Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

plamka pekniete naczynko w oku u 4miesieczniaka

Polecane posty

Gość gość

dzis zauwazylam ,ze 4miesieczny synek ma plamke czerwona na oku,nie wyglada jak typowe pekniecie naczynka, jest ciut wieksze i jest to plama, a nie widoczne zyly, jaka moze byc tego przyczyna ?czy powinno sie isc do lekarza? czy pojsc dopiero jak sytuacja sie powtorzy?

Gość gość
Ja leciałam z każdą głupotą. Ale mógł sobie wsadzić paluszka lub zabawkę w oko.

Gość gość
no mogl,wczoraj zwrocilam uwage ze robil raczka po tym oku , ciagle sie zastanawiam czy isc do lekarza z tym ?

Gość gość
jak się dostaniesz to idź

Gość gość
ale do pediatry tak?

Gość gość
Jesli sie zastanawiasz to lepiej idz. Np peknieta zrenica czy powiekszona moze byc przyczyna zaburzenia pracy mozgu. Naczynko to pewnie nic groznego, zdarza sie kazdemu ale jak sie tak zastanawiasz to lepiej idz to zbadac. Bedziesz miec spokoj.

Gość gość
wiesz lepiej idz, dziecko to jednak dziecko. plamka na oku plamce nierowna - czasem bez kropli z antybiotykiem lub przeciwbakteryjnych sie nie obejdzie. nie wiadomo od czego mogla sie zrobic. ja mam 25 lat, od 7 roku zycia nosze okulary i soczewki. czasem przy wysilku mi sie plamka zrobi - wtedy stosuje krople kupione w aptece - najczesciej nawilzajace bez konserwantów lub z kwasem hialuronowym i przewaznie mi sie plamka wchlania, jak nie to pedze do okulisty po cos na recepte. ale ja jestem stary kon:P wiec wiem jak moje oko sie zachowuje. jak pierwszy raz mi sie plamka zrobila to raz dwa pobieglem do okulisty :P

Gość gość
dzieki za rady