DobraDuszaa 0 Napisano Wrzesień 22, 2013 Wiekszość mysli, że można zacząć prowadzic biznes mając wiedzę, doświadczenie, pieniądze i odpowiednie wykształcenie. Nic bardziej mylnego. Okazuje się, że rodacy otwierają biznesy nie mając ani kasy, ani fachowej wiedzy, wystarczy na piekne oczy naciągnać kogos na kase potrzebna na remont lokalu a klientów zwabić pseudoprofesjonalizmem i gotowe. Właśnie pożyczyłam pieniądze człowiekowi, który w dobrej wierze wykonał remont salonu piekności w Navan i nie może doczekać się należnej zapłaty. Żal mi faceta i jego rodziny, chłopak robi co może, pomaga innym a sam teraz znalazł się na skraju przepaści. Mam nadzieje, że "budowanie" biznesu na czyjejś krzywdzie, odbije sie solennie., Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Moorland 3 Napisano Wrzesień 22, 2013 rozumiem, że remont robił na czarno, tak? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 22, 2013 Jak zawodowy budowlaniec z anglii, wykonaujacy takze powazniejsze kontrakty, powiem , ze nie warto z polakami za granica miec zadnych interesow. Zadnych polskich klientow gdzie wartosc czegokolwiek przekracza 1000 f Zdarzaja sie wyjatki sporadyczne w przypadku firm wspolpracujacych np firsmy wykonujace meble wspolapracuja z firma budowlana jest najczesciej okej. ale jesli firma ma klienta polaka lub ciapatego to na 95% jest to denny kontrakt z problemami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 22, 2013 No wlasnie, remont robiony ''na gebe'' ? Nie ma zadnych dokumentow, umowy ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach