Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Które lepsze Maria czy Zofia

Polecane posty

Gość gość

Obydwa imiona bardzo nam się podobają, tylko nie wiemy które bardziej. A Wam które bardziej się podoba?

Gość gość
oba są śliczne... ale dla małej dziewczynki: Zosia, Marysia j jak pójdzie do szkoły... będą na nią wołać Zośka, Maryśka... ta forma mi sie bardzo nie podoba... dlatego tez nie nazwałabym tak córki... żeby potem jej nie było ciężko z tym imieniem. miałam koleżanką na studiach Marię... i ona nienawidziła jak sie do niej mówiło Maryśka.

Gość gość
etam, w latach 80 było pełno Katarzyn, An, i Joann i jakoś chyba nie płakały jak się do nich mówiło Kaśka albo Anka albo Aśka.

Gość gość
Ostatnio przeglądam tygodnik mojego miasta. Na jakies 70 urodzonych dzieci tygodniowo, Zosie zawsze są ze 4-5 Marysie ze 3. (jest już tak od kilku msc Ja bym tak nie nazwala ale z dwojga zlego to Marysia...Nie znam ani jednej szczęśliwej Zosi.

Gość gość
zadne,brzydkie oby dwa. Zofia,jak to brzmi,porazka

Gość gość
zapomniałam dodać, że porśród tych Zoś i Maryś są zawsze 4 Julie, 8 Amelek, 7 Majeczek i 3 Hanki.

Gość gość
Majka to porażka, nie wiem czym ludzie się kierują. Lepsza Zosia:)

Gość gość
zosia srosia

Gość gość
Zofia czyli mądrość Piękne imię Maria też ładne A Zośka czy Maryśki świetnie brzmi

Gość gość
Majka to rzeczywiście porażka ale Marysia jest śliczne.

Gość gość
ale mi tez swietnie brzmi,do dziecka zosia marysia,do dojrzalej babki zoska maryska,a idz,duzo innych ladniejszych imion jest

Gość gość
Maria :)

Gość bedziedzidzia
Ani Zosia ani Marysia osobiście mi się nie podoba :p Już ładniej brzmi Zuzanna Zuza :D

Gość gość
Marysia:-) tak będzie miała na imię moja druga córeczka...już za 4 miesiące:*

Gość gość
Zofia Maria czy tak nie może być ????

Gość gość
a jak ma na imię Twoja pierwsza córka? :)

Gość gość
Zarowno przy zosi I marysi mam wrazenie, ze rodzice chca poczuc sie " inteligentniej" niz znienawidzone " patoligiczne" mamy nikoli czy oliwi. Takie na sile te imiona sa.

Gość gość
dorabiasz sobie teorie, mnie naprawde podobają się takie proste, klasyczne imiona. Zosia, Zośka - fajne i zadziorne. Dla mnie największy urok tkwi w prostocie, a nie jakieś udziwnione Oliwiery czy Nikole.

Gość gość
Teraz każde imię jest złe. Marysia czy Zosia: 'rodzice chcą się poczuć na siłę inteligenie', Oliwia, Julia: 'pełno Julek i Oliwek', Nikola: "Patologia", Ania, Kasia: "oklepane". Nie ma co pytać na forum, każdy lubi co innego i zawsze komuś coś się nie będzie podobało. Ja też mam popularne w swoim roczniku imię, w klasie miałam 4 dziewczyny, które miały tak na imię jak ja. Nigdy mi to nie przeszkadzało, lubię swoje imię.

Gość gość
Dobrze to ujelas " prostocie " . Wole " udziwniona" Nikole niz zosie bez polotu. Kazdy ma jednak inny gust. Z tych dwoch imion chyba lepsze maria.

Gość gość
słowo prostota nie ma dla mnie negatywnego wydźwięku, ale dla ciebie widzę ma.......

Gość gość
Nikola to nie jest udziwniona, a patologiczna raczej. 90% Nikol pochodzi z prostackich rodzin i rodziców o niskiej inteligencji, a pozostałe 10% Nikol pochodzi z normalnych rodzin, ale ma rodziców o niezbyt wyrafinowanym guście.

Gość gość
jeszcze jedno. Pisząc tamtego posta od razu wiedziałam, że jakaś się przyczepi do słowa "prostota" haha, jak widać się nie pomyliłam.

Gość gość
Prostota ma bardzo dobry wydźwięk. Jedni wolą polskie, proste imiona, a inni na siłę wydziwiane, pseudo-zagraniczne (pseudo, bo przeważnie pisownia jest polska). I dla mnie np Nikole czy Andżeliki to na siłę pokazywanie, jacy to rodzice nie są nowocześni i 'światowi'. Zosia i Marysia to piękne imiona :) Trudno wybrać, które lepsze

Gość gość
Sam fakt, ze autorka tematu, zwolenniczka tych dwoch imion nie potrafi sama podjac decyzji I pyta o zdanie anonimowe osoby ,dokladnie daje obraz tej " prostoty" :)

Gość gość
ale ona nie prosi o to żeby obce osoby wybrały imię jej córki!!! ona tylko prosi o opinię obce oosby, a imiona już z mężem wybrali. Taka prosta jesteś że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem tylko dorabiasz swoje teorie?

Gość gość
Nie, nie wybrala a raczej nie podjela decyzji. To ty masz problem z czytaniem prostych rzeczy. Pytanie autorka brzmi ktore imie lepsze. Jak sama napisala cyt." nie wiemy ktore bardziej..." czyli jak gosciowi z 13.45 I 13.56 bedzie podobala sie zosia a 15 innym gosciom maria to wtedy autorce bardziej spodoba sie maria?

Gość gość
Oba imiona śliczne, proste a zarazem finezyjne Ja bym wybrała Zosię, piękne imię Jeszcze mi się Felicja podoba i ja się będę zastanawiała właśnie pomiędzy Zośką a Felką

Gość gość
15:37 a ty nigdy nie masz żadnych dylematów?? dwa imiona im się podobają i nie mogą zdecydować się na jedno, to chyba nie zbrodnia i wielu ludzi tak ma? a autorka pyta o opinie, żeby może bardziej obiektywnym okiem spojrzeć na te imiona. Jak ja idę kupić sobie buty to też często pytam przyjaciółki które bo nie umiem się zdecydować. Robisz problem z niczego, na moje to jesteś jakaś frustratką bez własnego życia która czepia się byle g***a, bez odbioru.