Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy kobieta w typie zimy moze nosic kolor bezowy

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie. Lubie kolor czarny, bezowy i zielony, ale czarnego mam juz dosc. Musze sie do pracy elegancko ubierac. Czy moge nosic bez? Bo o ile wiem to on do zimy specjalnie nie pasuje, a nie ubiore sie przeciez na szmaragdowo... macie jakis pomysl? Ciemnowlosa szatynka o ciemych brazowych oczach, farbuje sie czasem na rudo i czerwono, mam skore latem brazowa,zima biala

Gość gość
Nie, taki kolor nada Twojej cerze chorobliwy odcień. Absolutnie nie powinnaś też farbować na rudo, dla Ciebie są zimne brązy, czerń z granatowym pobłyskiem i ewentualnie lodowaty blond. A co do kolorow ubrań to zobacz na zimowe palety np. tu: www.urugwajska-kontrolerka-parkometrow.blogspot.fr/2012/01/analiza-kolorystyczna-cz-i.html Z opisu myślę, że podpadasz pod "dark winter", więc jeśli upierasz się przy beżu to ten zimny kolor khaki (na moim ekranie to taka szarość lekko złamana brązem) przypisany "cool winter" na pewno będzie Ci lepiej pasował niż klasyczny beż jesienny. Jeśli możesz to próbuj też urozmaicać strój apaszkami w "twoich" kolorach - nawet jeśli reszta nie jest dla Twojego typu urody zbyt dobra, to taki akcent przy twarzy pomaga to skorygować (sama tak się bawiłam jak w pracy miałam narzucone ciemne szare żakiety i białe bluzki; ja jestem cieplutka wiosna, więc sobie możesz wyobrazić jak w tym wyglądałam ;) na szczęście do co bluzek i dodatków nie było wymogów, więc do tej szarości mogłam dorzucić dyskretną ale w "moim" kolorze apaszkę, i już było lepiej). Poszukaj też pasujących Ci granatów, to jest mocno biznesowy i ponoć wzbudzający zaufanie kolor :)