Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przestraszona nowicjuszka

Ja juz nie wiem co mam robić czy ktos mi pomoże

Polecane posty

a wiec tak. dzisiaj powinnam dostac miesiączkę ale nie dostałam jeszcze. moja szyjka macicy jest wysoko i mysle że jest zamknieta bo w poprzednim cyklu była wyczuwalnie otwarta. Nie chce sie za specjalnie nakręcać... dzisiaj bolał mnie brzuch co prawda ale juz nie boli... przez tydzień czasu łazienka była moim drugim pokojem, takie miałam parcie na pecherz, że siusiałam co 2 godziny:D wczoraj i dzisiaj ok godziny 10 miałam mdłości które trwały tak z pół godziny a potem przechodziły... akurat mam jazdy poniewaz chodze na prawo jazdy i to siusianie było troche przeszkodą. i piersi, zrobiły się tak jakby przeźroczyste... dosłownie, ponieważ widoczne są niebieskie oraz czerwone zyłki, i bolały mnie bardzo...stanika nie mogłam nosic, ale musiałam:( powiedzcie mi prosze, czy moge byc w ciazy? test wykonam dopiero jutro, po południu bo nie mam niestety testu a po południu bede w mieście....:( jaka powinna byc szyka i kiedy sie mniej więcej otwiera( w przypadku miesiączki) przepraszam za tak chaotyczne pisanie ale jestem jakaś taka.... dzisiaj mam dziwny dzien...

Gość gość
szyjka otwiera się często przed okresem i robi się miękka, zrobisz jutro test to się okaże

Gość gość
Szyjka może się otworzyć nawet na chwilę przed @. Co do sikania to stawiam na jakieś lekkie zapalenie a nie ciężę bo tak szybko nie ma czegoś takiego jak częste sikanie.Mdłości mogłaś sobie wymyślić przez to że podejrzewasz ciężę.Jeszcze jedno pyt mam- czy ta ciąża jest prawdopodobna?Chodzi mi o stosunek jak wyglądał i który dc.

no właśnie ciąża jest prawdopodobna.... bo u mnie to jest tak, że ja miałam moje dotychczasowe objawy owulacji przez 3 dni. w 13 dc miała bardzo duzo sluzu, w 14 dc był śluz ale juz nie tak duzo, szyjka otwarta i wtedy doszło do współżycia do konca bez zabezpieczenia a 15 dc miałam ból po prawej stronie az na plecy szedł i tez doszło do współzycia. i powiem szczerze ze troche sie pogubiłam. a tych mdłości sobie nie wymysliłam bo kolezanka nawet sie martwiła bo zrobiłam sie bardzo blada... myślalam że puszcze pawia na parkingu:D

Gość gość
Popiera koleżankę wyżej sika nie owszem jest w ciąży norma ale nie jak w twoim przypadku jeszcze przed okresem. Takich dolegliwości możesz się spodziewać około 7-9 tyg ciąży wtedy siku i mdłości mogą być oznaka. Wiem co mowie jestem w 25 tyg:-) Ja 3 dni po spodziewanym termibie okresu zrobilam test wyszedl pozytywny a siusianie i mdlosci dopiero po miesiacu przyszly

no właśnie w tym jest problem. wczoraj byłam po wyniki u lekarza rodzinnego poniewaz robiłam ob, morfologie i mocz i przy okazji pytałam się o moje sikanie właśnie bo tez podejrzewałam przeziębienie. ale powiedział że jak nie czuje żadnego pieczenia bólu, kolor moczu jest normalny czyli żółty i nie sikam kropelkami to to nie jest stan zapalny, a i że wyniki mam w normie wiec to nie mozliwe żeby to było przeziębienie

Gość gość
Z tegpiszesz to stosunek i dnipłodne miała około 2 tyg temu tak? Wiec jesli nawet doszło do zapłodnienia to jakiś tydzień komórka potrzebuj na zagniezdzenie wiec była byś około tygodnia od zapłodnienia. Jestes az taka idiotka ze myślisz ze w pierwszym ewentualnie drugim tyg ciąży ma się juz często mocz mdłości in wymioty???? Masakra

no tylko ze u każdej kobiety jest inaczej. moja siostra właśnie po czestym sikaniu domysliła sie że to to:D ale każda kobieta jest inna a to moje siusianie może rzeczywiscie nie mieć z tym nic wspólnego, ale tak miałam więc napisałam:)

Gość gość
Owszem siusianie co godz to jest objaw ciąży ale nie zaczyna się to tak szybko na objawy ciazowe musisz poczekać jeszcze trochę. Test jest najlepszy w twojej sytuacji

gość, wiesz, jak każda normalna kobieta mam owulacje na 2 tygodnie przed miesiączką. Nie wymiotowałam, po pierwsze tylko miałam mdłosci które wystepowały po 10. i tylko wczoraj i dzisiaj. wiec prosze mnie nie wyzywac od idiotek ,bo ja tylko napisałam co sie ze mną działo, nie napisałam że w 100% są to objawy ciąży!!!!!!!!!!! sama nie jestem pewna bo nigdy w ciąży nie bylam, słuchałam tylko opowieści koleżanek które miały jakieś tam objawy przed miesiączką wiec wiem że to możliwe.

ok, czyli to nie był objaw, rozumiem.:) mogło to byc spowodowane czymś innym, ale na pewno nie przeziębieniem pęcherza..

Gość gość
K***a zjebcu idz do apteki/marketu i kup ten p********y test i naszczaj bo niedlugo wstawisz tu foto swojej szyjki. Co to kyrwa wirtualny ginekolog ze ci mamy odpowiedzieć?????

gość( ten który wyzwał mnie od idiotki) skoro jestes az tak dobrze poinformowany to ja cię jeszcze informuje, że ciąże oblicza się od pierwszego dnia ostatniej menstruacji, i tak oblicza kazdy ginekolog czy ktokolwiej. nie musze byc w ciąży żeby o tym wiedzieć

wiesz, jeżeli nie masz ochoty się wypowiadac to ja cie nie zmuszam. sa na tym forum osoby które potrafia pomóc, doradzić. więc twoje wulgarne komentarze są naprawde zbędne i mało mnie interesują.

a test zrobie jutro i napewno dam znac.

A jak może dojść do tego zapłodnienia, bo nigdy nie miałam chłopaka, w autobusie może?

Gość gość
Oczywiście ze tydzień ciąży liczy się od ostatniej miesiączki wiec była byś w 4 ale tępa babo ja ci napisał am ze gdyż była w ciąży to jakieś niecałe dwa tyg od zapłodnienia. Jestem w ciąży wiec wiem jak lekarz to liczy i informuje cie niedouku ze lekarz po pierwsze liczy od pierwszego dnia ostatniej miesiączki ale dodaje zawsze ze po odjeciu dwóch tyg wychodzi który tydzień od zapłodnienia a trzecia rzecz to mierzy dziecko na USG i tam również wychodzibtydz ciąży. Dlatego przeważnie są dwa terminy porodu liczony od ostatniuejn miesiączki i z usg

no co ty nie powiesz. fajnie że jesteś w ciąży, gratuluje. To wychodzi na to że nie można się upewnic na forum czy moje dolegliwosci są spowodowane ciążą czy czymś innym ponieważ zaraz zostane zwyzywana tak??? no bez przesady. wszystko o czym piszą forumowiczki czytam i analizuje sobie i naprawde rozumiem o czym do mnie piszecie. i mnie trzeba mnie wyzywac nie wiadomo jak. to że tobie sie udało to się ciesz, bo nie każda ma takie szczeście. może i ty nic nie czułaś ale wiele kobiet czuje!!!! bo każdy organizm jest inny. wiec czy moje objawy sa spowodowane ciąża czy nie, to nic na to nie poradze bo TAKIE COŚ MAM więc to opisałam!!!!!!!! jutro się okaże. i ciekawe co powiesz jak jednak w ciaży bedę.

Gość gość
To szczerze ci pogratuluje. Nie miałam zamiaru cie zwyzywac ale dziewczyny na forum nikt cvi ciąży nie stwierdzi każda kobieta ma inne objawy inaczej to odcxowa i w różnym czasie. Po co masz dwie na kręcąc ze jesteś albo za łamać ze jesteś w ciąży zależy jak byś wolała. Zrobisz jutro test pojdziesz do lekarza potwierdzisz wtedy się pochwał:-)

no właśnie... ja jestem tak na pograniczu... nie załamię sie gdy nie bede, na razie nie zapowiada mi sie na @ ale może... zobaczymy... jutro się okaże... a założyłam temat poniewaz wole się zpytac kogos doświadczonego, kto to przezywał:) a, i jeszcze jedno... mam takie lekkie kłucia jajników raz z jednej raz z drugiej strony... i nie mam wgl tego tępego bólu miesiączkowego który mi toważyszy od początku:)

Gość gość
A jutro napisze- zrobilam test jest słaba kreska tzn że jestem w ciąży? lbo po prostu jestem w ciąży ale co innego może napisać? Siara jej będzie przyznać że miała urojenia,

Gość gość
Bzdura - nie ma czegos takiego jak objawy ciazowe przed okresem.. objawy pojawiaja sie kolo 6 tyg ciazy nie wczesniej! Mdlosci? haha po 6 tyg nie ma opcji ze wczesniej to samo z sikaniem. doucz sie

o rany... TŁUMACZE PO RAZ KOLEJNY! JA SIE TYLKO ZAPYTAŁAM. ROZUMIEM, TO NIE SĄ ZADNE OBJAWY I OK! PO SPRAWIE! ale oczywiście musicie robic ze mnie jakąś kretynke. człowiek chce si nie ma objawów przed miesiączka, mogą to byc urojenia albo inne przyczyny tych dolegliwości. to zrozumiałam i koniec kropka. niektórzy potrafili się normalnie wypowiedziec i żadnego szumu nie było. Czytajcie uważniej posty a potem osadzajcie. a jeżeli dostane to wkleje zdjęcie czy będzie negatyw czy pozytyw