Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy seks w ciazy moze mi w jakis sposob zaszkodzic

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 27 tyg ciazy. boje sie uprawiac sexu. Tzn. czasem go uprawiam ale po zaluje :( Nie wiem czemu tak mam jakos podswiadomie mysle, ze szkodze dziecku. Mieszkam w uk i tutaj opieka jest inna niz w polsce.. Lekarze pozwalaja na sex kazdej, ciaza zagrozona dla nich to taka w ktorej cos bardzo zlego sie dzieje - lozysko w zlym miejscu to dla nich nic. Cala ciaze nie bada ginekolog... Ja mam lozysko wysoko z tylu, Nie mialam nigdy krwawien, brzuch mam caly czas twardy wiec trudno mi wyczuc czy twardnieje bardziej, Badania krwi mam ok... czy jest sie czym martwic?

Gość gość
nikt sie nie wypowie?

Gość gość
Nie chce cie martwić ale twardy brzuch i bol w tych tyg bardzo często znaczy to co u mnie czyli niewydolność szyjki macicy. Ja w Niemczech polowe ciąży spędził am ani razu mnie ginekolog nie badał dzięki bogu na urlopie w pl wybrał am się do lekarza bo ta niemiecka opieka mnie nie przekonała ze jest ok wszystko. Tez ból al mnie brzuch lekarz oidrazu powiedział ze bolnw ciąży nie jest normalny i twardy brzuch tez nie. Mimo ze nie miałam innych dolehliuwosci po badaniu USG dopochwowym okazało się ze mam skrucona i rozwarta szyjkę. Tylko dzięki lekom i lezeniu jeszcze nie urodzilam .

Gość gość
Dodam jeszcze ze właśnie w Niemczech nie badał mnie ani razx ginekologicznie lekarz bo w sumie nie czuł am ani pieczenia ani swędzenia. W pl lekarz az oczy otworzył ze w ciąży raz w miesiącu trzeba sprawdzić czxy nic się tam nie dzieje. Zribil mi wymaz z pochwy i mimo ze nie miałam żadnych dfolegliuwosci okazałossię ze mam grzybice co w ciąży podobno jest całkiem powszechne i częste. Juz 3 tyg leczenia i ciągle jest. To miało również wpływ na skracanie szyjki.

Gość IceTea83
Ja jestem w 22 tygoniu i pytalam sie wlasnie lekarza czy mozna normalnie w kazdej pozycji i powiedzial ze nie ma przeciwskazan. Tzn, jak tyko mi jest wygodnie i nic nie boli to smialo mozna dzialac. Dziecko jest nieswiadome togo co sie dzieje. U mnie problem taki ze to wlasnie maz sie bardziej boi i jak tylko podczas seksu rece przesunie na brzuch to mu sie odniechciewa wiec wybieramy takie pozycje zeby brzuch nie przeszkadzal. Ale i tak o wiele mnie sie kochamy. Max 2 razy na tydzien :(

Gość gość
nie chodzi mi o to, ze mam skurcze - bo nie mam (co pare tygodni sprawdzaja brzuch) mam twardy brzuch od poczatku ciazy i to jest normalne. Pisze, ze trudno mi wyczuc kiedy mam skurcze bo brzuch jest ciagle twardy (wycwiczony)

Gość gość
Ale macie probelmy, my nie mam jeszcze dziecka i jesteśmy dwa lata po ślubie a mąz ma ochotę na seks raptem raz w miesiącu... Może chory jest nie wiem, Więc nie rozumię, jak ktoś może narzekac że tylko 2 razy w tygodniu uprawia seks będąc w ciązy!

Gość gość
Nie jestem lekarzem więc nie wuem na pewno ale ja też tak miałam twardy brzuch mam z natury nie czuł am skurczów a okazało się ze jednak są:-)

Gość gość
no tylko, ze ja 'macam' brzuch chwile przed badaniem i jest twardy - lekarz stwiedza, ze jest miekki - rozumiesz? :) to nie sa skurcze po prostu mam twardy brzuch zawsze 24/h na dobe

Gość gość
Ja podejrzewam ciaze, za ponad tydzien robie test. Wczoraj kochalam sie z chlopakiem i gdy wkladal mi 'tam' palce to czulam bol, czytalam ze tak moze byc na poczatku ciazy. Wg moich obliczen bylby to 3 tydzien. Co o tym sadzicie ???

Gość gość
a kiedy zaprzestałyście sexu ? tzn w którym tygodniu ? żeby nie wywołać przedwczesnego porodu ?