
mysle ze powinnas wybrac sie do dietetyka, bo samemu trudno jest ulozyc diete wegetarianska, ktora mialaby wszystkie wartosci odzywcze

Gość gość
marinika jestem wege od ponad 10 lat, przygotowywanie jedzenia wege nie jest wcale takie skomplikowane tylko po prostu trzeba umieć gotować wygoogluj sobie słowo puszka i otwórz linka z wege książką kucharską :)

Gość gość
ciemny makaron z łososiem na parze i warzywami do wyboru mmmmm

Gość Przecież łosoś
jest równie wegeteriański jak kurczak czy świnia...

Gość gość
zeby wege trzeba tez nie nosic butow, torebek z e skory futer, , nie uzywac niektorych kosmetykow itp itd a nie tylko nie jesc miesa:)

Gość gość
ja jestem na Laktovowegetarianizm-

Gość marinika buba
nie noszę torebek ani butów ze skóry, a futro gdybym zobaczyła człowieka w naturalnym futrze to chyba bym je z niego zdarła!!! dziękuje kochani i zyczcie mi wytrwałości bo początki będą pewnie trudne ale jestem tak zdeterminowana że muszę dać radę :))

Gość gość
a jaki rodzaj wegetarianizmu stosujesz

Gość marinika buba
dopiero zaczynam :)) ale nie jem mięsa ani ryb, ale z diety nie dam rady wyrzucić jajek ani mleka.... Może kiedyś, na razie póki co mięso i ryby.

Gość gość
to tak jak ja , ryb ostatnio nie jem juz od dawna ale nabial i jajka tak , ale trzeba sprawdzac czy np serki, jogurty nie maja zelatyny ,

Gość gość
ja dopiero tez sie wdrazam , wiec tez poczatek dopiero

Gość marinika buba
ja myślałam o tym już od kilku lat, od roku mniej więcej zaczełam o tym czytać itd no i już się zdecydowałam ostatecznie :)) Mąż jest ze mnie dumny gorzej z reszta rodziny bo oni moje umiłowanie do zwierząt uważają wręcz za dziwactwo (pomagam zwierzętom w schroniskach, znajduje domy bezdomnym zwierzakom, sama mam dwa adoptowane pieski a moja babcia dzięki mnie 9 adoptowanych kotków ;)) Będzie pewnie gadanie że całkiem mi odbiło hehe :))

Gość gość
ja tez pomagam zwierzakom, dokarmiam na osiedlu i mam w domu niezla gromadke :) i tzn mowia ze jestem , po,,, oprocz mojego meza ktory tez uwielbia zwierzaki ale ja mam to gdzies , kiedys nie jadlam przez rok miesa ale ze wzgledow zdrowotnych musialam zaczac znowu , ( ale zaluje ( moglam isc do dietetyka i moze by by bylo inaczej a teraz nie moge patrzec na mieso

Gość gość
szukam jakichs fajnych przepisow na diete

Gość gość
teraz korzystam z tej wlasnie stronki, polecam

Gość gość
e tam, zdziwiacie z ta dieta

Gość gość
marinika szacun...❤️

Gość gość
...i dla babci też. ;)

Gość marinika buba
:)) :)) kocham zwierzęta bardziej niż ludzi, jestem nadwrażliwa na tym punkcie Wiele osób krytykuje mnie mówiąc że lepiej pomóc dzieciom itd.. Kiedy na zaproszeniach na własny ślub napisałam że chcę karmę dla zwierzaków do schroniska zamiast kwiatów dużo osób krytykowało mnie mówiąc że już lepiej zabawki do domów dziecka itd Ale zwierzętom też trzeba pomagać! A przed zimą jeszcze bardziej niż ludziom..

Gość gość
jednego nie rozumiem. Dlaczego niektórzy wege nie jedzą nabiału? Jeszcze jajek rozumiem, 'zarodki kury'. Ale mleka?

Gość marinika buba
chodzi o to że są to produkty pochodzenia zwierzęcego i dlatego tak

Gość lola88
puszka.pl - milion przepisów :) potrawy wege wcale nie są trudne i skomplikowane :) są prostsze niż myślisz.

Gość gość
Marinika ja odkąd zainteresowałam się losem bezdomnych kotów zmieniłam sposób patrzenia na cmentarze i zimę. :( Świetny pomysł zamiast kwiatów, szkoda że już dawno po ślubie.;)

Gość marinika buba
a no własnie zima jest straszna dla bezdomnych zwierząt ale nie jesteśmy w stanie pomóc wszystkim :(( Kiedys przeczytałam takie zdanie, że nie da się zmienić całego świata ale cały świat zmieni sie dla jednego zwierzaczka, któremu pomożesz. Po mojej ostatniej wizycie w schronisku przez kilka dni nie mogłam dojść do siebie. Zawiozłam pieskom karmę, zabawki, koce itd chodziłam między boksami i starałam się chociaż przez chwilkę pogłaskać każdego psiaka. One tak pragną polizać ludzką dłoń, wyjść zza tych krat, być kochane. Chodziłam tam i wyłam jak dziecko... Najgorzej smutne były stare pieski które często nawet nie wychodziły z budy na mój widok, przeszywająco smutne oczy bez nadziei na cokolwiek.... :((

Gość gość
witam dzis rowniez:) ja mam na osiedlu kolo bloku 24 koty , staram sie im pomagac codziennie, 8 kotkom znalazlam dom oprocz tych 8 ,,,, to jeszcze 6 kotkow do rodziny dalam , sama mam w domu niezla gromadke zwierzakow, tez kocham zwierzaki nad zycie i dlatego pomagam jak moge i wlasnie starm sie nie jesc miesa nawet ryb nie jem juz jakis czas nawet mnie nie ciagnie do niego a wrecz odrzuca dziekuje za stronke z puszka , zaraz tam zajrze :) pozdrawiam WAS goraco

Gość gość
teraz wlasnie zima sie zbliza niedlugo i szykuje im ocieplane domki nowe , biedne te zwierzaki , eh,,,