Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Biegunka obolały brzuch krwawienie z nosa

Polecane posty

Gość gość

Zaczęło się osłabieniem i drobnym krwawieniem z nosa, prawdopodobnie przez katar, który mi dokuczał. 3 dni temu wyjechałam do rodziny i zaczęły się dziwne bolesne wzdęcia, nie moglam też do końca się wypróżnic co wszystko potęgowało. Wczoraj dostałam ostrej biegunki, a dziś mam cały obolały brzuch. Boli przy uciskaniu, niedaleko pępka i bardziej po prawej stronie... Temperatura w normie, brak wymiotów... Czy to może być jelitówka albo wyrostek? Miał ktoś z was podobnie?

Gość gosiaaa85
ból wyrostka jest nie do zniesienia, więc to chyba coś innego, może jakieś zatrucie, przy wymiotach ważne jest żeby się nie odwodnić, dlatego pij dużo wody, możesz też pić orsalit rozpuszczony w wodzie alby uzupełnić składniki mineralne

Gość gość
Pewnie to jelitówka. Pij ajk najwięcej i najlepiej czegoś z elektrolitami(orsalit itp.) to tego przydałoby się zastosować węgiel leczniczy i smectę. Dietta lekkostrawwna też poinna pómóc- jak najwięcej rzeczy gotowanych

Gość gość
wprowadź lekką dietę,zupełnie bez cytrusów oraz mleka i przetworów, uzupełniaj elektrolity/orsalit dla dorosłych/ i możesz brać probiotyki.I pij dużo najlepiej wody niegazowanej.