Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ból kręgosłupa w ciąży na początku 2 trymestru

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 15 tyg ciąży, nie przytyłam jeszcze nic, od kilku dni nie mogę spać/leżeć bo boli mnie kręgosłup w dolnej części (nad tyłkiem). Jak chodzę to jest ok ale jak się położę to zaraz boli i spać nie idzie. ktoś tak miał?

Gość gość
może to nerki??

Gość gość
nerki na bank nie, boli mnie kręgosłup kiedyś bolał mnie tak samo jak okres dostawałam. chodziłam na masaże długi czas i miałam spokój i teraz znów się zaczęło.

Gość gość
Tez tak miałam. Myslalam ze to uroki ciąży chociaż było to dziwne bo nawet brzucha nie miałam jeszcze w 17 tyg poszlak do lekarza i niestety ten bol oznaczał niewydolność szyjki macicy tzn przedwczesne skracanie i rozwieranie się. Dobrze ze po szlam bo mogło to doprowadzić do porodu gdybym nadal wszystko robiła. Teraz jestem w 25 tyg i jestem niestety od dwóch miesięcy przykuta do łóżka tylko to pomaga żeby szyjka się nie skręcała. Czeka mnie zakładanie krążka. Idz do lekarza niech to sprawdzi byc moze to nic takiego ale bol pkecow dopiero po przytyciu i powiekszeniu brzucha jest normalny. I jeszcze rada jesli zbada cie reka i powie jest ok popros o usg dopochwowe wtedy sie dowiesz co z szyjka bo pozniej moze byc za pozno a to usg niby robia w 23 tyg obowiazkowo.

Gość gość
u mnie bol nad posladkami pojawil sie na przelomie 1 i 2 trymestru. nie moglam siedziec i chodzic. bylam u ortopedy (kilku) i neurologa, okazalo sie, ze uwolnilo mi sie za duzo hormonow 'rozluzniajacych' ikregoslup sie za bardzo 'poluzowal'. do konca ciazy przelezalam w domu :(