Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

azs

Polecane posty

Gość gość

czy azs mozna calkiem wyleczyc? moj 2 latek ma taki problem, zalama jestem :(

Gość gość
nie jest to choroba, z której można się wyleczyć raz na zawsze ale przy odpowiedniej pielęgnacji można tak zaleczyć skórę, że zapomnicie o niej na długi czas. Musicie być pod opieka dermatologa i ściśle przestrzegać jego zaleceń, nie tylko tych dotyczących kosmetyków ale także i diety, stylu życia itp.

Gość kalinnaa
moje córki miały problemy skórne i jelitowe w wieku niemowlęcym-czego przyczyną była alergia na mleko krowie.Wyrosły z tego,ale początki były bardzo trudne.Musisz szukać dobrego lekarza który dobrze poprowadzi dziecko.I czytaj na temat azs-lekarz nigdy nie będzie miał tyle czasu na wizycie by rozwiać wszystkie wątpliwości.Polecam www.latopic.pl www.atopowe-zapalenie.pl

Gość gość
niestety lekarze o tym nie mówią ale już dużo jest opracowań na temat tego, że mleko krowie nie jest dobre dla ludzi. Stąd też tak wiele uczuleń. Lekarze mało mówią też o diecie i właściwym odżywianiu, wolą przepisać witaminy syntetyczne do podawania, które nie są najlepszym rozwiązaniem. Najlepiej przyswajamy witaminy, mikroelementy w naturalnej formie. Ale to trzeba samemu doczytać w czym są jakie witaminy. Trochę to wysiłku aby przyswoić takie informacje ale czego się nie robi dla zdrowia dziecka. :) Powodzenia

Gość gość
Przy AZS-ie dobrze sprawdza się odczulanie. W wileu przypadkach to proces długotrwały, ale trzeba pamiętać, że to kwestia indywidualna. Skontaktuj się z lekarzem i zapytaj o możliwe metody. Znalazłam ciekawy tekst o odczulaniu, tam znajdziesz przydatne informacje odetchnijspokojnie.pl/123-odczulanie/

Gość lady bronka
azs podobno nie można do końca wyleczyć i choroba może wrócić. wiem, że dzieciom z azs i alergiami pokarmowymi podaje się probiotyk latopic. sama go córce dawałam kiedy była mała i dostała azs wskutek skazy białkowej. po jakimś czasie zauważyłam, że łagodzi objawy azs, skóra była ładniejsza.