Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

katar u niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

dziewczyny mój synek ( 8 mc ) ma pierwszy raz w życiu katar. Leje mu się z noska i często kicha. Martwię się trochę bo oczyszczam mu nosek aspiratorem ale to nie pomaga. Gorączki ani innych objawów nie ma. Jak jeszcze mogę mu ulżyć albo czy tylko z samym katarem powinnam zgłosić się do lekarza?

Gość zatkana synowa
Podawaj wit c, maść majerankową pod nosek i woda morska do noska. I odciągaj wydzielinę, ale nie za często, bo efekt może być taki, że im więcej będziesz odciągała tym tej wydzieliny będzie więcej.

Gość gość
synowa dzięki za radę :) no tak przypomniałaś mi - maść majerankową sama kiedys stosowałam u siebie:) a jak podawać wit C niemowlęciu ? Czy jest też taka jak wit D i K w kropelkach?

Gość gość
Mój też ma 8 miesięcy i ma masakryczny katar.. zielony :( Dostaje Cebion, daję mu też wapno. Do tego często odciągam katar aspiratorem zwykłym lub "katarkiem". Na noc smaruję mu pod nosem maścią majerankową. I przynajmniej 2 razy dziennie robię inhalację inhalatorem: z soli fizjologicznej lub z soli wymieszanej z pulcostam (nie pamiętam) I dwa razy dziennie krople Nasivin 0,01

Gość gość
Cebion to właśnie witamina C w kroplach, ale nie jak witamina D w minimsach, tylko normalnie płyn. Bez recepty, ważne 3 miesiące od otwarcia. (podaje sie ok 5-7 kropel).

Gość gość
Mój synek ma ten katar przeźroczysty taki wodnisty, Gościu powyżej a te krople Nasivin rozumiem można stosowac uniemowląt ? tak czy siak jutro będę musiała przejechać się do apteki

Gość gość
A masz inhalator? Zrób mu inhalacje, niech Ci lekarz przepisze Pulmicort, czy coś innego, samą solą fizjologiczną też chyba można, zapytaj. To mu ulge przyniesie.

Gość gość
No katar synek ma wodnisty, ale zabarwiony na taki blady żółty/zielony. I tej wydzieliny jest okropnie dużo.. Cebion jest bez recepty, te krople do nosa również. I to są krople dla maluszków. Mój synek miał miesiąc to też był przeziębiony i ten sam zestaw wtedy był (cebion, nasivin 0,01, inhalacje, maść majerankowa).

Gość gość
o no właśnie.. ja mam ten pulicort i mieszam z solą..ale czy jest efekt? ja tan nie widzę.... W każdym razie jak dostał tego kataru (u nas była też 1 dnia gorączką, nastepnego nie, ale taki charczący głos) to kupiłąm te leki (tzn. pulmicort miałam, krople do nosa też) i to stosowałąm.. dotelepałam się autobusem z dzieckiem do lekarki, a ona mi dokładnie to samo przepisała ehhh

Gość zatkana synowa
Witaminę c - ja podaję juvit c 8 kropli raz dziennie do mleka lub wody. Tylko uważaj, żeby nie przedawkowć, bo dziecku może pupę odparzyć. Pomyślisz co ma jedno z drugim, więc tłumaczę - wit c odkwsza mocz, po przedawkowaniu mocz jest bardzo drażniążcy i podrażnia skórę.

Gość zatkana synowa
A no i wapno w syropie też podaję, ono ponoć sprawia, że katar jest bardziej wodnisty i łatwiej wypływ, nie zalega tak.

Gość gość
dzięki Dziewczyny za rady ! Jutro wybieram się do apteki, jeszcze raz dziękuję:)

Gość gosc

Opłaciło się zamówić inhalator Novama Familino Pro. Za mniej niż dwieście zł masz inhalator plus irygator a do tego dwie wygodne maseczki – dla dorosłych i dla dzieci. Niczego poza lekarstwem już dodatkowo nie trzeba było tutaj dokupywać.