Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość nataliaborelioza

borelioza w ciazy

Polecane posty

Gość nataliaborelioza

witam Aktualnie jestem w 28 tyg ciąży, 1 września (3 tyg temu) zauważyłam kleszcza pod zgięciem kolana, natychmiast został usunięty po czym pojechałam na pogotowie gdzie zlekceważono iż jestem w ciąży( w tedy był to 25 tydz) i kazano mi obserwować miejsce czy nie zajdą zmiany. Nie dostałam żadnego lekarstwa profilaktycznie( chodź wiadomo że kleszcz nie przenosi tylko boreliozy). Po równym upływie 2 tyg zauważyłam dwie podłużne pręgi zaczerwienione bez typowego rumienia , oczywiscie wpadłam w panike natychmiast pojechałam do lekarza rodzinnego który powiedział ze nic mi nie przepisze poniewaz jestem w ciazy i mam sie udac do ginekologa;/ Moj lekarz przyjmował dopiero za 2 tyg gdzie chodzialm do niego prywatnie.... wiec udałam się do lekarza ginekologa na kase chorych ze wgledu na czas iż przyjmował za 2 dni po wizycie u rodzinnego...Pan dr. Matuszny który przyjmuje w mojej miejscowosci na kase chorych a jest ordynatorem w Żywcu potraktował mnie z góry ! powiedział że nie jest lekarzem od chorób odkleszczowych i mam sie udac do rodzinnego ( i takie kolo) nie wiedzialam co mam robic kazdy mnie zbywał! natychmiast po wizycie u beszczelnego lekarza zarejestrowałam sie u innej pani dr (lekarz rodzinny) ktora stwierdziła ze to napewno nie jest borelioza bo nie ma rumienia wedrujacego hmmm podobno u 40 % wystepuje rumien no ale coz jako jedyna dala mi skierowanie na badania w kierunku boreliozy test na IgG i IgM i badania morfologi i CRP. wczoraj byłam u lekarza swojego ginekologa ktory mi przepisał antybiotyk duomox 1g 2x dziennie .... a ze dopiero dzisiaj dostałam wyniki które sanastepujace: IgG 27.0Au/ml(dodatni) IgM 12.1(ujemny) CRP13.7mg/l (podwyższone <5) morologia; krwinki białe 13.6 norma 4.0-10,0 NEUT b 10.8 norma 1.80-7.70 % neut79.2 norma 50-70 LYMPH % 12-6 norma 24-45 MONO b 0.08 norma 0.10-0.80 dodam że był to mój pierwszy kleszcz w życiu ehh i niestety akurat teraz jak jestem w ciąży :( strasznie się boję o moją kruszynke:( zobaczymy co powie mi pani doktor z rodzinnego hmm dowiem sie w poniedziałek :(

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować