Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamuffin

w polsce rodzi sie na salach wieloosobowych

Polecane posty

Gość mamamuffin

Tak sobie czytam inny topik i szok- przeczytalam, ze gdzies w Polsce rodzi sie na sali wieloosobowej....Uwazam to za zdeptanie godnosci kobiety. Jak mozna rodzic na sali obok innej stekajacej spoconej kobiety ktora slyszy kazdy twoj krzyk....Rodzilam w uk, co prawda porod zakonczyl sie cc( po podaniu osytocyny itd) no ale do ciecia bylam w sali jednoosobowej z lazienka, prysznicem i kibelkiem oraz polozna ktora nie odchodzila od lozka. A rodzilam w publicznym szpitalu a nie w jakiejs wypasionej klinice. nie wyobrazam sobie porodu silami natury na jednej saliz inna kobieta:o

Gość gość
w UK tez tak jest I wielu krajach Europy, juz przestan wiesniaro, co opuscila swoja wies I wyjechala za granice robic z siebie swiatowca, a z innych krajow taki cud miod. Mieszkam w UK juz 8 lat i wiem, ze w wielu sferach Polska przegonila zachodna Europe, niestety na wskutek tego, ze nasi rzadzacy dali sie korporacjom zachodnim i UE skorumpowac, Polska biednieje, a na wskutek tego, powoli sie cofa, a spoleczenstwo razem z nim. Wszystko na wkutek niedofinansowania dziadzieje i sie degeneruje. Smutne to, ale nie ma co robic z innych krajow raju na ziemi, bo korporacje juz swoje robia, zeby wszystkich wycyckac i opowiesci Orwella zaczynaja sie urealniac.

Gość gość
nie wyobrazam sobie porodu silami natury na jednej saliz inna kobietapechowiec.gif>>> a co tez masz takiego innego co nie ma inna kobieta, chyba nigdy nei rodzilas i panienka jestes... Jak dostaniesz boli porodowych i zaczniesz rodzic, to nawet na ulicy bedziesz rodzic i sie nei przejmowac kto przechodzi i stoi kolo ciebie. W czasie porodu jestes jak zwierze nastawione tylko na urodzenia, jak najszybsze pozbycie sie bolu, a nie przejmowanie jak wygladasz, kto jest wokol ciebie, czy ci makijaz sie przekrzywil, albo rozmazal. Nie ma jak idiotki tu pisza, co w zyciu nie rodzily, albo rodzily przez cc, ale to jak operacja, to z racji otwarcia brzucha musi byc zachowana pewna sterylnosc, no i miala znieczulenie, to byla w pelni swiadoma, co sie dzieje wokol. Jakbys rodzila sn, to bylabys jak pod wplywem narkotyku, w pewnym zacmieniu i szoku, ze wszystko by ci wisialo, czy ktos jest wokol ciebie czy nie. Wiem bo rodzilam w sali wieloosobowej sn, obok mnie inne kobiety tez rodzily i zadna z nas nie przejowala sie bynajmniej porodem innej kobiety, albo jak ona wyglada, tylko skoncentrowane bylysmy kazda na wlasnym porodzie. Jak masz znieczulenie to jestes swiadoma, a jak rodzisz sn, to masz wszystko w d..., chcesz tylko jak najszybciej urodzic, bez komplikacji, zdrowe dziecko i zeby jak najszybciej przestalo bolec. Idiotka, co sloma z butow wystaje i udaje swiatowca.

Gość gość
ja tam rodziłam w Polsce, w szpitalu wojewódzkim i sale były superowe jednoosobowe z łazienkami, sale były wyposażone w drabinke, worek sako, piłke itp., naprawdę było super i można czuć się komfortowo na tyle na ile bóle pozwolą;)

Gość gość
19.22 co ty za bzdury pleciesz ,w Uk zawsze masz swoj prywatny pokoj i polozna nie ma prawa cie zostawic sama nawet na minute.

Gość gość
W UK tez zdarzaja sie takie szpitale i przestan juz robic z siebie takiego swiatowca, bo pewnei przy porodzie tlumaczka musiala byc labo maz, bo gowno rozumialas co anestezjolog do ciebie mowil, czy polozna... Polska tez mialaby dobr standard zycia, gdyby wlasnie kraje Europy zachdniej w bialych rekawiczkach i za posrednictwem UE i naszych skorumpowanych politykow, nie wyssysala z Polski wszystkiego co najlepsze. Jetsesmy dla krajow UE narzedziem dla korporacji, zeby mogly maksymalizowac zyski i ograniczac koszty, dlatego otwarli rynki pracy dla nas, zebysmy z amiske ryzu robili to co tamtejsi nie chca, bo chca godnie zyc, a my jestesmy szczury, a po nas tylko zniszczenie...

Gość mamamuffin
akurat kwoko tlumaczki mi zadnej nie trzeba tak jak tobie bo jestem po anglistyce...

Gość mamamuffin
to wasza sprawa jednej z druga ze jej zwisa ze cudzy maz patrzy jak pod siebie sra,dla mnie to nieludzkie rodzic jedna obok drugiej

Gość gość
mamamuffin niezla kulturke zawiozlas do UK, skoro porod porownujesz do srania.. Co do sal wieloosobowych, jak kobiety rodza w takich salach, mezowie nie maja na nie wstepu. Mezowie moga byc tylko przy porodach, gdzie sa wlasnie prywatne pokoje, ale widac taka swiatowa po anglistyce jestes... Teraz studia to kazdy kretyn, co ma kase, potrafi skonczyc, w PL w szkolach ucza jezykow obcych nauczyciele, co w obcym kraju w zyciu by sie niedogadali, takie to studia jezykow obcych sa.

Gość gość
To prawda że jak skurcze stają się coraz boleśniejsze, to ma się to w d***e, kto jest obok i co się dzieje :). Ja też z tych niby wstydliwych, a w szpitalu przestawia mi się myślenie i się nie wstydzę ;)

Gość gość
W Polsce jest różnie w wielu szpital jest przynajmniej jedna sala jednoosobowa, a najczęściej więcej...nie ma tak że wszędzie wieloosobowe.

Gość gość
mamamuffin>>> nieludzki jest to co tutaj robisz, zakladasz topiki, kpiac z innych ludzi i warunkow na jakie sa skazani, jakby UE nie otwarla granic, bo kraje Europy zachodniej potrzebowali naplywu taniej sily roboczej, zeby zmaksymalizowac zyski swoich korporacji, to bys siedziala w PL i dziadowala tak jak inni. Nieludzkie jest to jak arogancka jestes i myslisz, ze zawsze bedziesz miala tak super hiper, a gazety w UK czytasz, to poczytaj sobie jakie ciecia robia w NHS, jak zamykaja oddzialy emergency i teraz jak twojemu dziecku zdarzy sie wypadek, to na lekarza bedzie czekac ok 10 godzin, az lekarz go przyjmie, w weekendy chorymi na emergency zajmuja sie tylko stazysci, a nie lekarze. Co chwile mozna przeczytac, ze ktos umarl, bo na emergency czekal za dlugo na opieke, mowisz, ze w UK, jest tak ludzko? Tak, ale "w bialych rekawiczkach"... Za krotko widac jestes w UK, ze wciaz masz rozowe okulary. O tym, ze pewnei w ciazy musialas jezdzic do polskich klinik, czy PL, zeby robic dodatkowe badania, czy skany nie napiszesz, no chyba ze wyjatkowo sie zadowalalas 2-3 skanami przez cala ciaze, albo 2 badaniami krwi.... Taka to ludzka opieka w UK, ze jak nie masz komplikacji to jest wszystko cacy, ale jak masz cos przewleklego albo komplikacje, to roznie juz bywa...

Gość gość
To prawda że jak skurcze stają się coraz boleśniejsze, to ma się to w d***e, kto jest obok i co się dzieje usmiech.gif . Ja też z tych niby wstydliwych, a w szpitalu przestawia mi się myślenie i się nie wstydzę oczko.gif>>> bo jak rodzisz sn, to tak jest, ale paniusia miala cc, czyli operacje, to to normalne, ze miala znieczulenie i byla w pelni swiadoma co jej robia, jakby miala sn to przestala by pisac dyrdymaly...

Gość gość
jest cos bardzo odrazajacego w kobietach ktore rodzily. Wasze odpowiedzi tutaj sa tylko dowodem na to.

Gość gość
Dla mnie najważniejsze było to że miałam pomocny, kompetentny i miły personel przy porodzie, a nie że ktoś obok mnie rodzi...rodziłam w sali dwuosobowej i mój mąż mógł być przymnie ;)

Gość mamamuffin
ja z nikogo nie kpie raczej jestem przerazona ze rodzi sie w salach gdzie obok rodzi inna kobieta, a wy sie tutaj tak rzucacie jakbym wam conajmniej ublizyla swoja wypowiedzia:o..a na skany ani zadne badania nie lecialam do polski bo ja nie z tych co nawet swoj makaron albo chleb z polski wioza:o....to samo a nawiet lepsze jets w uk, mialam ciaze bez komplikacji wiec nie potzrebowalam wiecej skanow ani badan krwi

Gość gość
....to samo a nawiet lepsze jets w uk, mialam ciaze bez komplikacji wiec nie potzrebowalam wiecej skanow ani badan krwi>> wiesz ile Polek poronilo w UK, bo np nie zbadano ich ginekologiznie i nie zauwazono, ze szyjka macicy sie skraca? W UK nawet dokladnie do konca grzybicy pochwy nie mozesz wyleczyc, tylko na gebe bez zadnych badan, dadza ci leki przeciwgrzybiczne. Nawet nie ma odpowiednich probiotykow. Wiec nie mow mi, ze jest lepiej... PL sie cofie, bo rzad jest skorumpowany przez UE, ale to co w PL mialam to tutaj w UK dopiero sie pojawia, jak np podwojne okno, ocieplanie budynkow, jak przyjechalam w UK to przez rok bylam w szoku, bo przez lata Polakow karmiono propaganda, jaki to zachod jest nowoczesny, czysty i kulturalny... A tymczasem, ciagle slysze jak klna, brud i smrod wszedzie, nawet w szpitalach, ludzi doroslych uczy sie, ze maja myc rece, ludzie umieraja w szpitalach, bo pielegniarki nie mialy specjalnego treningu, ze trzeba obloznie choremu pacjentowi wode podac (to jest wg ciebie ludzkie?). Za krotko jestes, wiec daruj sobie gloryfikowanie UK, bo jeszcze nie raz cie niemile zaskoczy...

Gość gość
Ja byłam na takiej zbiorowej porodówce osiem lat temu. Poród przedwczesny, 24 tc, pytali mnie czy będę chciała pochować dziecko- a obok jedna kobieta która za moment zacznie przeć, inna zaraz po lewatywie, obie spanikowane tym co się działo ze mną, rozbeczane jak i ja... To było dopiero bolesne. Nieprawda że rodząc nie zwraca się uwagi na to co się dzieje wokół, mnie rozpraszało nawet wejście i wyjście studentki więc można odczuć różnicę.

też rodziłam na sali 4 osobowej, 3 stoiska zajęte ( razem z moim ) jak dla mnie masakra, porażka totalna, zero intymności, ile obcych osób się przewinęło podczas mojego porodu, totalnie zero prywatności, następnym razem nawet jakby nie miało być męża przy mnie chcę sobie wykupić poród rodzinny

Gość gość
Inna sprawa- u nas faktycznie (według mnie) opieka ginekologiczna nad kobietą w ciąży i przy porodzie jest dobra, jedynym dużym minusem jest to że za wszelką cenę próbują ukryć zaniedbania, bo mało która usłyszy, o dostaniu tego na piśmie nie mówiąc "lekarz powinien panią wysłać na te badania miesiąc temu".

Gość gość
Ja tez sobie nie wyobrazam. To powinno byc intymne wydarzenie. Tylko rodzaca, polozna, w razie czego lekarz. A nie osoby postronne. Co z tego, ze inna kobieta wyglada ta samo...

Gość prof miodek
Gościu polszczyzną nie grzeszysz :P "otwarla", "cofie".

Gość gość
I to kobiety piszą że poród na sali wieloosobowej jest normalną sprawą To jak spodziewać się ludzkiego traktowania jak tak wiele kobiet barbarzyństwo i podeptanie największej intymności uważa za normalne i tego broni Przed laty to rzeczywiście było normą ale teraz? Nie zgodziłabym się na taki poród Wiadomo, że jak Cię wezmą skurcze to już wszystko masz gdzieś i chcesz aby to się już skończyło, dlatego o to, żeby poród przebiegł w ludzkich warunkach trzeba pomyśleć wcześniej, w końcu jest na to 9 miesięcy

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] gość mamamuffin niezla kulturke zawiozlas do UK, skoro porod porownujesz do srania.."""""" Niestety kobieto czytać nie umiesz ze zrozumieniem Ona nie porównała porodu do srania, sranie po prostu czasem w trakcie porodu sn się zdarza

Gość gość
Gościu polszczyzną nie grzeszysz jezyk.gif "otwarla", "cofie".>>> nie mieszkam w PL, nie pisze na klawiaturze polskiej i nie mam zamiaru jej instalowac, wytlumacz mi co napisalam zle? Czytam czesto for a polskie, w tym kafeterie i widze jak Polki w PL sa analfabetkami i po polsku nie potrafia poprawnie pisac, np z tad, przecierz, maciezynski itd mnie chcesz polskiego uczyc?...

Gość gość
Ja mieszkam w polsce i w mojej okolicy w promieniu ok 30 km jest kilka szpitali i w żadnym nie ma czegos takiego jak sale porodowe kilkuosobowe! Cos takiego kojarzy mi sie z dawnymi czasami. Mam sporo znajomych które rodziły i kazda miała osobna sale i były to najzwyklejsze, publiczne szpitale. Mam tez w rodzinie w innej czesci polski dziewczyny które rodziły i tez zawsze miały osobna sale. Nigdy nie słyszałam zeby ktos rodził na sali z inna kobietą, no chyba ze 20 lat temu.

Gość gość
dwa razy rodziłam w PL, raz w 2008 roku, drugi raz rok temu i rodziłam w pojedynczych salach. nie ma to jak coś gdzieś przeczytać, usłyszeć i od razu wielkie halo jak w tej PL jest źle... .... nie przesadzajcie... wg emigrantek to w PL smród, głód i w ogóle masakra... co jeszcze wymyślicie????

Gość gość
ja tez rodzilam na sali wieloosobowej. a byly 3 lozka gdzie rodzily kobiety. akurat ja lezalam na przeciwko dziewczyny rozwalona widac bylo jej krocze a ona darla sie w nieboglosy.

Gość gość
gdzie ty widziałas te sale wieloosobowe chyba za komune. Sale w szpitalach sa jednoosobowe !!!!

Gość gość
a ja rodzilam w marcu 2009 roku.