Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

w co ubrać dziecko na wyjście ze szpitala to będzie listopad

Polecane posty

Gość gość

bodziaki z długim rękawem, skarpetki, pajacyk, czapeczka cieńsza + grubsza ? i co dalej śpiworek? kombinezon ?

Gość tez urodzilam w listopadzie
i bylo zimno jak wychodzilam dziecko mialo:body, kaftanik, spiochy, kombinezon i zawinietwe w koc, na dworze wtedy bylo z 10st

Gość gość
Moje dziecko urodzilo sie pod koniec listopada. Ubranie: body z dlugim, spiochy takie cieplejsze ala ogrodniczki, skarpetki, czapeczka, sweterek, kombinezon. Wracalismy autem.

oczywisce czapka tez sredniej grubosci i kaptur

chyba logicze,ze autem :D a kto ci z noworodkiem z buta wraca:D

Gość gość
body z długim i pajac + skarpetki na to kombinezon albo taki spiworek - kombinezon z rekawami, kapturem i jedną, szeroką nogawką. Moim zdaniem kocyk zbędny, chyba że bedzie poniżej zera. Dwie czapki? Po co? Kombinezon ma kaptur przecież jakby co.

Gość gość
dzięki..bo ja to wogóle nie mam zielonego pojęcia jak obierać takiego maluszka

Gość gość
a co Ty masz zamiar urodzić ziemniaka, że chcesz go obierać :P

Gość gość
ale po co Ty chcesz go obierac???

Gość gość
a słuchajcie co lepiej kupić typowy śpiworek do wózka czy raczej kombinezon ? co się lepiej sprawdza ? bo chciałabym wykorzystać to również do nosidełka..więc nie wiem co było by lepsze,praktyczniejsze bo kombinezon ma jakiś rozmiar więc jeden na zimę nie starczy pewnie..więc wtedy korzystniej śpiworek a z drugiej strony czy śpiworek sprawdzi się w nosidełku ?

Gość gość
literówka, przepraszam, a już taki szum..chyba każdy ma prawo do pomyłki oczywiście ubierać *

Gość gość
ja szlam z buta ze szpitala z dzieckiem.przez pol miasta.

Gość gość
ja do wózka miałam, śpiwór a do noszenia kombinezon

Gość gość
aha czyli jednak podwójny wydatek, myślałam, że uda się tego uniknąć

Gość ja mialam kombinezon
Jeden i do wozka i do fotelika. Taki bez nogawek,tylko taki worek wlasnie,pewnoe to spiworek :P ale moj mial takie wyciecie na pasy w foteliku. A co do ubrania to mysle ze bodziaki,kaftanik,spiochy/pajac,skarpetki,czapeczka cieplejsza i taki kombinezon.

Gość gość
numer aukcji 3531315574 bo nie mogę wstawić linku coś w tym stylu ? tylko pytanie jaki rozmiar żeby w trakcie zimy nie kupować kolejnego ? czy to nieuniknione?>

Gość gość
Ja miałam kombinezon klasyczny i do wózka i do nosidła, ale po czasie myślę, ze taki śpiwór bez nóg jest lepszy i łatwiej dzieciaka upchnąć w to. Takie spiwory też maja rozmiary i wyciecia na pasy w nosidle. Tylko, ze mi nie chodzi o taki typowy spiwór do wózka, tylko kombinezon normalny, ale z jedną nogawką. Bez względu, jaki kombinezon kupisz, moim zdaniem 1 szt. wystarczy.

Gość gość
no dobra ale dla dzidzi która urodzi się na początku listopada..czyli będzie w takim śpiworku/kombinezonie praktycznie cały listopad, grudzień, styczeń, luty, marzec i może kwiecień bo w tym roku było okropnie mroźnie w kwietniu..dlatego zastanawiam się nad rozmiarem..odpowiednim i na listopad i na luty ect.

Gość gość
też o czymś takim myślałam, tylko napisane jest 0-3 miesięcy czyli prawdopodobnie w styczniu lub w lutym zakup drugiego..

Gość gość
chociaż teraz patrzę że napisane jest że by używany do 5 miesiąca..czyli wszystko zależy od tego jak maluszek rośnie:)

Gość gość
Miałam na myśli, że na początek wystarczy 1 szt., potem bedziesz musiała kupić drugi - jak dziecię podrośnie. Na poczatek 0-3 miesiące, czyli 62/68 Nie moze być przecież za duży. W H&M np. rozmiarówka jest całkiem spora, wiec te 0-3, to tak nawet i 4, czasem 5 miesiecy posłuzy. Moja np. ma 15 miesięcy i wciaz śpi w pajacu H&M na 68, mimo, ze ma z 10 cm wiecej :). Taki bez nóg posłuzy dłużej, moim zdaniem, a później w lutym, zobaczysz i jak pogoda i jak szybko dziecie rośnie.

Gość gość
super dzięki za poradę:)

Gość gość
Tak ja mialam cos w tym stylu. Ja mialam ze stanow,jakis poczatkowy rozmiar,synek urodzil sie 60 cm. Urodzil sie w marcu,bylo mrozno i snieg wiec i w kwietniu z niego korzystalismy. Nosil go wczesniej chrzesniak z wrzesnia i tylko na ostatni miesiac musieli kupic wiekszy.