Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

szyjka macicy

Polecane posty

Gość gość

dziewczyny badacie szyjkę macicy? ja dopiero się uczę :) jaką macie szyjkę macicy przed @? dzisiaj lub jutro powinnam dostać @, świadczy o tym spadek temperatury z 36,9 na 36,6. natomiast szyjka macicy do wczoraj była niżej i chyba otwarta (przeważnie tak mam). a dzisiaj jakby zgięła się (jak palec :) ) i poszła w górę :/ nie mogę wyczuć czy jest zamknięta czy otwarta :/ i zgłupiałam :/ to normalne że przed okresem idzie w górę? dzisiaj poszła w górę a jutro się obniży na @?

Gość Monikaaa3
Ja probowalam badac, bo podejrzwam teraz ciaze, ale boje sie, ze cos tam sobie zadrapie paznokciem etc. ....

Gość gość
To Wy dosiegacie palcem az do szyjki macicy ?!

Gość gość
Tak, szyjka macicy w dni niepłodne jest stosunkowo nisko dlatego można ją bez problemu dosięgnąć palcem, problem pojawia się w dni płodne :)

Gość gość
Serio? Nawet nie mialam bladego pojecia :O A dlaczego tak sie dzieje ze w dni nieplodne jest blizej ,a w dni plodne dalej ?

Gość gość
Poczytaj sobie w internecie i będziesz wszystko wiedziała. W dni płodne szyjka macicy robi się miękka, otwarta i jest położona wyżej ponieważ tak jak wszystko w te dni przygotowuję kobietę na zajście w ciążę. Ułatwia dostęp do celu plemnikom :) natomiast w dni niepłodne robi się ona twarda, zamknięta i jest położona nisko. Tak jest przed miesiączką, w dniu @ otwiera się - jest to ujście złuszczonej ścianki macicy. A szyjka w czasie ciąży powinna być mięciutka - żeby zarodkowi było dobrze :) oraz szczelnie zamknięta - by zarodek chronić przed czynnikami zewnętrznymi takimi jak infekcje itd :)

Gość Monikaaa3
Ja czasem prosze chlopaka o takie 'badanie' :) Zwykle jest mi w stanie dokladnie opisac jak na chwile obecna wyglada moja szyjka :)

Gość gość
a jednak @ nadal nie przyszła :) temperatura dzisiaj rano znowu 36,9. szyjka od wczoraj jest wysoko, mam cykle nieregularne: od 30-35 dni, dzisiaj jest 35 dc, owulacja około 14 dc (piękny płodny śluz :) ) też podejrzewam ciążę... :)

Gość Monikaaa3
No ja tez podejrzewam ciaze, piersi bola jak cholera... 9 wrzesnia mialam niby "miesiączkę" ale trwala 1 dzien + 3 dni plamien... nie wiem co to moze znaczyc...

Gość Autorkaaa
Moniczko, widzę, że we wszystkich tematach szukasz odpowiedzi :) czekam na wynik Twojego testu, ja planuję wykonać go w środę, a nerwicę mam nieziemską :P