Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak czesto mozna dziecku podawac jajka

Polecane posty

Gość gość

Moja 5 latka uwielbia jajka. Codziennie by chciaqla jesc. najbardziej smakuje jej gotowane na twardo.

Gość gość
W tabelach żywienia całe jajko wprowadza się w 11 czy tam w 12 miesiącu: 3-4 razy w tygodniu. To chyba 5 latce też nie zaszkodzą.. dawaj jej, jeśli chce.. i tak jej się w końcu znudzą. Nigdy w dzieciństwie nie chciałas jesć konkretnych rzeczy na okrągło? Ja ciągle miałam "fazy", a to na pomidorową, a to na kanapki z musztardą (tak.. mogły być z samą musztardą.. mama lekarza nawet pytała czy taka "dieta" mi nie zaszkodzi), a keczup był niedobry, później to keczup tylko używałam...to znów ogórki konserwowe, później kiszone (a konserwowe były beeee) i tak ciągle się zmieniało.. ale mogłam jeść konkretne rzeczy o każdej porze dnia, na okrągło. Dawaj jej.. w końcu będzie miała dosyć.

Gość gość
codzienne na kolacje gotuje jej 1 jajko. juz tak do tyg. nic innego nie chce jesc.

Gość gość
W białku jaja kurzego jest antywitamina H, która niestety w dużych ilościach zaczyna szkodzić. Wypadanie włosów, uszkodzenie nerek i wątroby itd. W dietach odchudzających tzw wysokobiałkowych ludzie wręcz faszeruja się jajkami, aby zgubić kilogramy. zalecam ostrożność i najlepiej rozmowę z pediatrą dziecka.

Gość gość
Pytałam pediatry bo mój też jajka uwielbia, pozwoliła jedno dziennie podawać bo mamy sprawdzone, od byłej sąsiadki.

Gość gość
Koleżanki pamiętajcie, ze jajko jest też w innych produktach niż tylko w samym produkcie o nazwie "jajko kurze"

Gość gość
Wy jesteście normalne, codziennie jajko??? Rany boskie, kretynki, 2 tygodniowo to jest max!!!!