Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniołek83

wirus hpv

Polecane posty

Gość aniołek83

dziewczyny ratujcie dzis dostałam wyniki hpv typ 52 wysokogenny, czekam na wyniki badan wycinkow, płacze i pisze, mam dwoje malutkich dzieci 2 i 3 latka....

Gość gość
Typ 52 oznacza podwyższone ryzyko rozwoju raka szyjki macicy. Wycinki masz zrobione dla pewności. Także spokojnie choć wiem ze to nie łatwe musisz czekać,trzymam kciuki za twoje zdrowko

dziekuje za słowa otuchy jestes pierwsza osoba ale bardzo sie boje .... sama niewiem co o tym mam myslec, jak to dalej bedzie wygladalo.

Gość gość
Ja tez mam hpv.Nie mam zbadanego dna wirusa i nie wiem co to za typ ale dobrze wiem co czujesz.Ja tez mam dwoje dzieci 3 i 6.Po drugim porodzie zaczely sie moje problemy.Juz dwa razy lekarz robil mi zabieg na szyjce bo ciagle cos tam mi rosnie.Do tego cos mam na jajniku.Ma to 2cm i nie rraguje na zadne leczenie farmakologiczne.W piatek mam kontrole.Moze cos sie wyjasni.

Gość gość
dobra,dobra-wszystko ok,ale mialas robiona cytologie? kolposkopie? jesli nie to na jakiej podstawie dasz sobie pobrac wycinki????? Lekarz troche niekompetentny moim zdaniem. Bo to nie znaczy ze masz ten wirus to od razu beda jakies zmiany na szyjce!! Dziewczyno-najpierw sobie zrob cyto a jak nie to KOLPOSKOPIE(bardziej wiarygodna niz cytologia)

Gość gość
No wlasnie-w ,,ciemno,,chcesz dac sobie pobrac wycinki??!!???? he he spoko!

Gość gość
No wlasnie-w,, ciemno,, chcesz dac sobie pobrac wycinki??!!???? he he spoko!!!

Gość ola55
nie placz dziewczyno i nie panikuj! wirusa hpv ma co druga osoba,a co by to bylo jakby wieksza polowa narodu siadla i plakala? Tak jak pisze gosc powyzej-na jakiej podstawie mialas pobrane te wycinki? nie rozumiem...