Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KKKKasiaaaaaaaaaa23

CZy możliwa jest ciąża mimo stosowania PREZERWATYWY I LAKTACJI

Polecane posty

Gość KKKKasiaaaaaaaaaa23

Miesiączki po porodzie dostałam po 4 miesiącach . Okres trwał 6 dni był dość obfity ... Teraz miesiączka spóźnia mi sie już miesiąc ! Dodam że po okresie kochałam się z mężem może z 6 razy i tylko z prezerwatywą z pewnego źródła która nie pękła ... nigdy nawet nie dotknął mnie bez niej.... Karmie piersią wtedy jak dostałam okres przestałam karmić synka w nocy teraz mały spi ze mną i budzi się na cyca z 3 razy ... Czy następna ciąża jest możliwa ? jutro robię test i umieram ze strachu , nie stać mnie na następne dzidzi smutas.gif

Gość KKKKasiaaaaaaaaaa23
UPPPPPPP

Gość gość
jak się karmi piersią to się łatwiej zachodzi w ciąże tumanku, nie wiedziałąs?

Gość KKKKasiaaaaaaaaaa23
Hmm tumanku ? Dlaczego łatwiej ? z tego co wiem okres jest bardziej rozregulowany i trudniej wyliczyć dni płodne .... Ale to się tyczy tylko metod naturalnych ja stosowałam prezerwatywę ...

Gość gość
poczytaj sobie na necie, zaraz po porodzie i jak sie ma laktacje latwiej zajsc w ciaze!!!!!!

Gość KKKKasiaaaaaaaaaa23
gość , nie będę dyskutowała z jakąś wulgarną g****arą , ale dla twojej wiadomości Sex po porodzie można uprawiać już po miesiącu , nie ma żadnych przeciwwskazań ... więc co w tym dziwnego że uprawiam sex po 4 miesiącach ? Mam po porodzie żyć jak zakonnica czy co ? a tabletek nie mogę stosować bo chce karmić ..

Gość KKKKasiaaaaaaaaaa23
hmm gdzie jest tak napisane że w czasie laktacji kobieta jest bardziej płodna ? chętnie poczytam możesz podesłać link ?bo ja nie mogę znaleśc

Gość gość
jak cie stac na jedno to na drugie tez

Gość gość
guma nie pękła to jak ciążę podejrzewasz? hormony jeszcze szaleją i tak jeszcze może być

Gość gość
Jak wszyscy wiedza, owulacja poprzedza miesiaczke. Po porodzie, w okresie połogu współzycie jest niezalecane. Tak wiec mozna przyjac, ze kazda próba pełnego stosunku poprzedzająca pierwsza poporodową miesiączke moze prowadzic do ciazy kolejnej. Często sie zdarza, ze kobiety zachodza w kolejna ciaze nie doczekawszy sie miesiączki poporodowej. Nalezy pamiętac, ze karmienie piersią NIE jest metodą antykoncepcyjną. Kobieta karmiąca swoje dziecko wyłącznie piersią (bez dopajania) ma mniejsze szanse na zajście w ciąze, poniewaz poprzez regularne karmienie utrzymuje wysoki poziom prolaktyny (chyba sie nie myle) i tym samym powstrzymuje owulacje. Ale wystarczy kilka godzin opóźnienia... o co przy karmieniu "na żądanie" bardzo łatwo. Dla mam karmiących dostepne sa pigułki Cerazete. Twoje pytanie moze dotyczyc tez kolejnej ciazy z własnego wyboru. Tak więc, po porodzie naturalnym chyba nie ma wymogów czasowych...natura to reguluje sama, natomiast w przypadku cesarskiego cięcia nie mniej niż rok. Najlepiej 2 lata. Tez zalezy, czy nie było komplikacji porodowych dlatego takie rzeczy najlepiej uzgodnic ze swoim lekarzem.

Gość gość
Po pierwszym porodzie dostałam miesiączkę po 6 tygodniach a następną po 5 miesiącach... Też karmiłam tylko piersią...Wydaje mi się, że nie jesteś w ciąży, organizm jest rozregulowany i tyle.

Gość gość
gość - dzięki :) właśnie na takie wypowiedzi czekałam .. Też tak po cichu myślę że może mam rozregulowany organizm i stąd taka przerwa między okresem ... ale u ciebie po 6 tyg mógł to nie być okres tylko tzw krwawienie przełomowe bez jajeczkowania ... a jak było po tej miesiaczce po 5 miesiacach ? następne były regularne ?

Gość gość
to wina laktacji , miesiaczki mozesz miec nieregularne . I laktacja nie sprzyja zaplodnieniu wrecz przeciwnie czesto nie ma przy niej owulacji.Jedynie bez zabezpieczenia mozna wpasc , bo ze wzgledu na nieregularne cykle nie wie sie kiedy nastapi owulacja .

Gość gość
jestem gość 22:12. Tak, po tych pięciu miesiącach było już ok, tyle że ja mam cykle 30-37 dniowe... Karmiłam córkę 10 m-cy. Naprawdę uważam, że nie jesteś w ciąży, forumowskie furiatki uwielbiają straszyć, taka ich natura hehe.

Gość izulka8585
mozesz stosowac tabletki Azalia nie wykluczajac karmienia. Poczytaj sobie o nich wiecej na necie. Mi je przepisal ginekolog a tez karmie.