Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co byscie zrobily na moim miejscu

Polecane posty

Gość gość

moja corcia ma 13 miesiecy i wazy 8300. Ogolnie jest malutka i drobna. Jednak caly czas w nocy budzi sie na jedzenie. I w nocy wypija ok 150 ml mleka. Z jednej strony wiem, ze juz w tym wieku ddziecko nie powinno jesc w nocy, ale z drugiej , z uwagi na ta nie za duza wage, ciesze sie, ze je. Maz sie denerwuje, ze jej nie odzwyczajam od nocnego jedzenia. Co byscie zrobily na moim miejscu?

Gość gość
moja córcia też z tych drobnych waga 8600 na roczek i też piła w nocy mleko. pediatra kazała dawać szczególnie z uwagi na niedowagę. I co? teraz ma 15 miesięcy i sama z siebie przestała pić

Gość gość
nie dawałabym jeść w nocy... mała zarabia na próchnice jak nic... daj jej konkretną kolację do zjedzenia a nie samo mleko do picia to może się nie będzie budzić....

Gość gość
Daje kolacje i zjada, ale nie duzo. Na sile jej nie wmusze przeciez:( Od godz 18.00 do 20.30 zjada ok 100 ml mleka i potem jeszcze z 80-100 ml kaszy i ok 21.00 idzie spac.

Gość gość
próbowałam nie dawać nic potem sok herbatka etc a przestała sama z dnia na dzień nic się nie przejmuj

Gość gość
mleko to raczej wypija to chyba za mały posiłek jak dla rocznego dziecka może cos konkretniejszego chlebek z szyneczka albo paróweczka

Gość gość
niestety to nmiejadek, jak dam parowke to moze zje 2 cm, albo i nie....

Gość gość
ja karmiłam mojego 2 latka nocy i co z tego?pil cyckowe mleko i widocznie to było mu potrzebne.tez był niejadkiemi cieszylo mnie,ze mleko wciąż chce

Gość gość
Mój synek ma już 21 miesięcy i nadal pije w nocy mleko. Wypija też przed spaniem. Nie da rady go odzwyczaić, bo smoczka już dawno nie ssie a próby podawania mu picia kiedy się budzi kończą się wrzaskiem. I nie ma znaczenia, że zjada solidną kolację. Pytałam kilku pediatrów i zdania są różne. Ale ten, do którego mam największe zaufanie twierdzi, że skoro syn chce pić mleko w nocy, to mam mu dawać, bo widocznie tego jeszcze potrzebuje.

Gość gość
moja była szczuplutka i tez dawałam jak chciała w nocy, przyszedł czas, sama zrezygnowała... miałam wyrzuty sumienia ze względu na ząbki ale nie umiałam jej odmówić.

Gość gość
moim zdaniem powinnas przestac w nocy dawac butle

Gość gość
Moj synek tez sie budzil w nocy na jedzenie jak byl w wieku Twojej corki, dawalam mm z kleikiem, przyszedl czas ze sam przestal sie budzic, teraz ma 21 mc i je kolo 21.00 i o 6.00 rano, a i dodam ze wazy 10,5 kg. Jest szczuply i wysoki,

Gość gość
podnosze

Gość gość
a lekarz co na to?? jeśli karmisz piersią to bym w nocy dawała jak najdłużej... mój synek ma 6,5 mc i wazy 8400... w nocy budzi się jeszcze na cyca