Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co juz robic

Czerwone plamy na twarzy POMOCY

Polecane posty

W szczegolach zaczelo sie na poczatku stycznia. Czerwony placek na prawej skroni i malej czesci czola. Poczatkowo myslalam ze to od pogody jestem w Los Angeles u nas w zimie pomiedzy dniem a noca sa straszne roznice temperatur. Pozniej zrobil sie wiekszy placek na czole (pol czola) a od okolo 1.5 miesiaca tez sie przezucilo na lewa skron i czesc czola nad lewym okiem. Sa to takie czerwone placki kilku centumetrowej srednicy. Skora jest troche tam chropowata wyglada dokladnie jakby ktos przejechal mi skore w tym miejscu papierem sciernym albo skrobarka do naczyn. Pojawiaja sie male pojedyncze krostki ale sporadycznie tak jedna czy dwie na kilka dni (dokladnie w miejscu gdzie skora jest czerwona) i gdzie sie pojawi pryszczyk skora robi sie bardziej czerwona i swedzaca i troszke nawet jakby obrzekla. Jeszcze jeden szczegol: skora nie jest w tych miejscach przesuszona jest normalna tylko chropowata i czerwona. Uzywalam kilku masci. Jedna z masci co mam nie pamietam chyba to bylo: pimafucort. Nie pomoglo. Od klientki z kliniki obok restauracji gdzie pracuje dostalam krem z 2.5% stezeniem hydrocortisone tez nic nie pomoglo. Sama zaczelam od tygodnia uzywac Nizoral dla eksperymentu a moze pomoze. I tez nic....... Jeszcze jeden szczegol na pewno nie jest to uczulenie na jakies kosmetyki, jedzenie czy chemikalia jak plyn do prania itd. Nic nowego nie zaczelam uzywac, kosmetykow prawie zero a diety tez nie zmienilam, rowniez nie biore zadnych lekow itd. Moze ktos z Was tez borykal sie z takim problemem. Prosze o pomoc. Nie mam ubezpieczenia a wizyta u dermatologa i oplacenie lekow w Stanach to naprawde ogromny wydatek. Niestety mnie nie stac a mam juz dosyc uzywac ton korektora aby te czerwone plamy zatuszowac i moc pokazac sie ludziom. Z gory dziekuje :)

Gość gość
Może masz zachwianą równowagę w organizmie po leczeniu antybiotykami lub środkami p/bólowymi ? - dobre efekty przynosi dieta bezglutenowa - może czytałaś wywiad z lekarzem kardiologiem z USA autorem książki "Pszeniczny brzuch" http://nowadebata.pl/2011/10/13/buszujacy-w-pszenicy/ - polecam też spożywanie kaszy jaglanej jeżeli taka w USA występuje

Nikt nie spotkal sie z tym problemem? Nie uzywam lekow poza tymi samymi tabletkami antykoncepcyjnymi od wielu lat. Nie bralam zadnych innych medykamentow. Tak, mysle o diecie Dabrowskiej lub glodowce oczyszczajacej (stosowalam ja juz wczesniej) ale to tak w ostatecznosci jak nic nie pomoze ;)

Gość nie wiem ale
pomyślałam najpierw o uczuleniu, ale piszesz, że to nie to. druga myśl to trądzik różowaty... ? poczytaj na ten temat. najlepiej byłoby iść do lekarza, no ale tu masz problem. a nie da się załatwić ubezpieczenia? nie znam się, nie wiem co i jak. hm, a może jakaś kosmetyczka by się rozeznała?

Gość gość
egzema albo łuszczyca - tak bym powiedziała po samym opisie.

Gość gość
Luszczyca to nie jest bo skora sie zupelnie nie luszczy w tych miejscach jest tylko czerwona jakbym wlasnie zakonczyla maraton i miala niezle wypieki. Egzema tez nie bo stosowalam duze stezenie hydrocortisone a on wlasnie powinien pomoc na egzeme. Glupia juz jestem co robic dalej. Probowalam search na necie. Niektore choroby podobne ale nie to samo. Dziekuje za podpowiedzi i rady :)

Moze ktos jeszcze sie wypowie? Bede bardzo wdzieczna :)