Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wrocilibyscie do Polski

Polecane posty

Gość gość

Mieszkam w Londynie z partnerem. On jest tu dluzej, ma dobry fach, dobra prace, zarobki calkiem ok, ja pracowalam, ale z racji tego, ze nie mam konkretnego wyksztalcenia i zawodu jest cholernie ciezko, mimo znajomosci jezyka. Pracowalam przy opiece nad dzieckiem, sprzataniu, w sklepie. Teraz szukam pracy, szukam i nic... Czy warto wrocic do Polski? Na studia? Czy lepiej zyc tu, choc wcale kolorowo nie jest.

Gość gość
Pracuje juz 2 lata w Moskwie i jest mi dobrze a nie to co w Polsce bezrobocie i bieda

Gość gość
Ty jestes w Moskwie, ona w zasyfialym, zatloczonym, drogim Londynie, gdzie z praca lipa; zarobki coraz gorsze...

Gość gość
Tak. Londyn to syf.

Gość gość
Ja tak, z kilku prostych powodow: Londyn jest bardzo drogi i mozna tu zyc jesli sie ma super prace i zarobki, za minimalna i tym podobne jestes tu dziadem! Jest niebezpiecznie, przybywa ludzi, z praca bardzo krucho, no i ta pogoda... Lepiej nie bedzie

Gość gość
Ja jestem w Londynie juz 11 lat i nie wracam do Polski. Maz jest 12. Jestesmy zadowoleni z zycia tutaj, ale kilka pierwszych raz mocno na to pracowalismy. Teraz jest dobrze.

Gość gość
wroce jak tylko bede mial tyle kasy ile planuje miec jeszcze jakies ok dwa lata

Gość mieszkam w kent
Witajcie forumowiczki. W londynie mieszkalam 3 lata i rowniez uwazam ze to syf. Ogolnie w angli mieszkam od 12 roku zycia. jakies 3 lata temu wyprowadzilam sie do Kent i podoba mi sie tutal ale i tak chcialabym wrocic do Polski. Za rok biore slub z moim facetem (polakiem) i chcemy zbierac na dom. Niestety zastanawiamy sie gdzie mieszkac tu czy wrocic do Polski. Obawiam sie ze z moim jezykiem Polskim zadnej dobrej pracy nie znajde za biurkiem, a do sklepu na kase nie zabardzo usmiecha mi sie pracowac. Mam tutaj dobra prace, moj narzeczony tez - ale jednak tesknimy za krajem. Nie czuje sie tutaj jak w domu, coraz wiecej jest dyskryminacji :/ Czy wartowrocic mam straszny metlik w glowie.

Gość gość
@18:23 :D Kazdy tak gadal...jeszcze rok, dwa a 90% zostala a ci co wrocili kase przejedli albo zalozyli biznesy, ktore upadly bo ZUSy i fiskusy ich zniszczyly.

Gość gość
w dooopie z biznesami i innymi ja wiem co mam robic zatem to mnie omija :)

Gość gość
Anglia nie lepsza jak Polska!!!!! Taka prawda

Gość gość
Oczywiście że lepsza, ludzie inni, nie ma plebanów. Tylko trzymać się z daleka od ponurych Polaczków.Zmarnowali własny kraj to teraz próbują robić syf za granicą.

Gość gość
W Anglii juz (dawno) jest syf. Drogo, nie ma pracy, niskie zarobki...!

Gość gość
Wielu ludzi tak ma

Gość gość
Po ch*j wracać do Polski? Wszak tam syf dziesięć razy gorszy niż w Anglii. Bieda i nędza, że aż piszczy. Lepiej zostań w Anglii i może pomyśl o dokształceniu się w angielskiej szkole. Może też zrób jakieś ciekawe kursy? Jak wrócicie do Polski to na mur beton będziecie żałować.

Gość gość
Dzisiaj to juz jest za pozno na doksztalcanie sie w UK

Gość gość
Jak za późno ? Co to za bzdety. Jeden i ten sam troll lata po wszystkich tematach i straszy niczym matka dziecko babą jagą. Mam radę dla tego typa (bo i tak wiadomo, że to jest ten sam koleś): rozpędź się porządnie i walnij baranka o ścianę. Jak nie pomoże, to powatarzaj aż do skutku (czyli do zmądrzenia, co w twoim przypadku może potrwać bardzo długo).

Gość gość
A co Ty chcesz? Kazdy wie, ze w Anglii nie ma i nie wroci to, co bylo. Jest ciezko z praca. Ja pracuje na wlasna reke i nikt dzis wiecej jak 6.19 na godz nie chce dac, bo taka konkurencja, ze niektorzy za 3-5 funtow ida :/

Gość gość
Na studia idź

Gość gość
Ale madry. A zyc trzeba, a studia kosztuja. Powiecie wziac kredyt mozna, no mozna, ale kredyt bedzie na czesne, a za co sie utrzyma?

Gość gość
Nieudacznik zawsze bedzie nieudacznikiem czy to w Polsce czy Zagranico ;)