Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość goldowa

amputacja szyjki macicy czy dostane od razu l4 bedac w ciazy

Polecane posty

Gość goldowa

jestem po amputacji szyjki macicy... czy bedac w ciazy dostane od razu zwolnienie lekarskie zebym mogla lezec w domu? wiecie cos? slyszalam ze podwiazuja ale i tez nie ale wtedy trzeba lezec... a nawet jesli podwiaza to moge normalnie funkcjonowac, chodzic? wolalabym dostac l4

Gość gość
A co ci lekarz powiedział o ewentualnej ciąży po tym zabiegu?

Gość goldowa
powiem tak... mam 21 lat i nigdy nie rodzilam. jakis czas temu wykryto u mnie stan przedrakowy i mialam amputacje szyjki macicy.przed operacja ordynator powiedzial ze na razie bedzie tyle uciete zebym mogla miec w przyszlosci dzieci bo jesli okazaloby sie po wynikach ze mam zmiany rakowe to musieliby wiekszosc usunac a to mogloby sie wiazac z tym ze nie moglabym miec juz dzieci, po operacji zanim przyszly wyniki pytalam sie na kontroli lekarza czy jezeli wyjdzie cos zle musze myslec o zajsciu w ciaze... lekarz tylko odpowiedzial ze na razie musimy poczekac na wyniki i dopiero bedziemy rozmawiac. nie chcial na razie na ten temat gadac. ale czytalam ze kobiety ktore mialy amutacje szyjki czesto maja podwiazywana ta szyjke macicy bo jest ryzyko ze nie donosza ciazy... i o to pytanie czy nawet jesli mialabym podwiazana to mialabym zwolnienie lekarskie?

Gość gość
i na serio twoim największym zmartwieniem w tej sytuacji jest L4?

Gość goldowa
nie mam czym innym sie martwic bo po amputacji mozna miec normalnie dzieci a nie dopisalam ze wyniki sa dobre takze nic dalej ucinania nie bede miala tylko chodzi mi tylko o pytanie czy w takich przypadkach od razu daja lekarze L4

Gość gość
Tak, dadzą ci l4 i będziesz mogła 9 miesięcy o******lać się w domu :) za to potem będzie zapieprz :)

Gość gość
Tak, powinni dać. Zbierzesz siły bo.potem cię czeka kilka lat pracy na 3 etaty :)