Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość różowe pantofle

Czemu porowniujecie Polskę do jednych z najbogatszych krajow swiata

Polecane posty

Gość różowe pantofle

A ja mam pytanie, moze ktoś twierdzący, ze w Polsce wszystkim jest źle mi odpowie? Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Bo ja widze kupowane mieszkania, wczasy, nowe auta po 100 tys, dostatnie zycie. POza tym widzę też marudzących, jak to im ciężko, a potem jednka dowiaduję się, ze wlaśnie wrócili z Majorki, a na narty leca do włoch. To ja to jest? Moze jednak jest tak, ze tak jak na calym świecie, są ludzie dobrze sytuowani i ludzie niemajętni?

Gość mamaizona
w kazdym kraju sa ludzie bogaci i biedni, średnia klasa powoli zanika, takie jest moje zdanie:)

Gość gość
a ktory to kraj jest najbogatszy teraz, bo ja nie widze zadnego? Kazdy kraj jest tak zadluzony, ze jak USA padnei to wszystkie gosporarki wszystkich krajow sie zalamia... tak jest zadluzony jeden od drugiego. Teraz korporacje sa najbogatsze i one nie maja narodowosci, tylko jeden cel, maksymalizacja zyskow, za wszelka cene i minimalizacja kosztow za wszelka cene...

Gość Agata3535
Bo właśnie należy porównywać sie z najlepszymi, to oznacza dobre zmiany

Gość różowe pantofle
No tak, ale z takiego porownywania zawsze wychodzi, ze u nas jest źleeee! A może porownajmy się z Czechami, Węgrami, krajami nadbałtyckimi? Przecież to chyba powinien być nasz punkt odniesienia, a nie kraje, ktore nie mają za sobą 50 lat komunizmu.

Gość gość
to ja powiem czemu porównuje np. Niemcy z Polską, dlatego ze koszty utrzymania mieszkania, zakupu żywności i w zasadzie wszystkie z nieruchomościami włącznie, samochodami, wakacjami są takie same lub niższe a wypłaty? sprzątaczka niemiecka zarabia tyle co specjalista, fachowiec w dobrym zawodzie w Polsce, inna sprawa porównanie z Czechami czemu nie? tam również jest o wiele lepiej niż w PL, na Węgrzech również...

Gość różowe pantofle
Bylaś ostatnio na Wegrzech lub w Czechach? Bo Czechy i Węgry nie składają sie z samej Pragi i Budapesztu.

Gość różowe pantofle
A co niższych kosztów, o których piszesz: moj brat mieszka w austrii. Cena metra kw - 2000 euro, żywność droższa, ubrania droższe, Wszystko droższe, oprócz zagranicznych wycieczek :)

Gość gość
Polska to gowno :(

Gość gość
oj w Czechach i na Słowacji bywam raz w mcu albo częściej bo mieszkam blisko :P na Węgrzech byłam przejazdem niedawno, W Niemczech 2mce temu, również we Francji i jakoś widzę że w Niemczech jest dużo tańszych produktów niż w Polsce, we Francji to samo obkupiłam się w mnóstwo serów, win, specjałów o ciuchach i zabawkach nie wspomnę, a zarobki są tam o wiele wyższe niż w PL, w Czechach stać mnie iść do restauracji, na Słowacji mogę sobie wynająć apartament bez piszczenia o cenę za to w PL nie stać mnie ani na obiad w knajpie, ani na pokój w podłym hotelu :/ mam spore porównanie i niestety ale Polska to dno, bieda i wyzysk na każdym kroku

Gość gość
a gościu z 20.18 nie wyrzucaj tak Polaków z Polski bo już niebawem będziesz musiał sprowadzać Chińczyków żeby ci usługiwali, bo już nawet Murzyni nie chcą się dać tak poniżać jak Polacy we własnym kraju

Gość gość
to chyba dyskusja na ogólny a nie ciąża...