Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AnneMArieKOszalin

czy to może być czerniak

Polecane posty

Gość AnneMArieKOszalin

http://naforum.zapodaj.net/216d45e7673d.jpg.html odkryłam to 2 dni temu na stopie, wygląda jak plamka po atramencie czarne bez innym barw , ma około 3-4mm wizytę u dermatologa mam dopiero za tydzień, pytam was może się spotkaliście z czymś takim bo z tego strachu chyba spać przez tydzień nie będę mogła

Gość gość
to zwykly pieprzyk, ale warto zeby lekarz to zobaczyl

Gość gość
hmm, ja mam mnóstwo pieprzyków, ale takiego czegoś nie widziałam... dobrze że się umówiłaś żeby lekarz zobaczył. Tak za ostro to tego nie widać więc nie wiem, może to i zwykły pieprzyk, ale dziwny to fakt. Nie martw się na zapas jak na razie. Pzdr

Gość gość
Nie sądzę żeby to był zwykły pieprzyk, wygląda na czerniaka. Obejrzyj sobie zdjęcia w wyszukiwarce http://to.ly/p8I6 Na twoim miejscu zadupiałbym czym prędzej do lekarza.

Gość gość
A nie ubrudzilas sie?

Gość gość
nie, no chyba dziewczyna by to sprawdziła nie? jak mogła się ubrudzić i nie zajarzyć że to brud. No przestań. A swoją drogą może ktoś odpowie czy znamię może być całkiem czarne? Ja mam tego dużo ale są brązowe jasne lub ciemniejsze, ale czarne nie jest żadne

Gość AnneMArieKOszalin
nie to nie jest brudne, nie wygląda jak taki pieprzyk bo nie odstaje jest to płaskie i zrobiło się z dnia na dzień , ja nigdy nie miałam ani 1 pieprzyka, dziwi mnie też umiejscowienie bo pieprzyki zazwyczaj spotyka się na plecach, twarzy itp a nie na stopie Boje się właśnie że to może być czerniak ale u mnie w rodzinie nikt nie miał czerniaka a sama też się nie opalam bo najzwyczajniej nie lubię wiec nie wiem skąd to mogło się wziąć

Gość gość
a wiesz co, a nie uderzyłaś się tam, albo nie uszczypnęłaś czymś. Czasem z krwi się robi taki wylew podskórny i potem to czernieje i tak wygląda. Może uszczypnęłaś czymś skórę?

Gość gość
Nie to nie jest czerniak.

Gość AnneMArieKOszalin
nie przypominam sobie abym się uderzyła, ale wszystko jest możliwe, a po jakim czasie mniej więcej schodzi taki wylew krwi po uderzeniu ? bo może poczekam może to faktycznie to i samo zejdzie wiec może nie ma sensu iść z tym do lekarza

Gość gość
kurcze nie pamietam, generalnie to na pewno z tydzień albo dwa. To potem tak zasycha i samo schodzi z naskórkiem albo można zdrapać. Sama jak parę razy przyszczypnęłam czymś dłoń czy palec to miałam taki wylew. Ale teraz dokładnie to czasu Ci nie określę.

Gość gość
Ja mama pełno pieprzyków i jak bym miała iść do dermatologa to bym musiała tam pół dnia spędzić i w dodatku w stringach tylko zostać, żeby mógł wszystkie obejrzeć

Gość AnneMArieKOszalin
aha dzięki za odpowiedzi :) to teraz już nie wiem czy wstyd iść z tym do lekarza ? dać sobie spokój i odwołać ta wizyte i czekać aż samo zejdzie ?

Gość gość
:) to czarny flamaster :) Ach te prowokacje na kafe :)

Gość gość
tak jeszcze patrze i myślę że może pumeksem ścierałaś naskórek bo to w takim miejscu? Kurcze ciężko coś poradzić, czy masz iść czy nie hmmm... tydzień czy dwa chyba nie zbawią, chociaż no sama nie wiem.. Zrobisz co uważasz za słuszne, zapytaj moze rodziców co myślą

Gość gość
Na pewno musisz iść do dermatologa, nie ignoruj takich rzeczy. Może to być podskórny wylew od uderzenia lub nawet ucisku w bucie, Mój mąż kiedyś miał taki podskórny wylew na dużym palcu stopy, było płaskie i czarne jak smoła, nie bolało go to, a po prostu samo z siebie wylazło i po jakichś dwóch tygodniach zeschło i odpadło. Nie ma co panikować, ale nie ignoruj wizyty u dermatologa.

Gość gość
Ależ tak,mazak jest zmywalny.Uzyj wody i mydla ;)

Gość AnneMArieKOszalin
pumeksem ścierałam ale jak już to miałam bo myslałam ze to brudne a nie chciało gąbką zejść tym razem nie prowokacja choć sama przyznam że wygląda to jak namalowane markerem dobra poczekam z tą wizytą może samo zejdzie :) dziękuje wszystkim za odpowiedzi

Gość gość
Czerniaki mogą wyglądać jak podskórny wylew, dlatego nie ignoruj wizyty u dermatologa, żadna zmiana skórna nie jest bezzasadna, a nie masz pewności czy to wylew podskórny czy czerniak, a jeśli to drugie, to za 2 tygodnie może być nieco za późno... szybko zdiagnozowany jest w 100% uleczalny.

Gość gość
Straszne i potwornie niebezpieczne są.te " czerniaki" namalowane mazakiem ! :):):):):):):):):):):):):)

Gość gość
a ty się tak nie podniecaj tym wykryciem prowokacji i tym mazakiem. Jak cie tak mazak podnieca to wsadz go sobie wiesz gdzie...

Gość AnneMArieKOszalin
tak się zastanawiam dlaczego część kafeterjuszy to takie zawistne węszące wszędzie prowokacje bestie, ludzie czy wy na każdym temacie musicie pisać że to prowo ? Człowiek się zwraca o pomoc bo myśli że może znajdzie się ktoś kto miał coś podobnego i się czegoś dowie a niektóre osoby nic nie wnoszą do tematu oprócz tego że to niby prowokacja. Pozostałym normalnym osobom dziękuję za odzew :) Pozdrawiam

Gość gość
Coraz słabsze te twoje prowa i sama widzisz,że większość sama sobie odpisujesz.Nisko upadłas.Zmien robote

Gość gość
Tylko nie zignoruj wizyty u dermatologa :) Pozdrawiam.

Gość gość
:):):):):):):):):) a nie mówilem buhahahaha !