Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NY_thinking

Pytanie Powazne_Praca w PL_Decyzja

Polecane posty

Gość NY_thinking

Mam chec wyslac swoje resume do polskich agencji pracy. Obecnie mieszkam w NY, mam tu skonczone dobre studia i 3 lata swietnego doswiadczenia podczas ktorego zdobywalam rozne certyfikaty. Praca/wyksztalcenie w srodowisku "scislym". Ostatnio przegladalam ofery pracy i sa takie, ktore by mnie ewentualnie interesowaly. Zaznaczam, ze nie wrocilabym do Pl, bo mama,tata,babcia - wrocilabym jednak gdybym dostala swietna oferte pracy. Swietna oferta to dla mnie nie mniej niz 12 tysiecy miesiecznie (chyba - wnioskujac po cenach, ktore widze jak odwiedzam PL - ale pewnie moze byc wiecej). Gdybym dostala taka oferte to...... no wlasnie - co byscie zrobili majac taka oferte pracy w PL? W NY obecnie jestesmy na etapie poszukiwania domu, chcemy kupic cos swojego.... Pytanie jest bardziej typu: czy majac pieniadze w PL bede czuc sie dobrze jesli w kolo same przekrety, machlojki, kretactwa? Czy majac pieniadze takie rzeczy po prostu nie beda mi przeszkadzaly?

Gość NY_thinking
Dodam tylko, ze w NY tez zarabiam swietnie a bede zarabiac swietniej - po prostu mysle ze w swoim kraju moge zarabiac i zyc podobnie... wiec czemu nie?

Gość dodek korek
a nie ubrudzisz se swoj rozowy kuperek ???

Gość NY_thinking
Oj przeciez w kiblach nie zamierzam pracowac ;)

Gość dodek korek
no a jak przypadkiem jakis polski boss cie przeleci ???

Gość gość
Chyba jestes naiwna myslac ze ktos ci zaplaci 12tys zlotych za jakakolwiek prace w Polsce. Dlaczego nie mowisz jakie studia skonczylas? "Scisle" - jestes inzynierem czy skonczylas matematyke? JEst wielka roznica. Podam ci przyklad firma szwedzka ktora zatrudnia inzynierow w polsce placi im 2,500zl a w szwecji na tej samej pozycji w tej samej firmie zarabiasz 4,500euro. Pozdrawiam, daj znac jakie kokosy ci zaoferuja w polandii! :D

Gość NY_thinking
No przeciez pisze, ze zastanawiam sie tylko czy wyslac resume... nic mi nikt jeszcze nie oferuje :) nie do konca wierze w te zarobki inzynierow 2500... kto by za tyle pracowal? Jestem poza krajem 11 lat a jak wyjezdzalam to moje zarobki byly ok 2000 w Wa-wie. Jesli inzynierowie pracuja 2500, to po prostu sie ponizaja...albo sa dopiero studiach i nic jeszcze nie potrafia, nabiora doswiadczenia i beda zarabiac duzo lepiej.