Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZAŁAMANA111111111

Przeziebienie i co teraz

Polecane posty

Gość ZAŁAMANA111111111

Czesc. Wlasnie wstalam i leze w łóżku i kompletnie nie wiem co zrobic :(. Tak jak w temacie chodzi o przeziębienie. Od środy jestem przeziebiona no i własnie nie wiem czy jutro isc do pracy poniewaz zle sie czuje moje oczy są tak jakby mniejsze i szkliste mam kaszel(mokry) no i katar (co prawda da sie oddychac przez nos ale z nosa kapie). Prosze o pomoc!?!?!?!?!?!?!

Gość ZAŁAMANA111111111
Dodam jeszcze ze bardzo duzo spie

Gość gość
A to powinien ocenić lekarz.

Gość gość
Nie idź bo pozarażasz innych

ja nie masz temperatury do idz do pracy, nie rób z siebie mazgaja, po tylu dniach to powinnaś być już w miarę ogarnięta, tylko katar

Gość aaaaaaaaaapsik
Napiszę Ci o sobie- od tamtej soboty byłam chora, też przeziębienie, ale w poniedziałek poszłam do pracy, brałam jakies tam febrisany itp. W środę niby lepiej się poczułam, ale już w czwartek fatalnie, głowa mnie bolała, stawy tez i całe plecy. W piątek po pracy poszłam do lekarza i usłyszałam, że mam infekcję po przeziębieniu i oby nie było powikłań smiertelnych. Kazał leżeć w łóżku przez weekend, a jeśli do poniedziałku nie poczuję się lepiej to niestety na L-4. Leżę więc i próbuję wyzdrowieć, ale nie wiem, czy do jutra będę zdrowa, bo jak na razie to fatalnie się czuję. Leki odp***ościowe mam brać przez miesiąc. Też się zastanawiam, czy iść jutro do pracy.

Gość gość
śmieszy cię to gosciu powyżej?

Gość gość
lepiej nie chodź do pracy tylko się wylecz bo wszystkich zarazisz wkoło.

Gość gość
Nie lubi jak do pracz pryzchody smarkate osobz.

Gość Angelika85
A myślałaś o tym żeby zacząć brać jakiś porządny zestaw witamin? Jak chcesz nabrać odp***ości to lepiej zaopatrz się w jakiś preparat. Ja mogę Ci polecić jeden który stosuję już drugi sezon i jak dotąd świetnie mi pomaga. To takie kapsułki VitaBox, kupisz je w aptece. Oprócz tego dbaj o kondycję. to też bardzo pomaga.

Gość gość
bez sensu się załamywać przeziębieniem. Trzeba zacząć hartować organizm, brać witaminy, zdrowo się odżywiać, ciepło ubierać itp. Ja osobiście sobie kupiłam ten vitabox i tran, a na wieczór jak czuję się trochę gorzej funduję sobie kanapkę z czosnkiem. Rano wstaję i nic, 0 kataru.

Gość gość
Na pol szklanki wody jedna tabletka aspiryny +c rozpuszczalnej + jedna tabletka wapna 1000 rozpuszczalne i saszetka febrisanu. powtarzac co 6 godzin. Stawia na nogi .Uwaga po zazyciu najlepiej do lozka wypocic sie. PO 3 porcjach kazde przeziebienie to wspomnienie.Mozna wspomoc mlekiem z czosnkiem.

Gość gość
Mnie trzymało dwa dni, ale oprócz aspiryn piłam mleko z miodem. Katar to właściwie przeszedł po jednym dniu bo xylorin na mnie działa najszybciej.

Gość smakowinna
Robię domowe syropy z cebuli, czosnku i miodu, piję herbatę z imbirem i malinami, maści rozgrzewające i wygrzewanie w łóżku. Z kolei na zatkany nos i katar tylko aerozol pomaga np. xylori a na gorączkę i bóle głowy bardzo dobry jest metafen z paracetamolem i ibuprofenem. To mój sprawdzony zestaw na przeziębienie.

Gość gość
Taki zestaw też mam w swojej apteczce, a przy łóżku zawsze xylorin stoi bo ja nie mogę zasnąć jak mam zatkany nos.

Gość gość
No to bierzesz sobie watke i pedzlujesz nosek srebrem nanokolidalnym i po katarze

Gość gość
nano srebro to placebo

Gość amin34555
Zrób sobie syrop z cebuli, do herbaty dolewaj sok z malin i mód, a oprocz tego bierz regularnie Tran Gal

Gość gość
Sral, spamerska dzivko! :)

Gość Gringo111
Mi na wszelkiego rodzaju bóle pomaga Metafen, niedawno go odkryłem, to połączenie paracetamolu i ibuprofenu dlatego jest taki skuteczny

Gość ytryss
herbata z cytrynką i miodem, dużo spania a na ból polecam metafen na mnie dziala bardzo dobrze szybko pomaga

Gość rympal
mi na przeziebienie pomagaja domowe sposoby chociaz czesto wspomagam sie lekami przeciwbolowymi np. Metafenem bo jest najskuteczniejszy

Gość marek

Nie korzystałem z niego jeszcze, ale już od kilku osób słyszałem, że podobno mini inhalator Clip to taka dobra opcja, żeby właściwie w każdej chwili mieć pod ręką taką opcję, dzięki której można sprawnie zadbać o lepszy oddech.

Gość Kosma

No u nas od jakiegoś czasu jeśli tylko pojawia się katar, zaraz sięgamy po spray Apicold mint. Fajnie udrażnia zatoki, ułatwia wydmuchanie wydzieliny, a przede wszystkim zdecydowanie łatwiej się oddycha. 🙂