Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kluseczka008

Czy ciaza nadal możliwa

Polecane posty

Gość Kluseczka008

Witam. Mam problem, mam zdiagnozowane PCOS. Mam bardzo nieregularne miesiączki, otyłość i większość innych typowych objawów dla PCOS. Miesiączki miałam z bardzo dużymi odstępami (19.11.2012, 10.03.2013, 18.07.2013). 1 września współżyłam z moim partnerem. Współżyliśmy z prezerwatywą, niestety w którymś momencie ona ześlizgnęła się i żadne z nas tego nie poczuło, w związku z tym nie wiemy również kiedy ona się ześlizgnęła. Partner dochodził we mnie, niestety nie wiemy czy prezerwatywa jeszcze wtedy była, ale raczej dużo wskazuje na to, że już jej nie było. Zrobiłam test ciążowy po 8 dniach od tej nieszczęsnej "wpadki" z prezerwatywa i wyszedł negatywny, aczkolwiek nie wiem czy się trochę nie pospieszyłam z tym testem. Około 2-3 dni po zrobieniu testu dostałam miesiączkę, przez pierwsze 3 dni krwawienie było skąpe i brązowe, później było bardzo obfite. Czy mimo tego wyniku testu i miesiączki mogę być w ciąży ? Ostatnio nie czuję się najlepiej, ale nie chce mi się wierzyć, że to może być ciąża.

Gość HuhHer
Aby zajść w ciążę trzeba mieć sprzyjające warunki. Bardzo wiele zależy od tego czy miałaś dni płodne. Podczas dni niepłodnych, ryzyko ciąży maleje (choć dalej istnieje). Podczas zdiagnozowanego PCOS, kobiety mają raczej trudność z zajściem w ciążę. Myślę, że w niej nie jesteś, ponieważ miałaś krwawienie, które było dość obfite (jak sama stwierdziłaś). Plamienie implantacyjne to kilka kropelek krwi na bieliźnie, więc wydaje mi się, że ta opcja odpada. Jednak radziłabym wykonać za kilka dni ponownie test.

Gość gość
Było rypanie będzie ciąża