Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

POMOCY ZA CIEMNO POMALOWANY POKÓJ

Polecane posty

Gość gość

Wczoraj miałam malowanie pokoju. Niestety dobrany kolor wyszedł za ciemny niż w rzeczywistości był (kolor jagodowy) W związku z tym chciałabym zapytać co zrobić aby go trochę rozjaśnić???? Dodam dla ułatwienia ze na szczeście mam jasne meble i biały dywanik. minusem jest to że jest tylko jedno male dachowe okno. Da sie coś z tym zrobic????

Gość gość
Ps. Nie chce przemalowywac bo tak czy inaczej kolor mi sie podoba tylko że w pokoju jest za ciemno. Głupia zachciało mi sie pomalować również sufit, a pokój mały.... Wiem że beznadziejnie zrobiłam ale co teraz???

Gość dziś na pomarańczowo
sufit przemaluj na biało. albo zamontuj lustro, na suficie. odbije się biel dywanu i będzie ok. co za bzdura, ściany i sufit w tym samym kolorze. to się sprawdza tylko przy bieli i mocno rozwodnionych pastelach. każdy kolor nieco ciemniejszy optycznie zmniejszy pomieszczenie, niezależnie od jego wielkości.

Gość gość
kup w sklepie z farbami dekoracyjne szablony do malowania ścian i pomaluj jasną farbą

Gość gość
jagodowy :D wiadomo że ściemni pomieszczenie jak uj

Gość gość
Nie chodzi mi o powiększenie bo wizualnie na prawde mi się podoba tylko o optyczne rozjaśnienie. Na sufit zgodziłam się tylko dlatego że mam okno dachowe w związku z czym ściana z oknem jest pochylona i ten sufit jest na bardzo małej powierzchni. Nie pomyślałam że to tak przyciemni cały pokój... ehhhh...

Gość gość
czyli zostaje mi tylko przemalować sufit na bialo????? da sie to zrobic na jagodowej farbie??? Przykryje na biało???

Gość gość
a moze któras ze scian na biało? ja tez ostatnio maluje w kółko, juz mnei rzyg bierze... spodobał mi si kolor Duluxa " Grafitowy zmierzch", jak go dałam to sie okazało ze ciemniejszy kilka razy niz na opakowaniu, i wygladał mi na szary a jest fiolotowawy... :( juz nie mam siły nawet tego zmieniac

Gość gość
jak bedziesz malowac sufit to rpzeciez ci nakapie na sciany