Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

20 września 2014

Polecane posty

Gość gość

Nasz wielki dzień :) czy są tu Panie które wtedy też ślubują? Jak wasze przygotowania?

Gość gość
To też nasza data :) jesteśmy już prawie na końcu przygotowań, tylko drobne szczegóły pozostały. A Wam jak idzie?

Gość gość
My z mężem wybieramy się na ślub i wesele w tym samym dniu:) Powodzenia dziewczyny:)

Gość gość
20.09.2014 :) Co do formalnośći to mamy już zrobione nauki dla narzeczonych, podpisane umowy z kamerzystą, orkiestrą i dekoratorką oraz wstępną na salę. Upatrzone mam już zaproszenia które planujemy zacząć rozdawać dwa miesiące przed ślubem. Od początku nowego roku wstępnie planuję zacząć rozglądać się za sukienką i garniturem, obrączki też tak jakoś. Alkohol po nowym roku Pozdrawiam wszystkie Panny Młode 2014 oczko.gif

Gość gość
2 miesiące przed ślubem to chyba za póżno....ja gdybym tak dostała to nie wiem czym bym przybyła....

Gość malutka222222222
Hej dziewczyny, to również Nasza piękna data :) I szczerze, mówiąc jestem w szoku, że są dziewczyny które są na końcu przygotowań! My mamy zarezerwowany kościół (oczywiste:D), salę weselną, fotografa i zespół. Jesteśmy w trakcie organizacji cateringu i dekoratora(florysty). Rozglądam się już poważnie za suknią ślubną - w ten weekend jedziemy na targi ślubne, może coś upatrzę :) Zaproszenia będziemy zamawiać pod koniec stycznia- najpierw kilka próbek, a potem całość. Będziemy je rozdawać w kwietniu. Samochód i obrączki również w kwietniu. A na bieżąco będziemy seriami kupować alkohol, bo to też droga inwestycja. Garnitur dla męża w maju.

Gość malutka222222222
aha kamerzystę też już prawie mamy, ale jeszcze nie ma umowy. A na nauki właśnie uczęszczamy.

Gość malutka222222222
a i jeszcze jedna wiadomość do koleżanki, która planuje rozdawać dwa miesiące wcześniej- z doświadczenia moich koleżanek wiem, że to stanowczo za późno, z kilku istotnych przyczyn : - zaproszenia rozdaje się przez ok. miesiąc! Wiadomo, że zwyczaj mówi,że zaprasza się osobiście. Trzeba dostosować odpowiedni termin dla każdego gościa (rodziny) osobno. Nie wypada też przyjść napić się kawy i ruszyć w pogoni dalej, zwłaszcza kiedy przychodzimy do rodziny/ znajomych których dawno nie widzieliśmy. - kolejno każdy gość powinien mieć ok. miesiąca czasu na potwierdzenie przyjścia. - od momentu potwierdzenia przyjścia powinien zostać minimum miesiąc do wesela -ale to też nie jest do końca dobre, ponieważ musimy wziąć pod uwagę, że każdy chce się odpowiednio przygotować. Dla gości wesele to też wydatek - wiadomo trzeba kupić prezent dla młodych i sobie jakieś kreacje. A na to też potrzeba czasu, żeby zgromadzić środki. - no i ostatnia ważna rzecz- jeżeli robimy wesele na sali, gdzie sami zamawiamy caterig, to oni również powinni wiedzieć już miesiąc przed weselem ile gości będzie, aby mogli zrobić zakupy odpowiednio do ilości osób. Moim zdaniem 4-6 miesięcy przed weselem, to idealny czas na zaproszenia. Lepiej, żeby goście wiedzieli dużo wcześniej i mogli na spokojnie podjąć decyzję. Jest jeszcze jedna ważna rzecz- kiedy duża część gości odmówi przyjścia zawsze mamy czas na doproszenie innych osób.

Gość gość
Co do zaproszen to malutka ma racje ze powinno wreczac się wcześniej,oprocz prezentu,czy koperty i kreacji to ludzie maja inne wydatki,ktore sa co miesiąc i gdybym dostala tak pozno to raczej bym podziekowala,bo nie będę się zaporzyczac....my slubowalismy w sierpniu a zaproszenia rozdawaliśmy w marcu-wcześnie?bo lato to miesiąc urlopowy a wiadomo,ze w niektórych zakładach pracy luty-kwiecień to wlasnie czas organizowanych urlopow. Nie każdy ma możliwość wręczenie zaproszen osobiście i my na tym punkcie nie szaleliśmy ze obejzdzalismy cala Polske,lecz nadaliśmy poczta i nikt nie miał o to pretensji.

Gość karolinab987
I ja też 20 września :) Co do przygotowań to mamy już umowy z orkiestrą, salą, kamerzystą i fotografem. Co do sukienki to narazie oglądam, obrączki też są w fazie przeglądania :) co do zaproszeń to nie mogę się jeszcze na nic zdecydować więc co jakiś czas przeglądam allegro. Planujemy z narzeczonym zacząć je dawać je tak na początku czerwca lub już pod koniec maja ponieważ z narzeczonym mieszkamy w dużej odległości od siebie i chce spokojnie je rozdawać a nie na ostatnią chwilę. Już nie mogę się doczekać 20 września ;) pozdrawiam Panny Młode z września :)

Gość gość
I ja się dopisuje na wrzesień. Większość formalnośc**przed nami ale jeszcze trochę zostało do końca, ale jestem dobrej myśli. Sala, kamerzysta i orkiestra już są, zastanawiamy się nad prezentem dla rodziców. Nauki już skończyliśmy. Jaką piosenkę wybrałyście na pierwszy taniec?

Gość malutka222222222
my już wybraliśmy - pierwszy taniec będzie śpiewana : Natalia Kukulska "Zakochani" - przepiękna piosenka idealnie do Nas pasująca. A jaki macie kolor przewodni ??? Bo biel to oczywista oczywistość, a dodatki jakie?

Gość karolinab987
My zdecydowaliśmy się na utwór Seweryna Krajewskiego "Wielka miłość" uwielbiam tą piosenkę. A co do dekoracji to sale chce mieć udekorowaną biało - niebieskimi dekoracjami i dodatkami Macie już jakieś pomysły na prezenty dla rodziców?

Gość karolinab987
My zdecydowaliśmy się na utwór Seweryna Krajewskiego "Wielka miłość" uwielbiam tą piosenkę. A co do dekoracji to sale chce mieć udekorowaną biało - niebieskimi dekoracjami i dodatkami Macie już jakieś pomysły na prezenty dla rodziców?

Gość wrześniowa 2014
Kochane jeszcze tylko pół roku do naszego wielkiego dnia :) jak tam wasze przygotowania?

Gość gość
Witam Forumowiczki :) my również 20 wrzesień ;) dzisiaj zaczynamy nauki w trybie expres ;) jutro idziemy jeszcze na wizytę do księdza załatwić formalności. Restauracja zarezerwowana, fotografa mamy, suknie, garnitur również :) bukiet ślubny upatrzony- kwiaciarnia wybrana :) wódkę kupujemy stopniowo również jak już to ktoś napisał powyżej, bo to duży wydatek kupić wszystko naraz :) nie wiem tylko co z zaproszeniami, na allegro NIC mi się nie podoba! Te gotowe które można kupić w hurtowniach papierniczych i kwiaciarniach również odpadają, nie podobają mi się teksty w środku, a poza tym wolę gdy personalizacja gości jest wydrukowana a nie pisana ręcznie, o wiele estetyczniej to wygląda. Chyba w końcu skończy się tak, ze sami wydrukujemy...

Gość gość
Kochana powyżej....właśnie bardziej elegancko wygląda gdy zaproszenie czy zawiadomienie jest wypisane ręcznie:)ale zrobisz jak uważasz;)

Gość Sywlia
zależy kto jakie ma pismo :) to ja- gość z 10.58 ;)

Gość Sywlia
podbijam, bo temat coś ucichł ;) jak tam Wrześniowe Panny Młode idą przygotowania?

Gość gość
My już mamy praktycznie wszystko.... sala razem z cateringiem, podpisane umowy z dekoratorką oraz oraz orkiestrą. Zostały nam do zamówienia zaproszenia ślubne, obrączki i sukienka którą będę szyła. A wam jak idzie? Kupujecie suknie ślubne czy szyjecie? pozdrawiam Panny Młode z września :)

Gość gość
Wszystko dogadane, kiecka uszyta, sala, kwiaciarnia, wszytko dopięte. Został nam fotograf. Zastanawiamy się nad Rafałem Gąsiorowskim z Rzeszowa. Na jakimś forum ślubnych fotografów wpadł mi w oko. Podoba mi się jego portfolio. Jesteśmy w trakcie wstępnych ustaleń, ale ma termin na 20-go. Rzućcie okiem na jego prace - bo tani nie jest. Doradźcie,plisss

Gość gość
I jak tam wasze przygotowania? Na jakim jesteście etapie ;)

Gość Sywlia
My mamy już wszystko gotowe ;) teraz tylko pozostało czekać na Nasz Dzień :)

Gość gość
Sylwia protokół macie spisany w kościele?

Gość Sywlia
nie, mamy pod koniec czerwca pójść do księdza

Gość gość
No to nie macie najważniejszego;)

Gość gość
Brałam ślub 20 września 2008 roku :-) Paskudna pogoda była :-) Wam zaś życzę dużo szczęścia miłości i pogody nie tylko na ten dzień ale na całe wspólne życie :-) pozdrawiam!