Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość toptop

co sadzicie o usg3d lub 4d

Polecane posty

Gość toptop

witam, chciałam sie zapytac jak w temacie co sądzicie o usg3d/4d? Czy któraś mama miała je robione?

Gość miloczyna
ja sie zastanawiam wiec o doswiadczeniach nie moge powiedziec, ale widziałam u koleżanki i to było niesamowite oglądać maluszka jak wygląda a go jeszcze na swiecie no nie ma.

Gość wartozrobić
dziewczyny ja miałam robione pierwsze usg 3d w 13 tygodniu ciąży, to genetyczne u dr Wiechecia w SCM Kraków. Super przeżycie, moja dzidzia miała wówczas 7 cm a juz było wszystko widac idealnie :) Bardzo się ciesze ze zrobiłam wtedy to badanie, po pierwsze wykluczone zostały wszystkie choroby genetyczne a po drugie kiedy zobaczyliśmy dzidzie tak dokładnie na usg to wspolnie z mężem plakaliśmy jak bobry ze wzruszenia :))) Pięknie przezycie Swoja droga dr Wiecheć jest najlepszym specjalistą jesli chodzi o usg genetyczne więc polecam go wszystkim z Krakowa

Gość toptop
właśnie mi bardziej o zrobienie teog jako badanie a nie dla fanu, bo mysle ze jak zobacze dzidzie juz na swiecie to też sie wzrusze... chodze do ginekologa w gdyni w przychodni starmedica i mają właśnie taki sprzet, tylko nie wiem czy to nie jest jakoś szkodliwe dla małego?

Gość miloczyna
z tego co wiem jest to bezpieczne badanie, zarówno mi to lekarz mówił jak i czytałam sama na ten temat w necie, a Ty nie robiłaś wywiadu na ten tamat poza forum? Moge napisać to co pamietam dokładniej że badania robione w ciagu 15 lat nie wykazały jakichkolwiek skutków ubocznych. Wiec jedynie ma plusy wykrycia jakis nieprawidłowosci no i zbaczenia malucha a przecież też o to w tym chodzi

Gość miloczyna
a w twojej przychodni ile taka przyjemnośc kosztuje? bo mój lekarz mnie bardzo namawia na skorzystanie z tej usługi

Gość toptop
Koszt w starmedica to nie całe 200zł. Cena zależy pewnie od kliniki w jakiej się to badanie wykonuje i zapewne od "wymogów" lekarza. Ja sie bardzo poważnie zastanawiam a właściwie juz upewniam bo moi znajomi dowiedzieli się , że ich synek ma poważną wadę serca dzięki takiemu badaniu, wiec dla spokoju i wiedzy tez zrobie to 3d. Jak bedzie wszystko dobrze taka mam nadzieje to zostanie wspaniała pamiatka

Gość miloczyna
wiec koszt mniej wiecej taki jak wszedzie, sa i droższe placówki.Masz szczeście że masz na miejscu w tej przychodni co i tak chodzisz do gina możliwość zrobienia, ja musze jechać gdzie indziej i mnie to tak trochę zneicheca bo obecnie mam strasznego lenia ze z domu nie chce mi sie w ogole ruszyc,a takie 3d do 32tygodnia najelepiej zrobic wiec musze się zmotywować

Gość kalamandra
ja polecam zrobić jeśli masz lekarza który to dobrze zrobi, ma tzw. oko bo nie każdy ginekolog potrafi uchwycić to co trzeba. po pierwsze- bardzo fajna pamiątka, dostajesz zdjęcia buźki dziecka - niesamowite wrażenie, a po drugi i najważniejsze lekarz ma dokładniejszy przegląd czy z dzieciątkiem jest wszystko w porządku W moim przypadku wykryto nieprawidłowości w budowie macicy, których tradycyjne usg nie byłoby w stanir uchwycić. Dzieki temu można było zaradzić porodowym komplikacja, Ja każdemu będe polecać takie badanie bo cena 200 zł tak naprawdę jeśli może mieć znaczenie na zdrowie to nie jest dużo. wiec śie toptop nie zstanawiaj jeżeli masz w starmedica okazje to zrobić

Gość pa_ula
a mi sie wydaje że to kasa w błoto, sama zrobiłam i nawet zdjecia twarzy nie dostałam a zapłacić trzeba było. 200 zl mogłam wydac na coś bardziej przydatnego dla dziecka

Gość kalamandra
nie zgadzam sie pa_ula, jak pisałam wcześniej to badanie daje nie tylko zdjecie bobasa ale tez opis lekarz każdego narzadu powinnien Ci zrobić. Jak nie wyszła buzka to albo byłaś już po 34 tygodniu i był za duży albo lekarz Ci skopał, dlatego pisałam też wcześniej że warto iść tam gdzie wiadomo że bedzie dobrze

Gość gość
Ja robiłam w 20 i 30 tygodniu.Mam zdjęcia wydrukowane i na płycie oraz film. Cudowne przeżycie i piękna pamiątka. Wrzucam fotkę mojego smyka w 20 tyg.: http://pokazywarka.pl/jgbhl2/

Gość toptop
do goscia: niesamowite jedynie to nie się na usta ciśnie, jestem juz zdecydowana praktycznie, bo prócz zdrowotnych spraw tez mnie ciekawość zżera by tam po podglądać;D tym bardziej ze mój lekarz w przychodni starmedica mi wykona wiec przy normalnej wizycie moge miec usg bez dodatkowego jeżdzenia

Gość kalamandra
czyzby ktos miał lenia?;P

Gość toptop
dokładnie nie wiem czy to od ciaży czy w ogole ale na ciaże zganiam ale sie w ogole mi ruszac z domu nie chce, chetnie sie czyms w domku zajmuje ale łazić po miescie czy po lekarzach to już nie mam w ogole checi dlatego wyłacznie rozważam usg w swojej przychodni

Gość weroska
ten co mówi że usg3d nic nie daje miał dużo szczećia że była to tylko rozrywka. U mnie na usg3d właśnie wyszło że malutka ma źle rozwinięte serduszko i plus przewidziano na jego podstwie komplikacje podczas porodu wiec mi od razu ustalili termin cesarki. Przyszłe kochane mamy róbcie usg3d i 4d ale nie jako zabawa tylko jako badanie i do autorki watku pewnie już zorbiłaś bądż nie, ale ja zachecam

Gość weroska
a jak czytam że masz pod nosem w swojej przychodni starmedica takie badanie, to sie tylko cenowo zorientuj czy nie zdzierają bo ceny mogą się różnić pomiędzy przychodniami i dawaj

Gość toptop
a ile płaciłyście z badanie?

Gość toptop
nie wiem czy tu jeszcze ktoś zagląda ale napisze o swoich wrażniach. zdecydowałam się wykonac usg 4d. Szok to było głowne uczucie jakie czułam widząc zarys mojego malucha. Niesamowite chciałam go już dotknąc***przytulić. Prócz obrazu zostało wykonane badanie krążenia krwi w naczyniach dziecka i na szczeście wszystko jest dobrze. Polecam każdemu rodzicowi taki przedsmak radości. Również polecam starmedice jako miejsce do robienia badania widać było buźkę i atmosfera bardzo miła

Gość weroska
również zdecydowałam sie na to badanie, bo to w sumie badanie. Jestem zadowolona byłam razem z mężem, mamy nawet pamiatkowe nagranie. Mała się wierciła i nie było na początku widać za wiele prócz nóżek ale sie w końcu obróciła:) Czekamy z niecierpliwością:) Fajne przeżycie tym bardziej jak wykonanie jest dobre i w miłej atmosferze, zdecydowanie 2 raz zdecydowałabym się na to w przychodni starmedica

Polecam, po pierwsze, bo dziecko zostaje dokładnie przebadane, a po drugie to jest niesamowite przeżycie dla rodziców :-) Dostaje się nagranie i zdjęcia malucha. Rewelacyjna pamiątka! W Krakowie polecam ProCreative przy ul. Czystej.

Gość młoda_mama_85
ja też jestem wielką zwolenniczką badań usg 3d i 4d. Wykonywałam je w Centrum Medycznym Ultragen w Krakowie. Bardzo dobra opieka medyczna, wszystkie choroby wykluczone, profesjonalne wyjaśnienie co i gdzie się na obrazie znajduje. A same zdjęcia z usg to wspaniała pamiątka z okresu ciąży

Gość mlodamama83
ja też jestem wielką zwolenniczką badań usg 3d i 4d. Wykonywałam je w Centrum Medycznym Ultragen w Krakowie. Bardzo dobra opieka medyczna, wszystkie choroby wykluczone, profesjonalne wyjaśnienie co i gdzie się na obrazie znajduje. A same zdjęcia z usg to wspaniała pamiątka z okresu ciąży

Gość gość
Mam dobre doświadczenia jeśli chodzi o prowadzenie ciąży przez p. Łabiaka ( www.facebook.com/GabinetLabiak ). Świetny fachowiec, ale z drugiej strony też uczciwy, dobry człowiek. Jestem w drugim miesiącu, jak na razie naprawdę na kontakt z lekarzem nie mogę narzekać. Pełna informacja o stanie zdrowia, pełne USG, nie ma problemu, żeby się na dogodny dla mnie termin umówić na wizytę.