Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ecoli w moczu w ciąży prosze o pomoc

Polecane posty

Gość gość

jestem w 9 tygodniu, dzis odebrałam wynik posiewu moczu- e-coli w ilści 10 do potęgi 5. Czy to dużo? Wizyte u gina mam w srode, ale jeśli jest źle, mogę tez jechac dziś. Co sądzicie? Nie znam się na tym

Gość gość
też to miałam:( niestety skończyło się na antybiotyku:(

Gość gość
też miałam to dziadostwo w ciąży, nie pamiętam wyniku, ale wiem, że byjałam się z tym praktycznie całą ciażę zmieniając tylko antybiotyki. Ważne, zebyś nie zaniedbała sprawy, Ja musiałam całą ciażę brać coś na wspomaganie pracy dróg moczowych, Uro cośtam ;) jeść żurawinkę, No i miałam ze 3 antybiotyki ;( ale ostatecznie wszystko skonczylo się ok. Ja do tego miałam grzybicę 9/9 miesięcy ;) i w posiewie do porodu wyszedł paciorkowiec. Podobno jak się jest organizmem podatnym na takie infekcje to się wiele rzeczy moze przyplatać. Po prostu badaj się i pilnuj. pozdrawiam i glowa do góry.

Gość gość
Też miałam przyjemność spotkać się z tą bakterią. Tylko na późniejszym etapie gdzieś w 23 tygodniu. Gin olał badanie moczu, w którym wyszły liczne bakterie. Ponoć to normalne że ciężarne mają bakterie... ble ble ble a 3 dni później z gorączką 40 stopni wylądowałam w szpitalu, leżałam tydzień, antybiotyki dożylnie. Na szczęście wyszliśmy z tego :) Nie ma co się z góry martwić. Pewnie dostaniesz antybiotyk.

Gość gość
dzięki z aopinie. A myślicie, ze mam z tym jak najszybciej jechać, czy moge się wstrzymać do srody? Biore pod uwagę to, ze skieruje mnie do szpitala...

Gość gość
kurcze, ale antybiotyk w ciazy? ;-( to wczesna ciąża, boję się, że zaszkodzi :(

Gość gość
jak możesz to jedź najszybciej..lepiej już teraz działać i szybciej się wyleczyć niż zwlekać...no niestety u mnie antybiotyk był konieczny..też mnie to przeraziło..ależ cóż lepiej antybiotyk niż maluszkowi mało by coś zaszkodzić

Gość gość
trzeba wybrac jedno z dwojga złego, antybiotyki czy bakterie? chyba oczywite ze lepiej antyniotyk

Gość gość
Takie bakterie w ciazy moga prowadzic do poronienia - predzej czy pozniej przejda do plodu. Wiem bo ja cala ciaze mam problemy z drogami moczowymi i chodzilam po roznych urologach (na szczescie to nie bakterie) kazdy z nich mi mowil zeby sie nie martwic i jakbym miala bakterie to bym nie donosila tak dlugo

Gość gość
dlatego radze ci leciec po antybiotyk!

Gość gość
paranoja jakas.sprubuj sama zwalczyć to dziadostwo najpierw.mi się udało ,tez miałam w ciąży z 3 razy.ale zawsze sama je wytepiłam.po antybiotyku tez mogą wrocic pewności nigdy nie masz.a twierdzenie,ze bakterie mogą prowadzic do poronienia jest kompletna bzdura.wiele kobiet je ma i nawet nie wie,bo nie odczuwa dolegliwości.polecam sok 100%zurawinowy w sklepach ze zdrowa zywnoscia,albo w innym sklepie.do tego pamiętaj ,żeby pic zzawsze ciepłe(nie gorace)napoje.

Gość gość
ja miałam 3 razy tzn teraz trzeci raz anytybiotyk bakterie wracają jak bumerang dwa razy ecoli i teraz gronkowiec złocisty, nie sądzę, że taką bakterię zwalczysz samoistnie..bo wtedy lekarz nie przepisywał by antybiotyku...tak mi się wydaje...ale idź do lekarza zobaczysz co powie...bo na forum to pełno mądrych porad

Gość gość
Jestem w 25 tyg i tez to mam pop ros o wymaz z szyjki macicy mój. Lekarz stwierdził ze skowpro w moczu wyszły tam tez będą i są niestety mam antybiotyk dopochwowy. Jestem w 25 tyg. Twoja ciąża jest bardzo wczesna ryzyko poronienie a bakterie noga przeniknąć do maluszka ale nie masz co panikowac do środy nic się nie stanie. Jesli masz możliwość idź wczesniej choć nie ma takiej potrzeby. Prawdopodobnie cala ciążę bedaiesz juz miała problemy z bakteriami lub grzybica wiec moja rada minimum raz w miesiącu rob wymaz

Gość gość
dzwoniła. powiedzial, ze taka ilosc nie wymaga antybiotyku, biore urosept, sok żurawinowy i w poniedziałek powtórka badania

Gość gość
jeju to jeszcze zadna tragedia... tez miałam w 32 tyg, jedna dawka antybiotyku i po sprawie.... :)

Gość gość
Ja wchodze w 10 tc i od miesiaca nie mogących pozbyć sie bakteri dzis 4 lek na to dziadostwo a ja umieram ze strachu co z dzidzia