Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy na tym etapie ciąży też wam się to zdarza

Polecane posty

Gość gość

jestem w dziewiątym tygodniu, i ogólnie ne czuje się dobrze, mdłości zawroty, wymoty, czasem jakieś bóle brzucha, czasem zatwardzenie czasem rozwolnienie, jednak zastanawia mnie bo zdarzają mi się takie uderzenia że serce bije mi za szybko chce mi się wymiotować i jest mi słabo oczywiście to na siebie nachodzi, wczoraj miałam takie uderzenie w sume tak spanikowałam że chciałąm jechać na pogotowie, zwymiotowałam położyłam się i jakoś przeszło czy to normalne też tak macie w ciąży

Ja przez pierwsze 11-12 tygodni czułam się podobnie. Wymiotowałam codziennie rano przed wyjściem do pracy (na początku myślałam, że to stres, bo to był dosyć nerwowy czas zawodowo) a potem jeszcze ze dwa, trzy razy w ciągu dnia. Po trzech miesiącach wymiotowałam już tylko rano, dopiero w szóstym miesiącu przestałam wymiotować. Zaczęłam znowu od tygodnia, ale to podobno znak zbliżającego się porodu :) Miałam też uderzenia gorąca czy przyspieszoną akcję serca. Powiedz o tym lekarzowi na najbliższej wizycie, albo zadzwoń do niego, jeżeli wizytę masz za jakiś dłuższy czas. Może się to samo unormuje, ale może to też oznaczać jakieś problemy z ciśnieniem na przykład. W ciąży lepiej każdy niepokojący objaw skonsultować z ginekologiem prowadzącym, dla swojego świętego spokoju i dla dobra maleństwa oczywiście.

Gość gość
ja jestem niskociśnieniowcem całe życie, lekarz zawsze się śmiał że ciśnienie jak u wróbla na nodze, tak powiem o tym na nabliższej wizycie

Gość gość
mam tak od 8 tygodnia teraz jestem w 21 i nic się nie zmieniło, mdłości torchę minęły tzn nie mam przez cały dzień tylko gdzieś od 17-stej, serce mi wali a ciśnienie niskie 60/90 - serce pasowały by uspokoić ale wszystko co na nie obniża mi jeszcze ciśnienie :) lekarz rozkłada ręce a ja chodzę po ścianach

Gość gość
Tak, to normalne ! :)

Gość gość
no właśnie te czasowe napady nie są dobre bo przy nich panikuje, serce wali robi się słabo i niedorze i dochodzi panika że zaraz zemdleje a wczoraj myślałam że chyba zaraz umre