Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zakładacie dzieciom przedszkolnym juz czapki

Polecane posty

Gość gość

bo ja nie i dzisiaj troche sie zdziwilam i zastanowilam bo duzo dzieciakow szlo do przedszkola w czapkach i tak sie zastanawiam, moz eja robie zle i moje dziecko powinno nosic juz czapke? u nas dzisiaj jak wychodziłysmy bylo 10-11 stopni i bezwietrznie

Gość gość
Moja wczoraj miała czapeczke,bo bylo dosyc chłodno,deszczowo i wietrznie.Dzis juz nie.

Gość gość
Ja mojej zakładam czapeczke albo berecik, takie cienkie

Gość gość
teraz przez te dwa dni cienki kaszkiet , jak wracałyśmy w jednej dzień z przedszkola wiało strasznie głowę chciało urwać do tego padała mżawka, sama miałam ochotę założyć czapkę na uszy i pewnie bym tak zrobiła gdybym miała przy sobie - wszystko zależy jak ktoś odwozi samochodem nie ma potrzeby sama też zakładałam, kiedyś czapkę - tylko na mróz teraz cienki kaszkiet noszę jesienią i wiosną nie wyobrażam sobie inaczej, ale nie zmuszam dziecka jak mówi mamo za ciepło mi każe jej ściągnąć i wkładać do worka bo ona jest dość gorącym dzieckiem i mamy inne odczucia temperatury xxx to tak samo jak z ubraniem moja kiedyś była bardzo gorącym dzieckiem inne dzieciaki w grubych kurtkach ona w cienkiej wiatrówce , a teraz jej się zmieniło zrobił się z niej zmarzluch na potęgę

Gość gość
to też zależy o której się wychodzi do tego przedszkola my chodzimy na 6.30 za ciepło to wtedy nie jest

Gość gość
ja zakładam bo jest juz zimno

Gość gość
my co prawda chodzimy juz do szkoły (5-latki, oddział przedszkolny), ale zdziwiło mnie dziś bardzo jak odprowadziłam dziecko, bo wszystkie dzieci jak na syberię ubrane. Kurtki grube, bluzy gruby i szaliki i czapki jak na zimę!! dosłownie. My urraliśmy się tak, koszulka na krótki rękaw, cienka bawełniana bluzeczka na długi, kurteczka jesienna z podszewką polarkową (ale w rekawach bez), cienka czapeczka i apaszka. czy tak jest ok??

Gość gość
ja mojej 4,5 latce nie zakladam.

Gość gość
moj sam chce bo gada ze mu wieje po uszach :P

Gość gość
moje dziecko od kiedy skończyło 4 ms (teraz ma 2,9) nosi czapkę tylko kiedy jest poniżej 10 stopni - wyjątek stanowi silne słońce albo bardzo silny wiatr, więc nie, nie zakładam

Gość gość
nie zakładam, w Polsce jest taki zwyczaj, że dzieci noszą czapki, trzeba hartować dzieci, a nie przegrzewać

Gość gość
Moje noszą czapeczkę cały rok.

Gość gość
cały rok? a po co?

Gość gość
Żeby ich nie przewiało, nie chcę by cierpiały z powodu zatok.

Gość gość
blagam napisz ze zartujesz z tymi czapkami caly rok

Gość gość
Moja 3 letnia córka sama chce założyć już czapkę bo mówi ze jej zimno w główkę . W sumie to ona lubi nosić czapki:)

Gość gość
porównywanie na cafe kto jak ubiera jest bez sensu w każdej części Polski jest inaczej, ja byłam teraz na dworze miałam koszulkę bluzkę i płaszcz na podszewce + apaszka pod szyją i myślałam że się zatrzęsę z zimna wić nie ubrałabym dzisiaj dziecka w cienką kurtkę

Gość gość
Sama miałam założoną czapkę jechałam do pracy na 7 rano i było 8 stopni

Gość gość
A ja nie zakladam. Córka ma 3.5roku. Po co???? Chyba ze naprawde bardzo bardzo wieje. Jest dopiero wrzesien. To co im bedziecie zkladaly w grudniu??? 3 czapki na raz? Wedlug mnie nie ma jeszcze potrzeby - chyba ze dziecko jest zaziebione albo naprawde bardzo wieje.

Gość gość
my chodzimy na 9 i 3/4 dzieciaków już w czapkach i rajstopach. Nie wiem w co te dzieci będą ubrane w grudniu. Moje dzieci nie noszą czapek. jak mocno wieje czasem naciągnę im kaptur na głowę

Gość gość
co to ma za znaczenie czy wrzesień czy grudzień to chyba od pogody zależy

Gość gość
no ale mowa jest o jesiennej pogodzie- kiedy jest jeszcze temperatura plusowa- około 10-11 stopni, niejednokrotnie świeci słońce albo przynajmniej nie wieje.

Gość gość
Gdy jest po prostu zimno do tego pada wieje należy założyć czapke.

Gość gość
Moze noszą już czapki bo im zimno .

Gość gość
a rajstopy pod spodnimi, grubaśne kurtki? uważacie, że to wszystko potrzebne?

Jeszcze nie chodzimy w czapkach, jedynie najmłodszemu pólroczniakowi zakładam czapeczke taką lekką albo kaptur, zalezy od pogody. U mnie jest jeszcze dosc ciepło, obecnie 14 stopni. Najzimniej było chyba 12.

Gość gość
moja dwójka 3 i 5 latka poszły rano do przedszkola w czapakch, było 8 st, wiadomo że nie w jakich futrzanych ale takich przejściowych.

Gość gość
ostatnio to akurat strasznie wiało i jak nawet mówili w tv w pogodzie temperatura odczuwalna niższa niż pokazuje termometr