Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak pozbyć się zaczerwienień na twarzy

Polecane posty

Gość gość

Witam . Mam 20 lat i koszmarny trądzik i jakby było tego mało zaczerwienienie na skórze i niewiem co mam z tym zrobić , żeby jakoś wybielić twarz żeby nie były te "pryszcze" tak bardzo widoczne . Już mnie męczy ciągłe malowanie się, Czekam na wasze odpowiedzi i rady jeśli chodzi o ten temat.

Gość gość
Auriderm XO plus jakiś koncentrat na naczynka (Naturalis, Zrób sobie Krem). Fajny jest też krem Iwostin Rosacin (ten na noc).

Gość gość
tylko właśnie niewiem czy używać krem na naczynka , jak ja cerę tłustą mam , używam jakiś maseczek oczyszczających ... z tego mi wszystko na wierzch wychodzi i wtedy niewiadomo co z tym zrobić ... i czerwone strasznie wszystko ...przesuszona skóra i się łuszczy

Gość gość
masz wrazliwa skore. jesli po maseczkach oczyszczajacych sie cos dzieje na cerze to znaczy ze nie powinnas ich uzywac, bo moze byc to podrazenienie albo reakcja uczuleniowa. i na uczulenie by mogl wskazywac fakt ze skora jest wysuszona. nie powinnas jej wysuszac, wrecz trzeba nawilzac mocno. jakich kosmetykow uzywasz obecnie?

Gość gość
Obecnie to różne maseczki oczyszczające , jakieś toniki z sorayi , żel do mycia twarzy z drobinkami pilingującymi i krem nawilzajacy Clean &clear

Gość gość
przede wszystkim odstaw te kosmetyki. masz najwyrazniej wrazliwa cere a one Cie podrazniaja. najlepiej stosowac cos do cery wrazliwej. nie jestem fanką kosmetyków AA bo mnie samą uczulają, ale dla bardzo wielu osób są to dobre kosmetyki, a ceny mają drogeryjne i są łatwo dostępne, a mimo to sa dużo delikatniejsze. sugerowałabym zamiast maseczek oczyszczających stosowac glinkę - zielona i czerwona bądź różową, te glinki gotowe z ziai są dobre.do mycia np. jakis delikatny żel z AA, tak samo krem zwykły nawilżający. najpierw musisz "uspokoić" skórę. jak masz więcej kasy to polecam olej arganowy.

Gość gość
Ojejku!!! To ty najpierw poczytaj, jak się prawidłowo pielęgnuje taką cerę. Większość z tego, co używasz powinnaś wyrzucić do kosza. Taką cerę dobrze jest oczyszczać OLEJEM (np. metoda OCM) albo płynem micelarnym do cery wrażliwej, toniki koniecznie bezalkoholowe, do tego kwasy, które unormują wydzielanie sebum i będą działać łagodnie złuszczająco (najlepiej salicylowy rozpuszczony w olejku), do tego kremy nawilżające (żadnych matujących!) i odpowiednio dobrane oleje... Poczytaj np. tu: www.mazidla.com/biblioteka-mazide/279-skora-tusta-opis-i-prawidowa-pielgnacja.html www.laboratoriumurody.pl/forum/tradzik-zwyczajny-porcja-teorii,t1069.html Warto też zwrócić uwagę na to co jesz: www.laboratoriumurody.pl/forum/tradzik-lojotok-a-dieta,t1012,120.html A dobre kosmetyki możesz kupić na stronie Biochemia Urody, polecam olejek myjący, krem Azelo-BHA, tonik PHA albo pielęgnacyjny do cery tłustej, żel hialuronowy, którego kroplę warto dodawać do porcji kremu, i piling enzymatyczny jeśli jakiś musisz mieć. Do tego rano jakiś prosty krem nawilżający (świetny jest lekki brzozowy Sylveco) i szybko powinnaś zauważyć poprawę i uspokojenie skóry :)

Gość gość
O, o ten mi chodzi: www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=56641&next=1 A Biochemia Urody to te rzeczy: www.biochemiaurody.com/

Gość gość
Co jedna to większe głupoty wpisuje. Idz do kosmetologa to Ci doradzi jak powinnaś pielęgnować cerę. Nie ma nic gorszego niż doradzanie na odległość, szczególnie jak nikt Ciebie nie widzi. Nie rób na sobie eksperymentów, bo tylko sobie bardziej zaszkodzisz.

Gość gość
Nie da się wybielić czerwonej twarzy! Wielu próbowało i jeszcze nikomu się to nie udało! Po prostu przyzwyczaj się do tego, że jesteś burakiem czerwonym!

Gość gość
da się, u mnie właśnie auriderm bardzo na taki problem pomógł (potem dodałam ruboril) i zmniana kosmetyków na takie o bardzo łagodnych składach aha, i koniecznie ochrona skóry przed słońcem kremami w wysokim filtrem, promienie uv rozjuszają taką cerę

Gość gość
Mozna uzywac specjalny krem Arkana terapeutyczy z sakurą. Bardzo ładnie jest po nim wyciszona skóra, zaczrwienienia znikaja. Można go kupić w sklepie on line. Żeby dostac rabat 5 % wystarczy wejśc przez link: http://sklep.arkana.pl/?s=16801

Gość gość
żałosny spam, aż takie to dziadowskie, że w ogóle wam się nie sprzedaje?

Gość gość
maseczka z kurkumy.

Gość gość
Krem jest rewelacyjny. Pomógł już wielu osobom. nie musisz go kupować z rabatem jak nie chcesz. Z resztą ja zanim go kupiłam poprosiłam o próbkę do przetestowania w salonie kosmetycznym. Przeczytaj opinie na róznych blogach zanim wyrazisz swoją opinię. Oto jeden z nich www.twojezrodlourody.blogspot.com/2013/07/sakura-sensitive-cream-wisniowy-sad.html I następny: www.beautytester.pl/kategorie_produktow/twarz/kremy/sakura_sensitive_cream,p1937276180

Gość gość
A gdzie jest skład tej 'rewelacji"?

Gość gość
ogórki rozjasniają skórę